Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény körökben mennyire...

Keresztény körökben mennyire elterjedt az a vélekedés, hogy aki valódi hívő, annak nem lehet semmilyen pszichés- és/vagy mentális problémája?

Figyelt kérdés
Gondolok figyelemzavarra vagy hiperaktivitásra, de jöhet bármi más is

2021. jan. 3. 23:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#5-ös: Igen ebben igazad van, de ők a gyógyszer helyett sok esetben Jézust és az imádságot ajánlják, hogy ő/az a megoldás, egy jó leli vezetővel (lelkész/pap) megspékelve.
2021. jan. 4. 13:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Aki ilyet mond, az a sátán szolgája.

2021. jan. 4. 13:19
 13/14 A kérdező kommentje:

#12 megértelek, hogy ezt mondod (bár én én pont ezt a kategorizálást a fent említett körök nem miatt nem szeretem) és köszönöm is válaszodat, azonban ők erre a híres Pilinszky idézettel igazolják magukat:

"Ti úgy gondoljátok (mármint a pszichológusok), hogy az életben problémák vannak és megoldásokra van szükség, én meg úgy gondolom, hogy az életben tragédiák vannak, és irgalomra van szükség."

2021. jan. 4. 13:32
 14/14 anonim ***** válasza:

8

Isten miért szelektálna betegségek között? A fizikai betegséget nem gyógyítja, csak ha valaki mentálisan sérült? Tudtommal Jézus amikor bemutatta mire van hatalma Istennek, azt nem mindenkivel tette meg, és mindenféle betegséget gyógyított. Igaz ez csak mint egy igazolásaként tette, mint aki Isten küldöttje.

A valódi gyógyulást a messiási királyságban fogja teljesen a Földön megvalósítani az ott lévők számára.

Ezért a beteg, igen is ha feltétlen szükséges, orvosi segítségre van szükség, Isten most nem csinál csodákat, hogy teljes gyógyulása legyen némelyeknek.

Jelenleg a hitélet gyakorlása, nem a fizikai, vagy mentális betegségeket szünteti meg, hanem segít elviselhetővé tenni azokat, a jövőbeni ígérettel ami a Reménységünk.

2021. jan. 4. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!