Mi a probléma Jehova Tanúival? Miért mondják rájuk, hogy szektások?
Hallottam már sok mindent de a mai napon pont megkellet volna indokolnom miért és nem tudtam.
Az a része tiszta, hogy tiltva van nekik, hogy más vallások felől érdeklődjenek és csak a saját felekezetük igazát hirdetik a többi pedig csúnya, rossz, sátáni dehát minden Ábrahámita vallás ezt mondja magáról.
Ezen kívül még azt az embert tudom felhozni aki írt egy könyvet arról, hogy Jehova Tanúja volt és elég magasra sikerült magát felküzdeni a ranglétrán és onnan látta át, hogy mennyire a pénzre és az átverésre épül az egész de itt is azt kell mondanom, hogy melyik vallásnál nincs ez így.
Válaszokat előre is köszönöm és kérek mindenkit, hogy kulturáltan fogalmazza meg véleményét!
Olyan szinten tér el a teológiájuk a mainstream kereszténységtől ami üdvösségi kérdéseket feszeget.
Aki jó és engedelmes tanú akar lenni az gyakorlatilag nem tudja elérni a személyes üdvösség feltételeit.
Ehhez a fals teológiájukhoz készitettek is egy fals Bibliát.
Szerintem ennyi bőven elég.
Ehhez képest most azon visítoznak az emberek, hogy Amerika szigorította az abortuszt, pedig egy nő azt tesz a testével es a babával amit akar.
Nem visszatetsző ez ?
Bizony. A jehovisták messze a legkevésbé iskolázottak. De ez nem is csoda, mert a jehoviták szerint a gondolkodás a Sátántól ered, hisz szerintük az Őrtorony már mindent átgondolt, így nekünk csak követni kell őket az üdvözülés érdekében. A kételkedő gondolatok a Sátántól erednek.
Nem vicc, tényleg ebben hisznek.
Egyébként itt a statisztika:
Látható, hogy a JT a legiskolázatlanabb szekta. (a legiskolázottabbak pedig az unitáriusok)
Azért látom sok itt a hülyeség, szóval mint a vallásban nevelkedő 17 éves azért teszek pár észrevételt:D
(Egyébként én sem akarok tag lenni, nekem túl szigorú, de az tud bosszantani ha hülyeséget beszélnek)
Nem hamisítanak semmit, közvetlenül a héber iratokból fordítanak, a 3 fő dolog ami miatt nem szeretik őket a keresztények az az hogy szentháromság tagadók, használják Isten nevét és nem ünneplik a pogány eredetű "keresztény" ünnepeket mint pl a karácsony vagy a húsvét.
Nem vallanak életellenes dolgokat sem. Az egyetlen indok amit ilyenkor fel tudnak hozni az az hogy nem fogadnak el vért mert a Biblia alapján arra jutottak hogy a vért semmilyen formában nem lehet fogyasztani vagy a testbe juttatni. De a vér 4 fő elemének frakciói már mondjuk lelkiismereti kérdés és mindig utánna járnak minden lehetséges alternatívának. A járvány alatt pedig többször is kérték a tagokat hogy tartsák be az intézkedéseket és vegyék fel az oltást (bár ha oltás ellenes vagy akkor ez megintcsak életellenes lesz neked)
Nem átkoznak ki senkit. Kiközösítik és ha megbánja őszintén a tetteit akkor vissza térhet. Egyébként meg azokkal csinálnak ilyet akik meg vannak keresztelkedve. Szóval ha a gyerek nem keresztelkedett meg saját akaratából és betöltötte a 18-at nyugodtan mondhatja hogy nem akar Tanú lenne, nem fogják mágján égetni meg eltíltani senkitől sem.
Nincs elszigetelés. Mindenkinek magára van bízva hogy kivel mennyire tartja a kapcsolatot. Mi is tartjuk a kapcsolatot a rokonainkkal. Nekem pedig több barátom is van.
Arra van felhívva a figyelem hogy ha nem muszáj ne töltsünk túl sok időt velük mert rossz hatással lehetnek. Bár ez inkább a barátság kötésre vonatkozik.
A 2.pontot nem értem hogy mire érted.
A 3.-ra adtam választ. A biblia azt írja hogy tartózkodjanak a vértől. Ők ezért a vért minden formában elutasítják.
A 4.-et nem értem. Majd utánna nézek a fogalomnak:D
5. Nem hordják fenn az orrukat. Arra van felhívva a figyelem hogy mindig legyenek alázatosak. Ez más egyházakról aligha mondható el:'D
Díszes ruha, díszes ablak, arany kereszt (ja tényleg náluk keresztet sem használnak mert kb a bálványimádással egyenlő akárcsak a Mária / Jézus szoborhoz imádkozás:D)
A többire meg lusta vagyok válaszolni qwp
Amúgy is már egy órája ebédelnem kéne xD
Mégegyszer kiemelem ha felnőtt leszek én sem leszek tag. Csak bosszant ha butaságot mondanak vagy féligazságot. Nézzétek el nekem, valószínűleg amiatt van mert ebben nevelkedem 17 éve 💁🏻♂️
Ösztön vagy nem tom. Jobb lenne ha nem lenne bennem ez
Azért nem akarnak végtelen nagyságú iskolázottságot mert szerintük a világi karrier felesleges hiszen úgyis Isten hozza el a megváltást.
+ A Bibliában is meg van említve hogy nem attól lesz valaki bölcs mert sok iskolája van
Jó példa erre Timóteusz aki az Athéni tanulmányok helyett Isten szolgálatát választotta.
Az a kevés iskolájuk van meg kb mindenkire rá mondják az emberek akiket nem szeretnek. Fideszes, ellenzéki, sportoló, stb stb
2. vagyok
Meghamisítják, lásd: Mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban...
Életellenes dolgok: leírod, hogy nincs ilyen, majd leírod, hogy visszautasítják a vért... Az oltásnak itt nincs jelentősége.
19 te honnan tudod hova kell tenni a vesszőt? :d
Honnan tudod melyik a helyes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!