Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Élhetünk dualizmusban? Létezhe...

Élhetünk dualizmusban? Létezhet abszolút jó és abszolút rossz? Végső soron minden rosszban van valami jó és minden jóban van valami rossz.

Figyelt kérdés

2022. júl. 2. 13:46
1 2
 11/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
tigris es sarkany a jin es a jang
2022. júl. 2. 18:52
 12/16 A kérdező kommentje:

Milyen tigris és sárkány? Xd

[link]

Valójában a szimbólum a világmindenség egymással ellentétes tulajdonságait mutatja: sötét és világos, nőies és férfias jellegű, lágy és kemény, ívelt és szögletes, stb. Egyik sem létezhet a másik nélkül, nem választhatók szét és csak együtt, egymáshoz viszonyítva értelmezhetők. A világ jelenségeiben meglévő ellentétek egysége a jin és jang. A világon minden magában hordozza a változás lehetőségét. Így a világ a jin és a jang jellegű erők állandó változásából áll. Normális körülmények között az erők rendezettségre törekednek, kiegyenlítik egymást és egyensúlyban vannak.

2022. júl. 2. 19:05
 13/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

azert, nem ertem te miert nem tudod rahuzni arra amirol irtam

szoval foproblemad nem ertem

az egyseg es ellentet ellentmodasosaggaval van gondod?

vagy hogy pont egysegesen kezeled az egyseget es ellentetet?

en leirtam allaspontom ami pont ellentetes tieddel

azt varod hogy meggyozzelek? hosszas ervelest? Mert ezekre varhatsz...

2022. júl. 2. 19:10
 14/16 A kérdező kommentje:
Ha megnézed a jinjang-ban mindkét oldalt van egy kicsi a másikból. Ez jelképezi azt, hogy minden ellentétben van valami kicsi mégis azonos a másikból. Ezért is tudja ilyen jól ábrázolni, hogy minden rosszban van valami jó és minden jóban van valami rossz.
2022. júl. 2. 19:21
 15/16 A kérdező kommentje:
Értem, tehát de nem szoktál érvelni. Meglátszik.
2022. júl. 2. 19:22
 16/16 A kérdező kommentje:
Te*
2022. júl. 2. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!