A gyónásnak mi értelme van?
A katolicizmus legnagyobb tévedése a Mária kultusz. Azt hiszik hogy Jézus szülése után is szűz maradt. És imádkoznak hozzá ráadásul, holott nem kéne.
#19 ne érted miről beszélek.
"ne érted miről beszélek"
Ha fontos, elmagyarázhatod.
Ha a pap nem ad feloldozást, akkor Isten nem bocsát meg lényegében. - ami nem igaz
A katolicizmus úgy magyarázza a bibliát, hogy a püspökök és a papok uralkodjanak a világon. Holott az egész mű, mert egyik se olyan, mint Szent Péter vagy Szent Pál...stb.
Jézus is felteszi a kérdést a farizeusoknak, hogy melyiket könnyebb mondani? Azt hogy megbocsátattak a te bűneid vagy azt, hogy "kelj fel, vedd a te nyoszolyádat és járj" (egy sántát vittek hozzá hordágyon)
Tehát ha a papnak lenne ebben jogköre akkor kéne ugyanúgy gyógyítania is. Én még nem hallottam, hogy katolikus pap szóval gyógyított volna, de a nyelveken szólás sincs náluk.
"Én még nem hallottam, hogy katolikus pap szóval gyógyított volna, de a nyelveken szólás sincs náluk."
Az apostoloknál is csak alig néhány eset van feljegyezve, pedig őket Jézus személyesen hívta el, személyesen tette rájuk kezét. Amúgy katolikus papok esetén is van néhány példa, lásd Pió atyát.
A "nyelveken szólás", hablatyolás pedig a Korintusi gyülekezet egy nem túl helyes szokása volt. Sajnos vannak papok, akik csinálják. Pedig ha megfigyeljük, Pál apostol ha nagyon tapintatosan is, de inkább negatívan beszél róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!