Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Igazság megismerését, a...

Az Igazság megismerését, a Krisztusban való újászületést, illetve azt amikor megkapjuk a Szentlelket, egyenrangú vagyis egyidejűleg megtörténő dolgokként kezelhetjük?

Figyelt kérdés

Kicsit nehéz ezt megfogalmazni, de remélem nagyjából érthető.

Az Igazság megismerése alat meg nyilván nem azt értem, hogy valaki életében egy-két alkalommal valahol már hallott vagy olvasott Jézusról, illetve az Evangéliumról.

2022. júl. 16. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

nem

Az Igazság felismerését követi a döntés a Krisztusban való újjászületésről és utána kapjuk a Szentlelket

vagy

az Igazság felismerése után kapjuk a Szentlelket, ami segít az újjászületésben

vagy

a megkapjuk a Szentlelket, ami segít az Igazság megismerésében, majd az újjászületésben

2022. júl. 16. 22:31
 2/5 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Nem "egyenrangú" és nem "egyidejűleg" történik. Ez egy folyamat, amelyről Krisztus a Máté 28:19,20 verseiben ír le. Ha követed ezt a krisztusi mintát (parancsot), akkor valaki tanít téged Isten Szavára, ami magában foglalja azt is, hogy megismered Istent, és a Fiát Krisztust. Miután ez megtörténik, bizalmat érzel(fejlesztesz) ki a Teremtőd iránt, ami arra indít téged is mint már annyi sok embert, hogy " megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek." Amikor Isten látja őszinte a szíved, és erőfeszítésed, a szent szellemével támogat ebben a folyamatban: "és vegyétek fel az új egyéniséget, amely pontos ismeret által újjáalakul, hogy olyan legyen, mint az, aki teremtette." Kolosszé 3:10.

2022. júl. 17. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:

A megtérés, hit melletti elköteleződés jelenti az újjászületést és a Szentlélek pecsétjét.

Ez (igazság megismerése) lehet egy folyamat is, ami egyszer csak eljut abba a pontba, hogy elkötelezed magad, hívővé leszel.

2022. júl. 17. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem. Az igazság megismerése mindig az első. Van amikor részben újászületik krisztusban, de ez szinte mindig utána történik, mélyül el. A szentlélek pedig közben, a végére lesz egyre jobban hozzáférhető, ahogy az elménk befogadja a tudást, újászület.

Olyan ez általában, mintha ez a három egy folyamat lenne. Az igazság megismerése a kezdet, újászületés a folyamat, a szentlélek áramoltatása pedig a vége, az újászületettség vége után lesz megfelelően elérhető.

2022. júl. 17. 22:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Amiket felsoroltál, azok olyan fogalmak és kifejezések, amik körül elég nagy kavarodás van. Az a legfőbb probléma, hogy ezeket sokszor nagyon rosszul használjuk. Az a sátan egyik legjobb módszere, hogy kicsit elferdíti néhány ilyennek a jelentését, az eredmény pedig totális tévelygés lesz.

Ezeket egyébként általában könnyű felismerni. Mondok két példát. Az első az "Igazság megismerése". Jézus erről azt mondta (Ján 8), hogy ha megmaradunk az Ő beszédében, akkor minden bizonnyal az Ő tanítványai vagyunk, és megismerjük az igazságot, és az igazság szabadokká tesz minket. Ha a szövegkörnyezetét is megnézzük, a bűnről beszélt Jézus, és a bűnből való szabadulásról. Megismertem az igazságot? Egyszerű letesztelni: megszabadultam a bűnöktől, vagy még mindig azok rabja vagyok?

A következő az újjászületés. Mit tanított János apostol az újjászületett hívőről? Azt, hogy nem vétkezik, hanem megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt (1 Ján 3, illetve 5). Ilyen az újjászületett hívő alap állapota. Ez a természetes neki, hogy megőrzi kagát és tisztán él. Ez nem azt jelenti, hogy nem tud vétkezni, hanem azt, hogy hatalma van a bűnök felett, és tud nem vétkezni! Ezért merítkezünk be, hogy a bűn többet ne uralkodjon rajtunk (Róm 6). Ez ugyancsak egy jó teszt, hogy tényleg újjászülettünk-e.

Az elsőre visszatérve, Jézus azt mondta, hogy Ő az út, az igazság és az élet. Az igazságot megismerni tehát azt jelenti, hogy Jézust megismerni. Honnan tudhatjuk, hogy megismertük Őt? Onnan, hogy megtartjuk az Ő parancsolatait (1 Ján 2). Hazugnak nevezi János azokat, akik azt mondják, hogy ismerik Jézust, de közben a parancsolatait nem tartják meg!

Ezekkel persze nem magyaráztam el, hogy hogyan lehet Jézust megismerni, nem mondtam el, hogy hogyan lehet újjászületni, nem mondtam el, hogy hogyan kaphatod meg a Szent Szellemet. De ezek mind-mind mást jelentenek.

2022. júl. 19. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!