Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A gyónásnak mi értelme van?

A gyónásnak mi értelme van?

Figyelt kérdés
Nem a bűnbánó imákra gondolok, hanem a katolikus liturgiára. A pap minek kell? Mivel Isten meghallgassa az imákat. Ha a pap nem oldoz fel, akkor Isten nem bocsát meg?

2023. márc. 31. 01:56
 81/139 anonim ***** válasza:

"Szent Pétert nem szabad pápának tekinteni. Senki nem hívta Őt "szent atyának""

1. Ott voltál, onnan tudod, hogy ki hogyan hívta őt? :)

2. És akkor mi van, ha senki se hívta őt annak? Ha én holnap az öcsémet elkezdem úgy hívni, hogy "szent atya", akkor attól ő pápa lesz? :D

"Miért ritkák ezek a katolikus egyházban, holott állítólag nagyon szentek?"

Kik szerint "nagyon szentek"? Forrás?

2023. ápr. 5. 22:46
 82/139 A kérdező kommentje:

Pál se hivatkozik rá úgy, hogy szent atya. Máté 23,9-et biztos betartották.

Egyébként Jézus Szent Atyának nevezi az apját (János 17,11).

2023. ápr. 5. 23:03
 83/139 A kérdező kommentje:
Mivel Jézus Istent (az apját) hívja így, én nem hívnák így egy random embert.
2023. ápr. 5. 23:04
 84/139 A kérdező kommentje:
Gondolj bele voltak olyan pápák, akik örömlányokkal voltak, meg ilyenek és azt is "szent atyának" hívták.
2023. ápr. 5. 23:07
 85/139 A kérdező kommentje:
Tényleg a papot miért hívják atyának (apa)?
2023. ápr. 5. 23:14
 86/139 anonim ***** válasza:
100%

"Én olyanról beszélek, hogy imádkozik a püspök és egyszer csak nem tudja mit beszél."

Nem hiszem, hogy súlyos mentális zavarral küzdőket püspökké szentelnek. Miért tenne ilyet? Az apostolok mind tudták, hogy mit beszélnek.

"Tényleg a papot miért hívják atyának (apa)?"

Pál apostoltól ered, akit szintén így hívtak, ő pedig fiainak a híveket. De szerintem már lett idézve neked.

2023. ápr. 6. 14:14
 87/139 A kérdező kommentje:

Van a nyelveken szólás és a nyelvek magyarázása. Nyílván azért van a nyelvek magyarázása külön adományként, mert aki nyelveken szól nem tudja mit beszél. Ez benne van az apcselben, a páli levelekben. Ez tény. Ez nem mentális zavar. Olyan ez mint a prófétálás.

Jézus azt mondta, hogy senkit ne hívjatok Atyának a földön. (Máté 23) Ezt többféleképpen lehet érteni, de mivel a mester és a doktor kifejezéssel van egy szövegben, így szerintem erről beszélt amit a katolikusok csinálnak, hogy címként hordozzák az "atya" nevet. Pl.: Tibi atya, Orosz atya, Laci atya. Úgy mint más a doktor, vagy a mester címet.

Lehet hogy úgy értette, hogy Istennek ne hívjatok a földön senkit, de azt miért kell mondani?

Sok katolikus hívőnek a pap bácsi a szőlőtő és nem Jézus. Egyébként mitől papok?:D

2023. ápr. 6. 21:10
 88/139 anonim ***** válasza:
100%

"de azt miért kell mondani?"

:D

Ugyanazért, amiért azt, hogy ne ölj, ne lopj, stb. :)

2023. ápr. 6. 21:15
 89/139 A kérdező kommentje:
A pap az aki áldozatot mutat be Istennek, de ők nem mutatnak be áldozatot. Jézus már egyszer feláldozta magát (egyszeri, megismételhetetlen és örök). Az az áldozat az Övé. Ő pedig Melkisédek rendje szerint pap.
2023. ápr. 6. 21:16
 90/139 anonim ***** válasza:
100%

"Sok katolikus hívőnek a pap bácsi a szőlőtő és nem Jézus."

Ezt miből gondolod?

2023. ápr. 6. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!