Mikor jön el az elragadtatás? Van értelme még a jövőt tervezgetni?
A pontos időt csak a Teremtő tudja, és igen van, az élet minden pillanatában érdemes egy kicsit jobb jelenre -és jövőre törekedni.
Az elragadtatás, vagy szüret, aratás kicsit másképp fog végbemenni, sokan jönnek segíteni magasabb szintekről, válogatni, -köztük Jézus is- és akik elég magas szintet értek el, azok itt maradhatnak, és egy magasabb szintű életét, fejlődési utat kezdhetnek meg ezen a bolygón, azok a lelkek pedig nem tudták megugrani a szintet, azok más világokba át lesznek víve, és ott folytathatják a fejlődésüket.
Ez ugyan nem egy elfogadott keresztény nézet, de ez áll legközelebb az igazsághoz.
Elég sokan, elég sokszor gondolták már azt, hogy itt a végitélet, de aztán nem történt semmi.
Vedd úgy, hogy nem jön el a te életedben. Ha feladatot kapsz az élettől, ne csak malmozzál fölötte és várd a véget.
Elragadtatás alatt két dolgot értünk. Elsődleges jelentése, amikor például a szent írók (Pál vagy János apostolok) elragadtatásba, eksztázisba estek és ez alatt voltak látomásaik, álmaik, amiket leírtak. Mind a ketten beszélnek róla műveikben.
Illetve talán egyszer használja ezt a szót a Biblia az idők végével kapcsolatban is, amikor Krisztus visszatérésekor a jók már nem látnak halált, hanem az ítélet után magával viszi őket.
"szerintem biztos hogy ebben életben jön el."
Nem te vagy az első ebben az évezredben.
Volt olyan is, hogy nem is vetettek az emberek elkeseredésükben. A lustaságukkal csak egy jó kis éhinséget nyertek el.
"Én úgy tudom hogy akik hitben éltek és jó emberek azok elragadtatnak és a mennybe mennek ...."
Elmondanád mit gondolsz, kikre gondolsz az itt említett "nagy sokaságról"?
„Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak.... „Ezek azok, akik kijönnek a nagy nyomorúságból, és megmosták köntösüket, és megfehérítették a bárány vérében.” Jelenések 7:9, 14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!