Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megingott a hitem! A pap...

Megingott a hitem! A pap miért vágott ki emiatt, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Római katolikus vagyok elsőáldoztam, bérmálkoztam, rendszeresen járok templomba, misére, úgy gondolom, mindig is úgy gondoltam hogy elég erős a hitem, viszont sajnos az utóbbi időben megingott a hitem. Egy baráti társaságban összefutottam egy filozófussal, aki az egyetemen is tanít vallásfilozófia eléggé érdekli és hát sajnos ateista. Sokat beszélgettünk a vallásról és olyan témák előkerültek mint rossz létezése, a rossz mint olyan megteremtése, mindenhatóság, Isteni szeretet, Isten rejtettsége, földi igazságosság, megváltás ezen formája. Nagyon nagyon sokat beszélgettünk hosszú órákon át. Rengeteg kérdést tett fel ő is amire persze nem tudtam válaszolni, erre egyre inkább zavarban voltam és elgondolkoztam én is dolgokon nem tudtam valahogy logikusan összetenni a dolgokat és így elváltunk, de nem hagyott nyugodni a dolog, így a helyi plébánoshoz Márk atyához ellátogattam. Szépen összegyűjtöttem ezeket a kérdéseket amíg bennem felhalmozottak emiatt, erre Márk atya akire én mindig felnéztem mint nagytudású pap, ellenséges lett velem, ideges lett.. Hogyhogy merem Isten létét így megkérdőjelezni.. hogy merek ilyeneken gondolkodni és ne tegyek fel ilyen kérdéseket, mert ez bűn, a hit az ajándék és társai tehát kivágott lényegében, most még jobban egy lelki bizonytalanságba kerültem, sok kérdés van bennem. Jó lenne egy pappal beszélgetni de kicsit megrendült most bennük is a bizalmam......
2023. ápr. 8. 10:39
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
77%
Úgy tűnik, Márk atya mégsem olyan nagy tudású, mint gondoltad, aki viszont egyetemen tanít, valószínűleg rálát a dolgokra. Azt kellene megérteni, hogy a hitet nem lehet tudományosan se bizonyítani, se cáfolni. Ezért HIT. Joga van mindenkinek azt HINNI, amit akar, de az igazáról nem fog tudni meggyőzni senkit. Én is fel tudok neked tenni zavarba ejtő kérdéseket, amire viszont te azt válaszolhatod, hogy napi szinten érzed magadban Isten szeretetét és támogatását, és itt el is könyvelhetünk egy döntetlent. :-)
2023. ápr. 8. 10:48
 2/22 Prókátor ***** válasza:
69%

Keress fel katolikus hitvédelmi oldalakat akár neteseket akár FB oldalakat. Nem könnyű segítő embereket (úgy értem segíteni TUDÓ!) találni, de türelemmel nem is lehetetlen.

Személyes megjegyzés: én még olyan pappal, aki embernek ne lett volna hitvány, nem találkoztam. Csak regék szólnak normális papokról, de általában azokról is kiderül, hogy kevés volt velük az interakció.

2023. ápr. 8. 10:48
 3/22 anonim ***** válasza:
81%
Catholic Answers. A legnagyobb amerikai hitvédelmi oldal és ezer meg egy cikkük, adásuk van minden témában.
2023. ápr. 8. 10:54
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

A plébánosnak nem volt joga így viselkednie veled.

Ő nem ítélkezhet feletted, ezt tartsd észben.

Mihály arkangyal is ugye azt mondta, hogy "dorgáljon meg téged az Úr".

Egy ember nem ítélhet el egy másikat.

Szerintem azért vált feszültté a plébános, mert nem tudott válaszolni az általad feltett kérdésekre.

Sokkal jobb lett volna, ha nyugodt marad és nem veszíti el a fejét. Úgy még példát is mutatott volna. Jó példát.

Így viszont nem mutatott jó példát.

De ne emészd magad emiatt. Ő is ember. Nem tud mindent. Bocsáss meg neki.

A hitedet ne a plébánostól és ne a diplomás valakitől tedd függővé.

Mindketten emberek.

Eddig a Jóistenben bíztál. Legyen ez így továbbra is.

Lehet, hogy tényleg célszerű lenne egy másik plébánossal beszélgetned.

Jézus Krisztus azt mondta, Ő és az Atya egy. Ez az igazság.

Krisztus tanításait kövesd és ne hagyd, hogy emberek elbizonytalanítsanak. Kérlek, figyelj Krisztusra, bízz Krisztusban.

2023. ápr. 8. 11:17
 5/22 anonim ***** válasza:
6%
A kereszténység nem tud ezekre a kérdésekre választ adni. Ez a Márk atya ezért vágott ki téged. Ezért mondják a keresztény papok hogy ne gondolkozz csak higgy. Ha gondolkozol és kérdezel akkor rájössz hogy a kereszténység nem az igaz vallás. Ha válaszokat akarsz ezekre a kérdésekre más vallást kell tanulmányoznod. Javaslom olvass utána az mit tanít az iszlám.
2023. ápr. 8. 11:33
 6/22 anonim ***** válasza:
47%

jól időzített húsvéti provokálás,

grat. hogy csak ennyi telik tőled...

2023. ápr. 8. 11:43
 7/22 A kérdező kommentje:
6. Nem tudom mi volt a provokálás része és miért ..... szomorú hogy ezt gondolod.. sajnálom
2023. ápr. 8. 11:48
 8/22 anonim ***** válasza:
83%

Kicsit olyan érzésem van, hogy a szokásos kamu kérdező szokásos provokatív kamu kérdése, nincs új a nap alatt.

Ha mégis tévednék (nem valószínű), akkor keress fel egy szintén egyetemen tanító teológust és tedd fel neki kérdéseid.

S befutott a másfél pipás muzulmán provokátor is, gyűlik a keresztényfób csapat.

"A kereszténység nem tud ezekre a kérdésekre választ adni."

Nem kell hazudozni, miért ne tudna? Nyisd fel bármelyik nagyobb felekezet katekizmusát vagy dogmatika könyvét és megtalálod.

"Javaslom olvass utána az mit tanít az iszlám"

Na mit? Hogy a dzsinnek dobálják a meteorokat ránk? Ha rendkívül értelmes tanítása van :D

2023. ápr. 8. 15:47
 9/22 anonim ***** válasza:
43%

Isten számára nincs pimasz,megválaszolhatatlan kérdés és így az Ő szolgája számára sem.... Ebből következik,hogy Márk atya nem Isten szolgája!

Ha még mindig vannak megválaszolatlan kérdéseid Istenről s az Ő dolgairól,írd le azt magánlevélben nekem.(kistrombitas@gmail.com)

Lelkész vagyok,bár nem tudok mindent,de általában van fogalmam,a helyes válaszok forrását illetően.

2023. ápr. 8. 22:08
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Inkább tedd ki ide a kérdésed.

Szerintem sokan lennének kíváncsiak rá.

2023. ápr. 8. 22:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!