Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megingott a hitem! A pap...

Megingott a hitem! A pap miért vágott ki emiatt, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Római katolikus vagyok elsőáldoztam, bérmálkoztam, rendszeresen járok templomba, misére, úgy gondolom, mindig is úgy gondoltam hogy elég erős a hitem, viszont sajnos az utóbbi időben megingott a hitem. Egy baráti társaságban összefutottam egy filozófussal, aki az egyetemen is tanít vallásfilozófia eléggé érdekli és hát sajnos ateista. Sokat beszélgettünk a vallásról és olyan témák előkerültek mint rossz létezése, a rossz mint olyan megteremtése, mindenhatóság, Isteni szeretet, Isten rejtettsége, földi igazságosság, megváltás ezen formája. Nagyon nagyon sokat beszélgettünk hosszú órákon át. Rengeteg kérdést tett fel ő is amire persze nem tudtam válaszolni, erre egyre inkább zavarban voltam és elgondolkoztam én is dolgokon nem tudtam valahogy logikusan összetenni a dolgokat és így elváltunk, de nem hagyott nyugodni a dolog, így a helyi plébánoshoz Márk atyához ellátogattam. Szépen összegyűjtöttem ezeket a kérdéseket amíg bennem felhalmozottak emiatt, erre Márk atya akire én mindig felnéztem mint nagytudású pap, ellenséges lett velem, ideges lett.. Hogyhogy merem Isten létét így megkérdőjelezni.. hogy merek ilyeneken gondolkodni és ne tegyek fel ilyen kérdéseket, mert ez bűn, a hit az ajándék és társai tehát kivágott lényegében, most még jobban egy lelki bizonytalanságba kerültem, sok kérdés van bennem. Jó lenne egy pappal beszélgetni de kicsit megrendült most bennük is a bizalmam......
2023. ápr. 8. 10:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

20.Hsz!

Lilith legendája,egy minden alapot nélkülöző mese,mint a "gólya hozta a babát",vagy a "télapó rénszarvas szuperszónikus szánja".

Aki ilyen mesékre alapozta hitét,nem csoda,ha Isten nélkül képzeli el az élet létrejöttét!....Mérhetetlenül hiszékeny!

2023. szept. 15. 19:31
 22/22 anonim válasza:

mondom h mondenki próbálja Lilitet eltusolni.

csak mondom h a Bilblia és az Ádám/Éva sztorit is mesének momdhatnánk, mégis rengetegen hisznek benne.

sok helyen ismerik Lilith történetét, de ugyanakkor eltudolják és letagadják, ahogyan most itt az utánnam lévő válaszoló is.

2023. szept. 15. 19:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!