Keresztények, a 40 napos böjtöt hogyan tartjátok?
#1 "toltunk minden finomsagot"
40 napig: sutemenyek, rantott es sult husok, es sok egyeb deszert meg ital
Nagyböjt 2020. Esemény kezdete:: február 26. Esemény vége:: április 9.
gondolom szubjektiv valaszok erdekelnek, de ugy mint Jezus bojtolt 40 napig, nagyon kevesen tehetik, es akkor is csak megkozelitik
1-> Bocsáss meg, de komolyan nem értem. Azt jelenti, amit írsz, hogy a keresztények nem tartják szerinted be a böjtöt, de azt állítják, hogy igen vagy te keresztény vagy és ezt szoktad csinálni?
2-> Ezt pláne nem értem. A keresztények szerinted ilyeneket esznek böjt ideje alatt:"sutemenyek, rantott es sult husok, es sok egyeb deszert meg ital" vagy ezt magadra értetted?
3-> A kérdés nem az volt, hogy mikor van a 40 napos böjt, hanem az, hogy a keresztények hogyan tartják azt!
4-> Nem azt kérdeztem, hogy mikor van a Nagyböjt.
5-> Végre egy értelmes válasz! Köszönöm, hogy megírtad azt, hogy hogyan tartod és a többi felismerésedet!
6-> Köszönöm!
Írjatok még, ki hogyan szokta csinálni! Lehetőleg mások számára érthető mondatokat fogalmazzatok meg...
Én szétosztom. Mindig amit túlzásba vittem, szünetelem. A 40 nap böjt egy arányosság. 360 nappal számolva ez egy kilenced. Aki konyít a spiritualitáshoz, tudja hogy ez a maximum, a számok meg 1-8 ig vannak és ismétlődnek, a 0=9, pedig az abszolútum. 41 napra kéne kerekíteni, de egy ilyen nem kerek számmal nehezen lehet megfogni az átlag embert, aki még nem érzi se érti a lényeget, de útmutatást vár.
Szóval aki nehezen tartja be, az csinákja így, csak nehéz úgy élni, hogy 40 napig nincs munka, az ételek, cselekedetek nagyját, gyakorlatok felét, és még sokáig sorolhatnám, nem csinálod. Ugye a böjt arról szól, hogy megtisztulj, elvállj azoktól, amiket rendszeresen csinálsz, s ez sokszor nem csak a negatív dolgokra szól. Nehéz böjtőlni a túlgondolkodásban ha valami eseményszervezőként melózól. :D
Szóval szét kell szórni, meditálni, tudatosabban meg-megtervezni.
Böjtölni igazából nem csak étrenddel lehet, lemondhatsz másról is. Például szeretsz telefonoddal babrálni, aznap legfeljebb munkához használod. Vagy sokat nézed a tévét, aznap nem teszed. Többet imádkozol, alamizsnát adsz, gyakorlod az irgalmasság cselekedeteit, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!