Mi a problemaja az iszlamnak a kamattal, mint monetaris eszkozzel?
Az iszlám országokban is van kamat, mint monetáris eszköz, szóval nem tudom, hogy ezen a szinten tényleg van-e vele problémája.
Az biztos, hogy személyek között tilos.
Sok félreértés van az iszlámmal kapcsolatban egyszerűen azért, mert a fordítások nem adják vissza az arab nyelv, illetve egyes fogalmak sokrétegűségét, árnyalatait.
Az iszlám nem a kamatot tartja erkölcstelennek, hanem a "ribát", amit kamatnak, uzsorának szoktak fordítani. Az egyszerűség kedvéért ezt nevezzük igazságtalan kamatnak. Ezt tiltja a magyar törvény is.
Ki kell hogy ábrándítsak mindenkit.
Az Iszlám úgy ahogy van tiltja bármiféle kamat beszedését. De a kamat fizetést is egyébként.
Ergo nem vehetsz fel banki kölcsönt kamatra.
Nekem mindkettőt sikerült elkerülnöm eddig.
A kamatszedés a főbűnök közé tartozik, ezért tényleg a pokolba kerülést kockáztatja aki kamatot szed.
Egyébként meg van ha folyószámlát nyitsz akkor az arra érkező kamattal mit kell csinálnod, természetesen NEM KÖLTHETED el.
Én így tudom, a Korán mindenféle kamatot tilt.
Akik mégis hitelt vesznek fel, talán azért reménykedhetnek Allah könyörületében mert nem ők szedik a kamatot végső soron, és ebben a pénzügyi rendszerben nem volt más lehetőségük pénzhez jutni.
"Akik mégis hitelt vesznek fel, talán azért reménykedhetnek Allah könyörületében mert nem ők szedik a kamatot végső soron, és ebben a pénzügyi rendszerben nem volt más lehetőségük pénzhez jutni."
Ez kicsit olyan, mint amikor van két paráználkodó és egyik mondja, hogy ő nem dugott, hanem csak a másik őt.
Tudomásom szerint az Iszlám szerint NEM szabad kamatra hitelt felvenni.
A többi mindenki lelkiismeretére van bízva ahogy minden más is az életben.
Vannak esetek mikor a hitel fontos. De megközelítően sem annyi és olyan, amit ma a magyar közvélemény a hitel fő okának tart. Ezeket az eseteket az államnak kötelessége szabályozni. És akkor minden előre tudható.
Ahol nagy az uzsora szerepe, ott mindenekelőtt az állam működésének durva hibáiról lehet beszélni.
A Korán (az eredeti szöveg) pedig olyan tiltást nem tartalmaz, amit itt vélelmeznek róla. Képes beszédeket (ilyen a Biblia is) nagyon sokan értenek félre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!