Házasságban mennyire probléma ha az egyik fél vallásos másik nem?
Ismertem olyan párt ahol az egyik fél nagyon vallásos volt a másik fél pedig nagyon ateista.
De ettől még jól működik a kapcsolatuk (legalábbis amikor legutóbb beszéltem velük :D )
Elég intelligensek mindketten ahhoz hogy egy ilyen dolog ne okozzon gondot.
Már volt egy pár ilyen kérdés, keress vissza.
A férjem nem hisz Istenben, én igen, és jó pár éve együtt vagyunk. Gyerekünk is van. Semmi probléma nem volt belőle (eddig). Az intelligenciától, toleranciától függ, és hogy egyik se legyen nagyon szélsőséges a világnézetében. Es hogy ne identitásbeli vagy egyéb pszichés igényeket fedjen le a világnézet.
De ismerek olyat, ahol ez probléma, főleg ha már gyerek is van. Ha nem tudja az illető elképzelni, hogy eltérően gondolkodik a párja, akkor ne vágjanak bele. Ismerek olyat (két 50-es özvegy között), ahol csak emiatt nem lett esküvő, holott mindketten gyakorló katolikusok voltak és szerették egymást. Csak éppen az egyik mindent betűre követett, ahogy az egyház előírja, a másiknak meg inkabb istenhite volt, és ő szerette volna maga eldönteni, hogy elmegy-e minden egyházi alkalomra vagy nem - és nem tudták elfogadni a másik hozzáállását. Tehát ez nem csak igen/nem értelemben kérdés, hanem "mennyire".
Arra is gondolni kell, hogy a világnézet az élet során változhat - az istenhívőből ateista lehet és fordítva.
6-os
mi meg el is higgyük, mi? :-D
1
"Én pl soha nem jönnék össze olyannal aki mesékben hisz."
ne is, te olyat keress, aki ugyanabban a mesében hisz, amiben te
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!