Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy hívőként...

Miért van az, hogy hívőként bűnnek érzem az evést?

Figyelt kérdés

Jelenleg abban a helyzetben vagyok, hogy kb bármiféle ételt veszek magamhoz, elítél a lelkiismeretem és addig nem tudok tőle szabadulni, amíg úgymond be nem ismerem, hogy bűn volt, amit tettem. És itt most nem feltétlen zabálásról van szó, hogy felfalom a hűtőt. Hanem hogy mondjuk leülök normális módon enni, ahogy tegnap tettem ebédre is. Leves, illetve második fogás és ennyi. De azokat is elég mértékletesen fogyasztottam. És a lelkiismeretem azért, hogy ettem elítél és vádol és emiatt folyton bűnnek érzem és úgy érzem bűnt követek el azzal, ha eszek, akármennyire is furcsán hangzik.

Írtam már ezzel kapcsolatosan kérdést itt, és többek között azt is válaszolták, hogy egyek nyugodtan (kicsit másként megfogalmazva), de ez nem sokat segített.

Miért van az, hogy bűn számomra az evés? Miért vannak aggályaim ezzel kapcsolatosan?

Próbáltam már választ találni erre a Bibliában is.

Főként Pál levelei között.

De pl. ő is írja a rómaiakhoz írt levélben, hogy minden, ami nem hitből van, az bűn.

És rossz annak az embernek, aki megütközéssel eszik. (Még akkor is, ha ez állítólag a bálványáldozati hús evésére vonatkozik, amit el is tudok fogadni, de ez sajnos a lelkiismeretemet továbbra se nagyon győzi meg...)

Ezzel ellentétben meg ugyebár a Korinthusi levélben azt is elmondja, hogy semmi sem tisztátalan önmagában, csak ha valaki valamit annak tart, annak tisztátalan az.

És még néhány vers található arra vonatkozóan, hogy minden étel tiszta és semmit sem kell megvetni, ha hálaadással élünk vele. És hogy az étel a gyomorért van és fordítva...

De sajnos ezzel továbbra sem sikerült magamat meggyőzni...

Miért ítél el a lelkiismeretem az evéssel kapcsolatosan?

Már bő egy éve annak, hogy megtértem és hívővé lettem.

És az evést illetően azóta mindig is voltak aggályaim, de most ezek már tarthatatlanok úgy érzem.

Mit tudok ezzel kezdeni?

2023. jan. 28. 13:11
1 2
 1/11 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
38%

Szoktál köszönetet mondani istennek hogy eszel?

Ha nem akkor szerintem azért van bűn tudatod mert azt tanultad hogy ezt isten kegyelméből kapod, azt meg sem köszönöd.

Mi mindig mondjuk evés elött hogy Biszmillah, utána hogy Elhamdulillah.

Neked is befog jönni, ha ilyen keresztényesen csinálod.

2023. jan. 28. 13:24
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Ennek a valláshoz semmi köze. Szépen lassan étkezési zavar felé haladsz, legközelebb már nem is fogsz enni a bűntudat miatt
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, hogy spirituális háttere van ennek. A gonosz szellemek Jézus feltámadása után is dolgoznak az emberek gyötrésén, ez teljesen nyilvánvaló a Bibliából.

A Biblia Sátánt a Diabolosz névvel illeti, ami annyit jelent, hogy "vádló". Ő akarja azt, hogy vádolva érezd magad, ha enni akarsz egy jót. Ilyenkor tagadd meg a vádlást hangosan, és mondd ki, hogy az étel Isten ajándéka, és azért adta az Úr, hogy élvezd. Imádkozz is efelől, biztos vagyok benne, hogy Isten segítségedre lesz.

4/11 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

3-as.

A "vádló" az isten ellenes vádakra van értve.

Bűntudatot nem tud csinálni, az lelki ismereti. (szerintem)

2023. jan. 28. 13:28
 5/11 anonim ***** válasza:

Tarts teljes önvizsgálatot, elmélkedj rajta, hogy Isten nem azt akarná, hogy tönkremenjen az egészséged, soha senkitől se nem várna el ilyesmit.

Ha nem jön be, akkor csinálj gyümölcsturmixokat, azokat nem enni kell.

2023. jan. 28. 14:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Miféle Isten teremtett volna azért, hogy szenvedj és rossznak érezzél minden örömöt?
2023. jan. 28. 14:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok minden zavarhat.

Kb naponta 25 ezren halnak éhen a világban.

Ne étkezz egyedül, mindig osztd meg az ételed mással, vagy ha ez nem lehetséges, ajánld fel a Teremtőnek.

A fizikai testünk ennek a bolygónak az anyagából épült fel, igényli a fizikai ètelt, szóval ne legyen lelkiismeret furdalásod e miatt.

2023. jan. 28. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A lelkiismeretet is tudja befolyásolni. Hallottam már prédikátortól, hogy egy másik keresztény prédikátor azt mondta, nem lenne szabad disznóhúst enni a keresztényeknek, és sokan bűntudat alá kerültek. Egy karizmatikus összejövetelen az egyik hölgy imát kért, és kiderült, hogy egy gonosz szellem kihasználta ezt a hamis bűntudati lehetőséget, és vádlással gyötörte őt. A gonosz szellemet kiűzték, és onnantól szabad lett.

2023. jan. 28. 14:32
 9/11 anonim ***** válasza:

Vallási szorongás.

Első körben keress meg egy papot vagy lelkészt! Utána egy pszichiáterrel tudsz terápiát végezni a szorongás ellen.

2023. jan. 28. 20:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Mi történik, amikor nem eszel? Pl ha 1 hétig nem eszel, akkor rosszul vagy, gyorsan fogsz, gyenge vagy, nem tudsz koncentrálni, szinte elájulsz, vagy ki se tudsz kelni az ágyból?

Irj rám ha szeretnél, mert ez a kérdés önmagában nagyon gyengó, de talán más nem fog tudni segiteni.

2023. jan. 29. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!