Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szivem szerint a Krisztust...

Szivem szerint a Krisztust választanám, de ilyenkor az agyam mindig meghúzza a vészcsengőt. Ezerszer elgondoltam, hogy elmegyek templomba, de az ajtó előtt remegek és rosszul vagyok, minta sokkot kaptam volna és visszakozok. Hogy változhatnék meg?

Figyelt kérdés
2023. jan. 30. 16:09
1 2
 11/17 NTBS ***** válasza:
Hozol egy döntést.
2023. máj. 1. 20:09
 12/17 anonim ***** válasza:
40%

Nem biztos, hogy az amit egy templomban mondanak mind jó.

Azt vedd alapul, amit a Bibliában olvasol, és annak tükrében ítélj meg mindent, amit ott mondanak, ami ott történik.

Itt gondolok pl. arra, hogy katolikusok sokszor pl. Máriához imádkoznak, szobrokhoz beszélnek, mint jelképekhez, rózsafüzérrel imádkoznak úgy, hogy meg van szabva előre, hogy ezt meg azt ennyiszer meg annyiszor kell elmondani, csecsemőket keresztelnek, akik feltehetőleg még nincsenek tisztában azzal, hogy ennek mi a jelentősége, a pápa ha kinyílvánít valami általa maradandónak gondolt erkölcsi tanítást, azt mindenképp el kell fogadják igaznak az egyház törvényei szerint, szokásoknak, gyakorlatoknak gyakran túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítanak, stb.

2023. máj. 4. 22:16
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy az amit egy templomban mondanak mind jó.

→Nem biztos, hogy az amit egy templomban mondanak mind jó. És nem biztos, hogy minden amit egy templomban csinálnak jó.

2023. máj. 4. 22:17
 14/17 anonim ***** válasza:
És nem biztos, hogy aki ezeket külső szemlélőként, rendkívül tudatlanul, felületesen, sőt rosszindulatúan véleményezi, az helyesen szól :)
2023. máj. 4. 22:21
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem voltam rosszindulatú, ha nekem szólt.(#13, #14 válaszok írója.)

Én pusztán szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy pl. az általam említett dolgok az alapján, amit a Bibliában olvashatunk, olyanok, hogy azokat jobb lenne, ha nem csinálnák és valamilyen szempontból eltéríthetnek Isten akaratától és attól, hogy jobb és közelebbi kapcsolatba kerüljünk vele, valamint hogy jobban megértsük, ki Ő és mit szeretne tőlünk.

Természetesen azok ellen nem szólok, amit Isten akarata, igazsága és szeretete szerint csinálnak.

Meg nem akarok rosszat senkinek.

2023. máj. 6. 18:20
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
*(#13, #14 válaszok írója.)→(#12, #13 válaszok írója.)
2023. máj. 6. 18:21
 17/17 anonim ***** válasza:

A te személyes véleményed, nézőpontod nem válik Isten akaratává.

2023. máj. 6. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!