A gyónásnak mi értelme van?
Én nem vagyok a sátán követője. Egyébként a sátánt Róma testesíti meg. Azért szokták vörösben ábrázolni, mert róma színe a vörös.
A katolicizmus egy mű kereszténység, ugyanúgy mint a júdaizmus volt (farizeusok, szaddaceusok, esszénusok), amikor Jézus itt járt a földön. Áldoztak Istennek a templomban, holott frigyláda már nem volt ott.
A katolicizmus a római vallásból lett. Pl.: régebben voltak római istenek, akik bizonyos területeket uraltak. Most védőszentek vannak. Ugyanúgy szobrok, ugyanúgy imádkoznak hozzá, vannak kegytárgyaik is...stb.
Már az furcsa hogy mindig a Mária jelenik meg, a többi szent miért nem jelenik meg. Jézus halálakor az ószövetségi szentek feltámadtak. Erről csak Máté ír. Az összes ószövetségi szent örökre tökéletes Jézus áldozatával.
"Én nem vagyok a sátán követője."
Hogyne lennél, ez jól látszik és a Bibliából igazoltam is :)
1Timóteus 4,1-5. Mintha a katolikusokról beszélne Pál. 🤔
Azt mondja tiltják a házasságot. Miért nem házasodhat a pap bácsi?
"Azt mondja tiltják a házasságot. Miért nem házasodhat a pap bácsi?"
Nem tudom, nekem a szüleim katolikusok és házasok, de lehet valami speciális eset.
Hogy a papokkal mi a helyzet:
Mt 19,11-12
Erre így válaszolt: "Csak az fogja ezt fel, akinek megadatott. Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!"
1Kor 7,32-33. 38.
Azt szeretném, ha mentek volnátok a gondtól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét… Tehát aki férjhez adja hajadon lányát, jól teszi, aki pedig nem adja férjhez, még jobban teszi.
"Amikor kiderül egy püspökről, vagy papról hogy pedofil vagy egyéb más durva dolog, akkor is ez van. Nekem is a katolicizmust hozzák fel sokszor, pedig nem vagyok katolikus, hanem protestáns."
És amikor a magyarokról mondanak valami rosszat, akkor mi a reakciód? És amikor arról a szakmáról, amelyik a te szakmád is, akkor? Ne legyél már ennyire egybites, hogy
"a sátánt Róma testesíti meg. Azért szokták vörösben ábrázolni, mert róma színe a vörös."
Rajzórán még nem jártál, meg irodalomórán, hogy halljál róla, mennyi mindennek a színe még a vörös?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!