Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia mit tanít azzal...

A Biblia mit tanít azzal kapcsolatban, hogy hívőként az ember hogyan viszonyuljon mondjuk egy akciófilm vagy esetleg valamilyen fantasy film megnézéséhez?

Figyelt kérdés

Ezen gondolkodtam most az elmúlt időszakban.

Én személy szerint a megtérésem előtti időszakban elég nagy fanja lettem a Marvel filmeknek, ha lehet ezt így mondani, mostanság viszont felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mennyire helyes ilyen filmeket nézni.

Nyilván megfordult a fejemben az is, hogy esetleg bűn volna ilyen filmeket megnézni.

Próbálom a Bibliában írtak alapján is kikövetkeztetni azt, hogy úgymond mi lehet a helyes hozzáállás ezekhez.

És itt most elsősorban tényleg az ilyen szuperhősös illetve egyéb fantasztikus filmekre gondolok.

Hogy vajon mennyire használ ez nekem hitéleti szempontból vagy árt e esetleg.

Milyen útmutatást adhat ezzel kapcsolatban a Biblia?

(És nyilván nem arra számítok vagy nem azt várom, hogy olyan igerészt linkeljetek amiben tiltják a filmézést vagy ilyesmi.

Hanem hogy jelenleg van ez a tevékenység, ez a szinte mindennapi tevékenység amely jelen van az életemben és most nem teljesen tudom, hogy hogyan viszonyuljak ehhez.)

És kérlek ha tudtok akkor kicsit kifejtősebben válaszoljatok.

2022. dec. 21. 19:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmit.
2022. dec. 21. 19:44
 2/17 A kérdező kommentje:

Akkor kicsit másként teszem fel a kérdést.

Hogyan viszonyuljak egy olyan tevékenységhez, amit bár szeretek, hitéleti szempontból mégsincs túlságosan sok haszna érzésem szerint.

2022. dec. 21. 19:48
 3/17 A kérdező kommentje:
Mármint a hitem szempontjából nem éppen egy építő jellegű tevékenységről van szó.
2022. dec. 21. 19:49
 4/17 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell, hogy mindennek hitéleti szempontból legyen haszna. Ha kikapcsolódsz egy jó filmmel, azzal mégis mi lenne a gond?
2022. dec. 21. 19:59
 5/17 anonim ***** válasza:
39%
Semmit nem mond ezekről a Biblia.Nem is volt akkoriban film.Csak megélték boldogan a jelent és felnégyelték,karóba húzták,elégették egymást élve...xDDD
2022. dec. 21. 20:16
 6/17 anonim ***** válasza:
19%
Csak Jézusról beszélhetsz, minden más a mammontól van...
2022. dec. 21. 20:16
 7/17 anonim ***** válasza:
44%

A Biblia tele van az akciófilmekkel és a fantasyval kapcsolatos parancsolatokkal, gyakorlatilag erről szól az egész.

Ja, nem. 2000 éve ez viszonylag kevésbé volt téma.

2022. dec. 21. 20:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Hitéleti szempontból szerinted mennyi haszna van az evésnek, annak, hogy wc-re mész, stb?
2022. dec. 21. 20:49
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nézed/olvasod addig oké, ha utánozni akarod, akkor az már nem helyes.

(ha varázserőd van, akkor viszont használd, ne rejtegesd!)

2022. dec. 21. 21:18
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze nincs ennek a Bibliához.
2022. dec. 21. 21:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!