A gyónásnak mi értelme van?
"Szent Pétert nem szabad pápának tekinteni. Senki nem hívta Őt "szent atyának""
1. Ott voltál, onnan tudod, hogy ki hogyan hívta őt? :)
2. És akkor mi van, ha senki se hívta őt annak? Ha én holnap az öcsémet elkezdem úgy hívni, hogy "szent atya", akkor attól ő pápa lesz? :D
"Miért ritkák ezek a katolikus egyházban, holott állítólag nagyon szentek?"
Kik szerint "nagyon szentek"? Forrás?
Pál se hivatkozik rá úgy, hogy szent atya. Máté 23,9-et biztos betartották.
Egyébként Jézus Szent Atyának nevezi az apját (János 17,11).
"Én olyanról beszélek, hogy imádkozik a püspök és egyszer csak nem tudja mit beszél."
Nem hiszem, hogy súlyos mentális zavarral küzdőket püspökké szentelnek. Miért tenne ilyet? Az apostolok mind tudták, hogy mit beszélnek.
"Tényleg a papot miért hívják atyának (apa)?"
Pál apostoltól ered, akit szintén így hívtak, ő pedig fiainak a híveket. De szerintem már lett idézve neked.
Van a nyelveken szólás és a nyelvek magyarázása. Nyílván azért van a nyelvek magyarázása külön adományként, mert aki nyelveken szól nem tudja mit beszél. Ez benne van az apcselben, a páli levelekben. Ez tény. Ez nem mentális zavar. Olyan ez mint a prófétálás.
Jézus azt mondta, hogy senkit ne hívjatok Atyának a földön. (Máté 23) Ezt többféleképpen lehet érteni, de mivel a mester és a doktor kifejezéssel van egy szövegben, így szerintem erről beszélt amit a katolikusok csinálnak, hogy címként hordozzák az "atya" nevet. Pl.: Tibi atya, Orosz atya, Laci atya. Úgy mint más a doktor, vagy a mester címet.
Lehet hogy úgy értette, hogy Istennek ne hívjatok a földön senkit, de azt miért kell mondani?
Sok katolikus hívőnek a pap bácsi a szőlőtő és nem Jézus. Egyébként mitől papok?:D
"de azt miért kell mondani?"
:D
Ugyanazért, amiért azt, hogy ne ölj, ne lopj, stb. :)
"Sok katolikus hívőnek a pap bácsi a szőlőtő és nem Jézus."
Ezt miből gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!