Szerintetek az Antikrisztus szelleme erősebben munkálkodik mint valaha?
Az aki nem a bibliában hisz, az görgessen tovább, mert nem fogja érteni miről van szó..
Bibliai keresztényeknél úgy gondolom már egyértelmű talán, hogy az utolsó időkben vagyunk, persze ha úgy vesszük már 2000 éve abban vagyunk, de talán nem erős leírni, hogy ennyire még nem működött az Antikrisztus szelleme soha mint most, persze mondjuk ez talán egy folyamatosan felfelé ívelő folyamat, ahogy haladunk az idővel egyre jobban haladunk affelé, én érzem csak, hogy nem akarok ebben a világban élni? Nem ilyen depressziósan értem, meh nem is akarom borusan látni a dolgokat 26 éves vagyok, de úgy érzem, hogy már nincsen annyira igazi kapcsolódásaim a teljesen nem hívő emberekkel, és hogy nem tudok igazi akár baráti kapcsolatot fentartani egy teljesen hitetlennel, meg hogy nehéz ilyen környezetben élni.. elgondolkoztam azon, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha látnánk tényként, hogy tényleg nehéz idők álltak be, és egyre erősebb a nyomás a Sátántól, mert így én személyesen is kapnék ezekre a kérdéseimre választ, és érteném hogy nem velem van a baj, hanem tényleg az utolsó időkben élünk, ahol nehéz helyt állni..
Mikor volt az a nagy szerete ?
Mindenkitől ezt hallom, hogy elmult a szerete de mikor volt ?
Szerintem ezt az egyeni tapasztalaton alapszik.
Pld sosem ereztem azt a nagy szeretet, hogy idegen emberek hu de szeretnenek.
Nemtudom, hogy mi az a szeretet ami elmult.
Nem figyelunk oda egymasra, mikor figyeltünk ?
Most van baratnőm akit nagyon szeretek és ő is engem szamomra ez bőven eleg.
Masoktol nem vartam el, hogy szeressenek en sem szeretek idegeneket. Nem rugok bele senkibe de nem is fogok atölelni masokat csak ugy.
Mi az a nagy szeretet tema ami elmult ? Soktol hallottam ezt de szemely szerint nem eltem meg ilyen idegenektől szeretet dolgot.
Szerintem az emberi kapcsolataid minőségéből levezetni az antikrisztust kicsit félrevezető, nézzük inkább tárgyilagosan:
2005-ben 33% volt a keresztények aránya a világon, 2020-ban ez 31%, szóval ja, keresztény szempontból most egy lejtmenet van.
Ez a világ vége olyan mintha megszereznéd a jogsidat és utána rendszeresen vezetnél ami közben azt mantráznád hogy azzal az alkalommal majd baleseted lesz. Vezetsz 10 éven keresztül baleset nélkül majd 1x lesz baleseted és akkor büszkén ülsz majd hogy na megmondtad.
Úgy látod hogy most rossz dolgok történnek a világban. Azonban milyen korban is nőttél fel? Az ilyen gondolkodású emberek rendszerint fiatalok és nem látják azt hogy volt még rosszabb is. De ha vissza mennénk az időben és kiválasztanánk pár korszakot amikor nagyon "jó" volt az élet és ott kéne élned egy pár napig, valószínűleg a végén naponta többször imádkoznál inkább már hogy milyen csodás dolgod is manapság.
"hogy már nincsen annyira igazi kapcsolódásaim a teljesen nem hívő emberekkel, és hogy nem tudok igazi akár baráti kapcsolatot fentartani egy teljesen hitetlennel,"
Ez leginkább azt mutatja hogyan teszi tönkre az embert a vallás.
"az utolsó időkben vagyunk, persze ha úgy vesszük már 2000 éve abban vagyunk"
Pontosan, a Biblia alapján 2000 éve az utolsó időkben vagyunk, így ilyen szempontból nincs különbség az évszázadok között.
"ennyire még nem működött az Antikrisztus szelleme soha mint most"
Ez viszont már nem igaz, hiszen ezt minden kor minden embere mondhatná. Gondolj bele, hogy régen mennyivel több háború volt, súlyosabb járványok (pestis), sokkal erősebben hatott az éhínség, stb...
Viszont ezeket nem élted át, valószínűleg történelmi ismereted se elégséges, tehát érezheted helytelenül úgy, hogy most valami különleges időszak van. Pedig semmi rendkívüli nincs.
Mondjunk olyan aki ismeri a történelmet és ismeri az aktuális szocial-politikát azt kell hogy mondanom hogy igazad van!
Az antikrisztus vagy legyen bármi sokkal erősebb az utóbbi 100-200 évben mint valaha!
Ha csak azt nézzünk hogy a világháború mekkora méreteket öltött! Közben népirtások voltak szerte a világon! Pl kinai népirtás, a szovjet rendszer, és a holokauszt ami a leggonoszabb volt! (Kb 15 millió ember de az kb 1-2 hét alatt!)
Jelenleg mi uralkodik a világban? Olyan szintű kapitalizmus ami hozzárendeli a diktatúrát az oligarchiát és még a kommunizmust is!
A média és a cégek szégyenérzet nélkül mossa át az emberek agyát és próbálják elnyomni a szabad akaratot!
Nem azt mondom hogy csak gonoszság van a világon hanem jelenleg a gonosz uralkodik a gonosz emberek! És lehet hogy te a paraszti faluban nem veszed észre csak amikor valaki ki akar jutni a nyomorból vagy az egész fiatal életét tanulással szorgalommal tölti hogy jó munkája legyen na akkor egyből tudni fogja hogy csak akkor kaphat egy kis szeletet a tortából ha előtte úgy le tancol és le énekel ahogy a magasztos úr fütyül és mondja! De előtte hűbéresi fogadalmat kell tennie és meg kell csókolni a pecsét gyűrűt!!!
Utána pedig le kell rombolnia azt az embert aki volt és van és hagyni hogy az ura felépítse a jó gyalogját belőle…
És lehetnek bármilyen jók a képességeid mert nem ezek a mérvadóak hanem hogy képes vagy megcsókolni a pecsét gyűrűt vagy sem!
A világ nagyon megromlott és ember embernek a farkasa!
És még aki jó áldott és tiszta még azt is meg fertőzi lerombolja majd újjáépíti…!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!