Keresztény körökben mennyire elterjedt az a vélekedés, hogy aki valódi hívő, annak nem lehet semmilyen pszichés- és/vagy mentális problémája?
A kérdés keresztényekről szólt, a pünkösdiek nem azok.
Akkor Lázár nem volt valódi Hivő? ugyan is megbetegedett, és meghalt. DE vannak még a Bibliában említett személyek, akik valódi hívők voltak, Isten nem ígérte, hogy burokban tartja Őket. Ellenben úgy könnyű lenne kitartani.
Jézus nem mondott, vagy tanított ilyesmit.
"Akkor Lázár nem volt valódi Hivő? ugyan is megbetegedett, és meghalt."
Tisztában vagy vele, hogy mit jelent a pszichés/mentális betegség kifejezés? Lázárnak szerinted milyen mentális betegsége volt?
Én tisztában vagyok vele, mi az a mentális betegség, vagy nem éppen átlagos mentális állapot (pl.: ADHD), azonban az általam ismert keresztények közül sokan azt gondolják, hogy a pszichológia az ördög fegyvere, olyan szinten, hogy a mentális higiénés szakemberek létfontosságát is elvitatják, mondván ott arra Biblia..... Olyanokat hallottam, hogy a pszichológusokkal azzal a probléma (nagy keresztények szerint), hogy lehet, hogy az embert ismerik, de Istent nem.
#1-es melyik boldogság himnuszra gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!