Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a probléma Jehova Tanúival?...

Mi a probléma Jehova Tanúival? Miért mondják rájuk, hogy szektások?

Figyelt kérdés

Hallottam már sok mindent de a mai napon pont megkellet volna indokolnom miért és nem tudtam.

Az a része tiszta, hogy tiltva van nekik, hogy más vallások felől érdeklődjenek és csak a saját felekezetük igazát hirdetik a többi pedig csúnya, rossz, sátáni dehát minden Ábrahámita vallás ezt mondja magáról.

Ezen kívül még azt az embert tudom felhozni aki írt egy könyvet arról, hogy Jehova Tanúja volt és elég magasra sikerült magát felküzdeni a ranglétrán és onnan látta át, hogy mennyire a pénzre és az átverésre épül az egész de itt is azt kell mondanom, hogy melyik vallásnál nincs ez így.

Válaszokat előre is köszönöm és kérek mindenkit, hogy kulturáltan fogalmazza meg véleményét!

2022. júl. 3. 21:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
8%
Nincs gond velük sztem
2022. júl. 3. 21:55
 2/25 anonim ***** válasza:
83%
Kereszténynek nevezik magukat, közben a kereszténységgel ellentétes tanokat vallanak. Meghamisították a bibliai szövegek értelmét, hogy az "igazukat" alátámasszák. Kiforgatják a bibliai parancsokat, életellenes dolgokat vallanak.
2022. júl. 3. 22:10
 3/25 anonim ***** válasza:
20%

Ahhoz, hogy legyen hitet nem kell egyház se. Max ez ami lehet baj meg lehet nem adóznak semmit vissza.

A tudománytagadása világvége-próféciával nem jellemző rájuk még.

2022. júl. 3. 22:11
 4/25 anonim ***** válasza:
90%

Eloszor is, az a szo, hogy szekta, ma mar nem jelent semmit, csak egy tartalom nelkuli pejorativ jelzo.

Jehova tanui kiatkoztatjak maguk kozul azokat a csaladtagokat, aki mar nem hisz a tanitasaikban. Tehat ha egy JT csaladban felno ket gyerek, es az egyik nagykorukent elfordul a vallastol (amit nem o valasztott), meg kell szakitaniuk vele a kapcsolatot, sosem talalkozhat a szuleivel, testverevel. Ez olyan klasszikus erzelmi bantalmazas, hogy egyes

nyugati orszagokban felmerult a gyakorlat betiltasa.

Teologiai okokbol sem fogadjak el oket a keresztenyek.

Azonkivul sokan ellenzik a hazrol-hazra valo teritos tevekenyseget.

2022. júl. 3. 22:18
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez a tema engem is erdekel!
2022. júl. 3. 22:27
 6/25 anonim ***** válasza:
94%

1. Módszeresen elszigetelik a tagokat azon rokonaiktól és barátaiktól akik nem tagok.

2. Kimazsolázzák, hogy mit tartanak be a Bibliából, és mit nem.

3. Elleneznek egy olyan szép dolgot, mint a véradás.

4. Félariánusok.

5. Fenn hordják az orrukat.

Nekem ez a bajom a Jehova tanúi gyülekezettel.

2022. júl. 3. 22:28
 7/25 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem felesleges rájuk a szekta szót használni.

A tanúk normális emberek, akik egyszerűen másban hisznek, mint a legtöbb keresztény. Keresztény szempontból a tanításaikkal van a probléma.

De, ha nem nagyon ismered őket, akkor nem kéne szerintem messzemenő vitákba bonyolódnod a témában, mert úgy sem fogsz tudni jól érvelni. Valamint figyelmeztetek mindenkit, hogy a felesleges viták és gyűlölködés is problémás keresztény szempontból.

Én olvastam a könyveiket, ismerem a történetüket. Egy időben még szimpatizáltam is a tanaikkal, bár sosem voltam tag és később rá is jöttem, hogy sok tévedésük van. Mindenesetre figyelmeztek mindenkit, hogy a szervezet tanításait ne mossuk össze az emberekkel és ezért ne kezdjük el gyűlölni őket, amikor a legtöbben teljesen jóhiszemű emberek, akik egyszerűen csak elhiszik valami okból, amit a könyveikben olvasnak.

Pár probléma:

-Az 1914-es tanításnak nem sok alapja van. Ráadásul többször módosítani is kellett ezt a tant, már jelenleg sem azt tanítják, mint pl. a '80-as években, mivel az egy emberöltő kb. lejárt.

-A tanok változnak. (Eredetileg a véradás sem volt tiltva vagy most már a szervátültetés nincs tiltva, pedig évtizedekig tiltva volt. Az 1914-es tan is módosult stb.)

-Sokszor akarták megadni a világvége dátumot.

-Az, hogy Jézus=Mihály egy olyan ingatag tanítás, hogy csoda hogy képesek voltak hivatalos tanítássá emelni. Még az ő tanrendszerükön belül sincs sok haszna és cérnaszálon lóg az elmélet.

- A vér elfogadásának tiltása sajnos életeket követelt és követelhet a mai napig. Ez pedig egy olyan túlzás és teher, amit szükségtelenül testáltak szegény tagokra. Ez egy nagyon fájó dolog. Mivel szerencsétlen emberek, akik őszintén akarják Istent követni, még az életüket is feláldozzák vagy kockára teszik egy tanítás miatt, amit egyszer csak kitalált valaki a Vezető Testületben. Hiszen ez a tanítás, még csak nem is volt mindig a doktrinájuk része.

-Elhitetik a tagokkal, hogy a Vezető Testület a legbölcsebb, legműveltebb emberekből áll, akik kb. mindent tökéletesen és jól tudnak, holott, ha megnézzük egyértelműen nem így van. Persze, egy tanú számára bátorság kell, hogy ezt belássa.

-Nagyon elszigetelődnek.

Egyébként ezt a videót nézd meg:

https://www.youtube.com/watch?v=EnUNfdU-0BM

2022. júl. 3. 23:17
 8/25 anonim ***** válasza:
92%

Hogy mi a gond velük?

Egy kis ízelítőnek

[link]

2022. júl. 4. 00:24
 9/25 anonim ***** válasza:
67%

Ők már nem szekta.

Nézz utána, hogy mi a szekta.

Viszont akit én ismerek közülük, azok olyan szinten buták, hogy az már fogalom.

És a hírek alapján a többi sem okosabb.

Saját véleményük nem nagyon van, az őrtornyot szajkózzák (ami amúgy kötelező is nekik).

2022. júl. 4. 00:38
 10/25 anonim ***** válasza:
83%
A Hit gyülekezete is ugyan ilyen..
2022. júl. 4. 05:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!