Miért van az, hogy megtért hívőként, habár szeretnék közösségbe menni, a bensőm azt súgja, hogy még nem jött el az ideje.?
Sokszor van bennem az az érzés, hogy én még nem vagyok elég jó ahhoz, hogy egy közösségnek a tagja legyek, és nekem még bizonyítanom kell, és sokkal jobbá kell válnom ahhoz, hogy egy vallási közöséghez, gyülekezetez rartozhassak.
A lelkiiskeretem feszt vádol, és elítél, amikor már csak gondoli is merek rá, hogy keressek magamnak valamilyen vallási közösséget, ahol másokkal együtt megélhetem s gyakorolhatom a hitemet.
Egyszerűen rossz érzések vannak bennem, amik eltántorítanak attól, hogy másokkal közösségben legyek.
Nyugodtan menjel!
Ha azt gondolod, hogy a kozossegekben csupa tokeletes kis kereszteny van, ahova ki kell erdemelned, hogy tartozhass, akkor plane menjel, meglatod, hogy mennyire nem igy van. Nincs ilyen, hogy nem vagy eleg jo - jo vagy.
A közösség, ha valóban Krisztusra épül, akkor sokat tud segíteni abban is, amiben esetleg segítségre van szükséged (ami miatt úgy érzed "nem vagy elég jó"). Jézus azt mondja, nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek.
Ha megtért hívő vagy, de pl vmilyen oknál fogva bűnökkel küzdesz vagy eltávolodtál Istentől, akkor érthető is lehet bizonyos szempontból, hogy úgy érzed nem állsz készen egy közösség részévé válni, mert hívőként tudod, hogy Ő arra hív, ne csak kapni akarj, hanem adni is, és ha nem érzed magad erre most képesnek, vagy pl nem mered felvállalni őszintén a saját életedet, szellemi állapotodat (pl egy szorosabb közösség esetén), akkor "érthető" a félelmed, gondod.
Ha Istenben megvan a békességed, tudod, h az Övé vagy, akkor is ha még dolgoznia kell rajtad, akkor egyszerűen csak tedd félre / feszítsd meg ezeket az érzéseket, meg az aggodalmat, h mit gondolnak majd rólad. Ha az Ő gyermekei, akkor szeretni fognak és segíteni neked is jobban szeretni Őt abban, amiben még nem teszed, s te is nekik abban, amiben már szereted Őt.
Ha nincs meg ez a békességed, bizonyosságod, h az Övé vagy, és meg akarsz tisztulni amiben még nem vagy tiszta, akkor előbb talán ezzel lenne jó foglalkozni, s ennek megoldása maga után vonja majd a másik dolog megoldását is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!