Ha valaki újászületett hívőként úgymond kísérletet tesz arra, hogy elhagyja a hitét, de később meggondolja magát, habár sok mocsokságot csinált, még visszatérhet Istenhez?
Az az igazság, hogy kb egy éve annak, hogy megismertem Jézust és megtértem, és azóta sok minden történt az életemben, viszont mostanában elég sok nehézség támadt az életemben és elég sok támadás is ért a hitem miatt és többek között ennek hatására is, elkezdtem letérni Isten útjáról, nyilván szándékosan és újra bűnöket követtem el nem is akármilyeneket. Minden alkalommal éreztem ott belül, a szívem mélyén amikor bűnt követtem el, hogy ezt nem kellene, de konokul azért is kitartottam a bűneimben és folyamatosan elkövettem őket.
De már tudom, hogy nem volt helyes, hogy ezt tettem és szeretnék visszatérni a helyes útra, vissza Istenhez.
Lehetséges még számomra az, hogy újra megtérjek Istenhez?
Úgy érzem borzasztóan tönkretettem magamat azzal, hogy ennyire belemerültem a bűneim gyakorlásába, már a Szentlelket is alig érzem, hogy velem lenne.
Lehet hogy végleg megoltottam?
Egy kis félelem is van már bennem emiatt.
ezt mostanában valaki már többször megkérdezte, olvass vissza, kérlek
"Lehetséges még számomra az, hogy újra megtérjek Istenhez?"
igen
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
4-es
A hitgyüli sem stimmel, illetve a tiltás sem. Valakivel összekeverhetsz.
Mellesleg éppen most kutatok gyülekezet után, még sosem voltam tagja egynek sem.
Te még nem valószínű, hogy újjászülettél.
"Aki Istentől született, nem vétkezik, hanem aki Istentől született, megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt." 1 Ján 5)
A "megtérés" (bár elég sok mindent értenek ezalatt) még az újjászületés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!