Miért probléma néhány egyénnek, hogy a keresztények egyedül Isten imádják, imádhatják?
Kik?
Mert itt vitáznak a keresztények muszlimokkal,ateistákkal,liberálisokkal,sátánistákkal és más felekezetű jézusistákkal.
Én magam részéről a szabad akaratról papolok általában,semmi esetre sem a toleranciáról.A vallásos emberek olyan egyházakat támogatnak amik nevében, vagy tevékenysége által a legtöbb szenvedés érte a világot.És van képük azzal mentegetni a papságot,hogy (istenük miatt) ez a szenvedés jár a világnak.
Mindenkit megjavítanának magukon kívül...
Minden gúnyt megérdemeltek és ez a gúny és közöny vet majd véget annak a pusztításnak amit a kereszténység okoz.
Ez nem vagy-vagy dolog szerintem. A szabad akarat átszövi a teljes teremtést.
Csak élni, és nem visszaélni kellene vele.
17, 18, 19, 20
A vallásos ember elítéli azt ha valaki házasság előtt szexel, ha meleg, ha abortuszra kényszerül, ha elvált, ha nem hívő.... Lényegében mindenért elítél, amit teszel, vagy mondasz.
Fel lehet tenni fordítva is, csak semmi értelme nincs. Hiszen felőlem imádhatod a mammont, nem foglak traktálni, ellentétben azzal a kérdezővel, illetve pár lelkes ateista rajongójával, akik kapcsán kiírtam a saját kérdésemet. Miért okoz nekik, nektek olyan egetverő nagy problémát, hogy szerintünk tárgyak imádata nem helyes?
S mint azt a kérdésben direkt kiemeltem, itt az imádat szó nem a szeretet egy túlzó, s félresiklott jelentésében szerepelt, hanem annak tényleges, eredeti jelentésében, amit a kérdező akkor írt is.
Az is furcsa, hogy 16-os pajtásoddal együtt csak kibukkan belőletek a krisztofóbia, keresztényellenesség, mert ez az elv szigorúan vonatkozik a keresztények mellett zsidókra és muszlimokra is. Utóbbiakra még talán szigorúbban is bizonyos szempontból. S ennek ellenére csak a keresztényeket szeretitek ekézni. :)
Persze nem azt mondom, hogy kezdjétek a muszlimokat és zsidókat is, hanem inkább azt, hogy senkit se kéne.
Mindig a századokkaé ezelötti múlttaé jönnek, ha a kereszténységet kell szidni.
De aklor miért nem utáljátok az USA-t az indiánok "kiirtásáért", a rabszolgatartásért, az atombomba ledobásáért, a németekez a nácizmusért (érdekes, az oroszokat ugyanakkor utáljátok a szocializmusért)... lehetne sorolni a negazivumokat, melyek egy-egy csoporthoz fűzödnek.
Dr ti nem vagytok igazságosak, nem itélitek el mindet, hanem csak tetszésetek szerint ezt meg azt.
Ráadásul rohadtul általánosítotok (lásd 26-os komment, "a vallásos ember elítéli...").
Még annyit sem tudtok, hogy a vallását helyesen gyakorló ember épphogy nem ítél el SENKIT, hanem a bűnös tettet ítéli el, nem a tettet elkövetőt. (Talán hallottátok már az idézetet, Jézus mondja a házasságtörő asszonyt megkövezni készülőknek: az vesse rá az első követ, aki közületek bűntelen!)
Szerencsétlen 21-es, neked ugyan mi kárt okozott, okoz a vallás? Miért ez az esztelen, irracionális gyűlölet benned?
A totálisan szabad akarat pedig káoszhoz, anarchiához, farkastörvények érvényre jutásához vezet.
Én a kereszténységet bántom nem a megvezetett birkáikat.
😄
"A totálisan szabad akarat pedig káoszhoz, anarchiához, farkastörvények érvényre jutásához vezet."
Kínában, Oroszországban, Észak-Koreában szigorú szabályok akadályozzák meg, hogy a szabad akarata az embereknek kibontakozhasson.
Szerinted ez helyes irány?
Amit szerintem észre kellene venni, hogy a szabályoknak és törvényeknek belülről kell fakadnia és érvényre jutnia, nem pedig erőszakkal kívülről.
Persze itt azért még bőven lenne belső munka, amit el kellene végezni addig, de én azt látom hogy a törvények nagy része pl a NER-re nem vonatkozik, de akkor vajon helyesek-e?!
A fejekben és a szívekben kell rendet tenni, és ez nem valami utópisztikus dolog, sokkal közelebb is lehet az az időpont, mint gondolnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!