Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A gyónásnak mi értelme van?

A gyónásnak mi értelme van?

Figyelt kérdés
Nem a bűnbánó imákra gondolok, hanem a katolikus liturgiára. A pap minek kell? Mivel Isten meghallgassa az imákat. Ha a pap nem oldoz fel, akkor Isten nem bocsát meg?

2023. márc. 31. 01:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/139 anonim ***** válasza:
100%
#17 az előtted szóló, tehát a #16-os öt verset hozott, ami a gyónás mellett bizonyíték. Ennél egyértelműbb dolog nincs. Ha te ezt ördöginek tartod, akkor Istent tartod ördöginek, ami nem tudom hogy fér bele a keresztény mivoltodba. (Már amennyiben az vagy.)
2023. ápr. 1. 22:17
 22/139 A kérdező kommentje:

A katolicizmus legnagyobb tévedése a Mária kultusz. Azt hiszik hogy Jézus szülése után is szűz maradt. És imádkoznak hozzá ráadásul, holott nem kéne.

#19 ne érted miről beszélek.

2023. ápr. 1. 22:22
 23/139 A kérdező kommentje:
"nem"
2023. ápr. 1. 22:23
 24/139 anonim ***** válasza:
100%

"ne érted miről beszélek"

Ha fontos, elmagyarázhatod.

2023. ápr. 1. 22:24
 25/139 A kérdező kommentje:

Ha a pap nem ad feloldozást, akkor Isten nem bocsát meg lényegében. - ami nem igaz

A katolicizmus úgy magyarázza a bibliát, hogy a püspökök és a papok uralkodjanak a világon. Holott az egész mű, mert egyik se olyan, mint Szent Péter vagy Szent Pál...stb.

Jézus is felteszi a kérdést a farizeusoknak, hogy melyiket könnyebb mondani? Azt hogy megbocsátattak a te bűneid vagy azt, hogy "kelj fel, vedd a te nyoszolyádat és járj" (egy sántát vittek hozzá hordágyon)

Tehát ha a papnak lenne ebben jogköre akkor kéne ugyanúgy gyógyítania is. Én még nem hallottam, hogy katolikus pap szóval gyógyított volna, de a nyelveken szólás sincs náluk.

2023. ápr. 1. 22:35
 26/139 A kérdező kommentje:
Szent Péternek még az árnyéka is gyógyított
2023. ápr. 1. 22:36
 27/139 anonim ***** válasza:
93%

"Én még nem hallottam, hogy katolikus pap szóval gyógyított volna, de a nyelveken szólás sincs náluk."

Az apostoloknál is csak alig néhány eset van feljegyezve, pedig őket Jézus személyesen hívta el, személyesen tette rájuk kezét. Amúgy katolikus papok esetén is van néhány példa, lásd Pió atyát.

A "nyelveken szólás", hablatyolás pedig a Korintusi gyülekezet egy nem túl helyes szokása volt. Sajnos vannak papok, akik csinálják. Pedig ha megfigyeljük, Pál apostol ha nagyon tapintatosan is, de inkább negatívan beszél róla.

2023. ápr. 1. 22:43
 28/139 A kérdező kommentje:
A pápa árnyéka nem gyógyít. Azt tanítják lényegében, hogy a pápa Szent Péternek a trónjában ül RÓMÁBAN, holott Péternek nincs trónszéke, mivel Ő nem király. A római császárnak van trónszéke. Az egész a római birodalom utódja.
2023. ápr. 1. 22:46
 29/139 A kérdező kommentje:
Az apostolok sok csodát tettek. Pálról azt hitték hogy egy görög isten kréta szigetén ha jól emlékszem.
2023. ápr. 1. 22:49
 30/139 A kérdező kommentje:
Nem krétaiak.
2023. ápr. 1. 22:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!