Mi a neve? A magyar reformátor tanítása szerint Jézus halálával meghiúsult a megváltás, érvényét veszti az Újszövetség. Állítólag egy faluban karddal kergette ki a katolikusokat a templomból.
Nem hallottam ilyenről.
Két változatot tudok elképzelni:
1.Egy rágalom,amit egy részeg pápista talált ki.
vagy:
2.Egy hibbant ember csatlakozott a reformációhoz,amit környezete nem vett észre,csak későn.
én simán el tudom képzelni, most is van egy Hegedűs Lórink :D sajnos mindenhol már csak a nagy számok törvénye alapján is adódik 1-2 idióta
sajnos én sem tudom ki votl a fickó, de engem is érdekel :D
Hogy ki lehetett azt nem tudom, de
Nem feltétlen rágalom, rengeteg katolikus templomból elüldözték a katolikusokat és kisajátították maguknak. Szomszéd faluban is volt egy 13. századi protestáns templom. Ami ugye eleve lehetetlen (3 századdal korábban), pedig csak hosszú pereskedés után kapták vissza a katolikusok. Persze nem eredeti állapotában, a gyönyörű régi freskók nagy részét teljesen elpusztították :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!