Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtért, újászületett hívőként...

Megtért, újászületett hívőként, ha valaki eléggé mély depresszióba esik (jelen esetben én), akkor az felérhet egy olyan eleséssel, ami már Szentlélek káromlásnak nevezhető?

Figyelt kérdés

Ami azt illeti én okoztam ezt saját magamnak, s tulajdonképpen csak magamnak köszönhetem azt, hogy ebbe a helyzetbe kerültem. Sajnos, noha megtértem és megismertem az Igazságot és részesévé lettem a Szentléleknek mégsem éltem ehhez méltó életet, és most az utóbbi időben a bűnök elkövetéséből sem volt hiány. Egy szó, mint száz az elmúlt időszakban nem igazán mondhatjuk el rólam azt, hogy istenfélő életet éltem, sőt...és úgy érzem az istennel való bizalmi kapcsolatom is borzasztóan megingott, ami nyilván szintén megint az én saram, de ez a helyzet sajna.

És mindezek eredményeként sajnos most az a helyzet alakult ki, hogy teljesen elveszettnek érzem magam és kb. úgy látom a saját helyzetemet, hogy visszafordíthatatlan már ez és nem jöhetek ki ebből a gödörből, amibe belesodródtam vagy belesodortam magam.

Mégis honnan tudhatom biztosra, hogy nem buktam még el olyannyira, hogy feltudok ebből állni?

Mert nem egy helyen ír a Biblia ilyen elesésről, többek között a Zsidókhoz írt levél egyes fejezeteiben is.

2022. nov. 11. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. nov. 11. 18:24
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

Istennek az a leghőbb vágya, hogy minden ember üdvözüljön.

Ha megvan benned az a szándék, hogy kijöjj a gödörből, akkor az azt jelenti, hogy a Szentlélek vissza akar vezetni Istenhez, hív téged, és a jelek szerint benned is megvan a szándék, hogy befogadd a szeretet. Ha még százszor elesnél, Isten akkor is visszavárna, és dönthetnél mellette.

Ha bűnt követtél el, szükséged van a bűnbocsánat szentségére (amit a katolikusok gyónásnak hívnak), és akkor helyre áll a kegyelmi állapotod, vagyis Isten többé nem tartja számon bűneidet. Ha más felekezetű vagy, nem tudom mi a teendő, de szívbéli bánatra biztosan szükség van.

2022. nov. 11. 18:31
 3/4 anonim ***** válasza:
27%

Mivel nem itt nyilvanos helyen teszel reszletes bunvallomast, honnan tudjuk hogy az mar a Szentlelek karomlasanak nevezheto ??

Amit sokszor depresszionak neveznek, az a meg nem bant es meg nem gyont bunok eredmenye.

2022. nov. 11. 19:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Kérdező: "...részesévé lettem a Szentléleknek..."

Szia. Megkérdezhetem, hogy lettél részese? Mit kell érteni ezalatt?

Kérdező: "Mégis honnan tudhatom biztosra, hogy nem buktam még el olyannyira, hogy feltudok ebből állni?"

Pont ezért kérdeztem. Tudni vélem, hol a baki és hol akadt el a dolog, de jó lenne, ha tudnál részletesen válaszolni, hogy fényt derítsünk a dolgokra.

2023. ápr. 2. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!