A Biblia mit tanít azzal kapcsolatban, hogy hívőként az ember hogyan viszonyuljon mondjuk egy akciófilm vagy esetleg valamilyen fantasy film megnézéséhez?
Ezen gondolkodtam most az elmúlt időszakban.
Én személy szerint a megtérésem előtti időszakban elég nagy fanja lettem a Marvel filmeknek, ha lehet ezt így mondani, mostanság viszont felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mennyire helyes ilyen filmeket nézni.
Nyilván megfordult a fejemben az is, hogy esetleg bűn volna ilyen filmeket megnézni.
Próbálom a Bibliában írtak alapján is kikövetkeztetni azt, hogy úgymond mi lehet a helyes hozzáállás ezekhez.
És itt most elsősorban tényleg az ilyen szuperhősös illetve egyéb fantasztikus filmekre gondolok.
Hogy vajon mennyire használ ez nekem hitéleti szempontból vagy árt e esetleg.
Milyen útmutatást adhat ezzel kapcsolatban a Biblia?
(És nyilván nem arra számítok vagy nem azt várom, hogy olyan igerészt linkeljetek amiben tiltják a filmézést vagy ilyesmi.
Hanem hogy jelenleg van ez a tevékenység, ez a szinte mindennapi tevékenység amely jelen van az életemben és most nem teljesen tudom, hogy hogyan viszonyuljak ehhez.)
És kérlek ha tudtok akkor kicsit kifejtősebben válaszoljatok.
Akkor kicsit másként teszem fel a kérdést.
Hogyan viszonyuljak egy olyan tevékenységhez, amit bár szeretek, hitéleti szempontból mégsincs túlságosan sok haszna érzésem szerint.
A Biblia tele van az akciófilmekkel és a fantasyval kapcsolatos parancsolatokkal, gyakorlatilag erről szól az egész.
Ja, nem. 2000 éve ez viszonylag kevésbé volt téma.
Amíg nézed/olvasod addig oké, ha utánozni akarod, akkor az már nem helyes.
(ha varázserőd van, akkor viszont használd, ne rejtegesd!)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!