Keresztény isten igazából gonosz?
A te érzéseid csakis neked okozhat meggyőződést, másnak nem.
Plusz honnan tudom, hogy őszinte vagy? Sehonnan.
A kérdés alapján a hazugság falaid még nem omlottak le.
Jézus, a keresztények Istene. Annyira szeretett, hogy kereszthalált halt Érted a Golgotán, hogy még váltson a gonosztól. Ha ez eljut a szívedig, akkor fogod megérteni.
Az Ő országában kötelező szeretni. Én imádom Őt.
Szeretek szeretni. Erre lettünk teremtve.
A 37. hozzászólásban sikerült megosztanom egy nagyon jó bizonyságot Isten szeretetéről.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
A gonoszság pont ugyanolyan tiszta dolog mint az ártatlanság.Nem összekeverendő az emberi rosszindulattal.
Isten gyenge és frusztrált,ennek a következményét nyögi az emberiség.
"Az Ő országában kötelező szeretni."
Kötelező?????????
Nem válaszoltál semmire, nulla indokot adtál.
Ez max arra indok, hogy TE mit és miért hiszel, bár ez az ítlaghoz képest is nagyon kevés.
Ha egy végtelen, mindentudó isten mindenkit szeret, de szadista az hogyan összeegyeztethető?
"A kérdés alapján a hazugság falaid még nem omlottak le."
Mikor hazudtam?
"Jézus, a keresztények Istene. Annyira szeretett, hogy kereszthalált halt Érted a Golgotán, hogy még váltson a gonosztól."
Igen ez le van írva egy könyvben amiben vagy hiszel vagy nem.
"Ha ez eljut a szívedig, akkor fogod megérteni."
Tudom hogy a hit érzelmekre alapul, nyugi.
De köszi hogy bevallottad, hogy szerinted is erre alapul.
"Az Ő országában kötelező szeretni. Én imádom Őt."
Oké, de ettől még mindig nem tudom miért lenne jó a keresztények istene vagy hogy miért kellene benne hinni.
"Szeretek szeretni. Erre lettünk teremtve."
Van rengeteg más ember vagy dolog amit lehet szeretni.
Szerintem ez a leggyengébb dolog amit valaha hallottam.
Mellesleg ne mérgezd a kutat, hogy állítod a teremtésed.
"A 37. hozzászólásban sikerült megosztanom egy nagyon jó bizonyságot Isten szeretetéről."
Te csak elmeséltél egy sztorit, ami vagy megtörtént vagy nem.
HA csak ennyit tudsz nyújtani, akkor nem is értem miért vagy vallás témakörben, amikor csak prédikálni jársz XD
Egyszerűen semmi hálát,de főleg szeretet nem tudok érezni egy 2000 éve kivégzett ember iránt.
A saját bűneiért halt meg nem az enyéimért.Arról nem is beszélve,hogy nem váltott meg semmit.Az egész világ jézus tanainak antitézise elött borult le,ő meg visszakullogott az őt amúgy meghalni hagyó apjához,szégyenben.
A szeretet meg egy alapprivilégium,nem tudom hogy képzelik a keresztények,hogy azt tanítani kell.Nem kell.
"A szeretet meg egy alapprivilégium"
Azt hogy kell érteni?
#27 Na, akkor további jó időtöltést a sötétségben drága.
Akik el vannak telve ennyire maguktól, arra senki sem kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!