Jehova tanúi! Amikor Jézus a minta imát mondja el a tanítványainak akkor miért nem használja Isten nevét?
Jézus annyit mondott, hogy szenteltesség meg a TE neved.
Az ima minta, hiszen azt is mondta, hogy ne ismételgessétek ugyanazokat a szavakat. Tehát nem kell szóról-szóra mindig ugyanazt imádkozni.
Hogy miért nem mondta ki, utánanézek.
Ahogy az előttem szóló írta, az ima egy minta, vagy is az Istennel való beszélgetés első lépése, hogy megszenteljük Isten nevét, vagy is ha valakihez szólunk nyilván a nevén szólítjuk,
Jézus fontosnak tartotta, ezért mondta elsőként ezt.
Oleksandr!
"Jézus annyit mondott, hogy szenteltesség meg a TE neved. Az ima minta, hiszen azt is mondta, hogy ne ismételgessétek ugyanazokat a szavakat. Tehát nem kell szóról-szóra mindig ugyanazt imádkozni."
Tudom hogy Jézus elmondta hogy szenteltessék meg a te neved. Ezt én is tudom. Azt is tudom hogy nem mantrázni kell ezt az imát.
"Hogy miért nem mondta ki, utánanézek."
Köszönöm szépen, mert pontosan ez érdekel.
living witness!
"Ahogy az előttem szóló írta, az ima egy minta, vagy is az Istennel való beszélgetés első lépése, hogy megszenteljük Isten nevét, vagy is ha valakihez szólunk nyilván a nevén szólítjuk,"
Ezt én értem. Csak azt nem értem hogy Jézus miért nem azt tette amit írsz hogy "a nevén szólítjuk"
Pont amikor tanítja Jézus imádkozni a tanítványait akkor nem mondja ki. S az lenne a kérdés hogy miért nem mondja ki? Ez érdekel. Köszönöm hogy írtál csak az a baj hogy egyáltalán nem adtál választ a kérdésemre.
"hol van az, hogy ez egy minta ima?"
Nem a Bibliában van hogy minta ima. Csak általában annak nevezik ezért neveztem én is annak.
Lk 11,2 Monda pedig nékik: Mikor imádkoztok, Ezt mondjátok:
Mi Atyánk...
nekem az EZT mondjátok nem egy minta imára asszociál...
Az első századok keresztény vértanúk kihamisították Jehova nevét az Újszövetségből, így a Miatyánkból is.
Isten vigyázott a Bibliára, hogy meg ne hamisítsák, csak ezt az egyet nem tudta megakadályozni. Viszont hála az Újvilág fordításnak végre helyre állt az eredeti szöveg.
Ez nem számít hamisításnak, hiszen az Őrtorony tanítás az igaz, ha a Bibliában más van akkor az a Biblia hamis. Az Őrtorony tanításához kell igazítani a Bibliát, s nem fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!