Mennyire probléma, ha keresztényként nem hiszek Jézusban?
A kérdés komoly. Hiszek Istenben, de azt nem hiszem, hogy Jézus a fia lett volna, tehát hogy egyszemélyben Messiás-Ember és Isten is. Maximum csak azt tudom elképzelni, hogy próféta volt, többet nem képzelek bele. Számomra nevettséges az, ahogy a zsidó próféciákat kiforgatják a keresztények: Jézus a pászkabárány, például. Közelebb álnak hozzám a valódi egyistenhitű vallások, a judaizmus és az iszlám. Hiszen a kereszténység nem tekinthető teljes mértékben monoteistának és
a Jézusban való hit bizony bálványimádás...
Én is sok szempontból muszlimként hittem amikor még elviekben keresztény voltam.
Csak akkor még nem tudtam arról, ahogyan én gondolkodok Istenről az nem keresztényi.
4
Akkor az unitáriusok sem keresztények?Hiszen ők sem hisznek Jézus Isteni voltában.
Nem vagy keresztény a leírtak alapján. És itt most nem én rekesztelek ki téged, te rekeszted ki magadat. Még csak azt sem érted, mi az amit nem hiszel el.
Még az unitáriusokkal vont párhuzamot az előttem válaszoló részéről is indokolatlannak tartom. Elolvastam a honlapjukon, hogy pontosan miben hisznek. Ahogy a kérdező a kérdés alatti leírásban megfogalmazta a gondolatait, az nagyon nem az unitarianizmus.
@ "Akkor az unitáriusok sem keresztények? Hiszen ők sem hisznek Jézus Isteni voltában."
Keresztény = Krisztus követője. Tudtommal az unitáriusok, mint a többi ariánus felekezet elfogadják Jézus krisztusi-messiási voltát, csak isteni mivoltát nem. Tehát Jézus szerintük valóban a Messiás, az Isten Fia csak nem vele egylényegű, hanem amolyan elsőnek teremtetett főangyal értelemben.
8
Idézek az Unitárius egyház honlapjáról:
"A mi felfogásunk szerint Istenről a leghelyesebben a Názáreti Jézus tanított, valamint az ő életpéldáján keresztül érthetjük meg azt az utat, amely Istenhez vezet. Mindazonáltal meggyőződéssel valljuk, hogy Jézus
mindenestől és kizárólag ember volt, olyan, mint mi mindnyájan."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!