Tényleg olyan jó dolog egy örök életen keresztül egy abszolút teokratikus királyság alattvalójaként élni?
Szia,
Tekintettel arra, hogy ebben még egyikünknek sem volt része, így nem hiszem, hogy tapasztalati úton bárki meg tudná válaszolni ezt a kérdést.
Mindenesetre a Biblia erről nem tanít, így a kérdésed is irreleváns, pusztán elméleti "mi lenne ha" kérdés amire nem hiszem, hogy létezne jó válasz...
Amit tudunk a Bibliából, hogy az örök életben az "Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." Ez azért nem hangzik rosszul...
Üdv. Péter
#3 Kedves Péter, értem, hát bízom benne, hogy így lesz, ahogy mondod. Köszönöm válaszod.
Remélem, hogy nem ugyanúgy kell majd az emberiséget összetartani, mint jelenleg vagy korábban. A hagyományos emberi királyságokat félelemmel, tekintéllyel, vak engedelmességgel, feltétlen lojalitással tartották egybe. Talán ez majd később nem így lesz.
Király lesz Istennel élni. Péterrel egyetértek
"Nem tudom, de a Biblia írja hogy a Mennyben is háborúznak, szóval akkor ott is jó esély lesz éhínségre meg minden egyébre ami a háborúzással jár"
De azt is írja, hogy annak is vége lesz örökre ;)
"Nem tudom, de a Biblia írja hogy a Mennyben is háborúznak, szóval akkor ott is jó esély lesz éhínségre meg minden egyébre ami a háborúzással jár"
Jó meglátás. A keresztény mitológia szerint már a Mennyben is háború dúlt Mihály arkangyal és a Sátán serege között. Érted, a Mennyben...
Továbbá: nem hihető, hogy egy mindenható Isten teremt magának egy ellenséget, akivel szemben aztán meg van kötve a keze, de a végén majd legyőzi. Ez inkább olyan, mintha Isten unatkozna, és kicsit érdekessé akarta tenni a dolgokat.
A kereszténység szerintem nem vehető komolyan, viszont két dolog miatt sikeres:
1. Nagyon jó a marketingje, el tudják adni.
2. 1500 éve történelmi-politikai okok miatt behagyományozódott az európai kultúrába.
Ha ezt leszámítjuk, akkor lényegében, akkor talán az ősi zoroasztrizmus zsidó változata az egész.
Üdv. Light
(agnosztikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!