19 éves vagyok. református keresztény család vagyunk. gyerek korom óta járunk, szüleimmel és hugommal hit közösségbe. a szexről beszélgettünk mondtam a pásztornak az irodájában beszélgettünk kettesben hogy 19 éves vagyok és vágyom szexre és azt mondta ez természetes, hiszen így lettünk teremtve. de a szext házasságon belül szabad csak. előtte nem mert bűn. és én mondtam a pásztornak; 19 éves vagyok, nem bántok senkit, nem ártok senkinek, dolgozom, mellete tanulok, ha tudok segítek embereken szeretetből Isten dicsőségére minden nap imádkozom, nem dohányzom, nem járok világi helyekre. és mondtam neki pásztor én még nem vagyok családos ember ha van barátnőm és szexelumk szerintem nem bűn mert független vagyok. és azt felelte a pásztor: De igen bűn, mert minden ami házasságon kívül van paraznasagnak súlyos bűnnek nevezi a biblia és Isten el ítéli azokat akik házasságon
kívül szexelnek. pokol az ítélete a halál után... nem tudom mit tegyek. én már annyira szeretnék szexelni... szerintem Isten nem.haragudna meg mert tudja hogy nem bantok senkit szeretetben elek élni meg kell... szerintetek milyen élet aki így el? házassági várni lehet akkor leszek 39eves mit tegyek?
ez egy kamu kérdés, a szokásos hanta-matyi aktiválta magát, ma nem is egyszer
2023. jan. 22. 00:56
12/19 anonim válasza:
A kereszténység hosszú ideje tudja, hogy rosszra vezet. Ha még most nem is látod át, próbáld meg betartani, mert sok bölcs ember, és maga Isten is azt tanácsolja, hogy törekedjünk a tökéletes életre, akár a testiség megfékezésével is. Később meg lesz a jutalma. Az egyházénál még én magam sem tudok jobb magyarázatot adni, hogy miért tilos, de garantáltan jól jársz, ha bízol az egyház jó szándékában, ami olyan előírásokat fogalmaz meg, ami hasznodra válik.
2023. jan. 22. 10:49
13/19 anonim válasza:
Jusson eszedbe, hogy azért, mert manapság teljesen bevett a házasság előtti szex (sőt kifejezetten menő dolog), nem mindig és minden társadalomban volt az, és nem biztos, hogy mindig is így lesz. Ne feledd, hogy a mennyben azokkal leszünk együtt, akik ellenálltak a rossz korszellemnek! Nincs könnyű dolgunk, de érdemes az örök igazságokra hallgatni.
2023. jan. 22. 10:58
14/19 anonim válasza:
13. De ne felejtsd el azt sem, hogy régen a fiúk már 18-20 évesen nősültek, a lányok is 15-16 évesen.
2023. jan. 22. 12:41
15/19 anonim válasza:
Én azt mondom vegyél el egy korodbeli lányt, akár valamivel idősebbet is a hitközösségből. Ha úgyis egy-ugyanazon elvek mentén éltek, ő is ugyanúgy vallásos, akkor megegyeztek majd a legfőbb dolgokban. A többiben meg egymáshoz csiszolódtok, mint minden pár. Nem látom akadályát, miért ne lehetne nősülni 19 évesen. Pénzbe nem kerül, nem kell nagy felhajtást csapni, csak néhány ember előtt összeházasodni. Igaz, a templomban nincs is ilyen megkötés, hogy csak néhány ember, annyi embert hívhattok meg akár, ahányan csak beférnek a templomba. Nem kell étterem, meg ilyenek, amik csak viszik a pénzt, elég maga a ceremónia.
2023. jan. 22. 12:47
16/19 anonim válasza:
Vicces, hogy akik többnyire azt írták csináld, nem lesz tőle bajod, azok levannak pontozva. :D
2023. jan. 22. 13:56
17/19 anonim válasza:
16! Megjelent a pásztor és a barátai!
2023. jan. 22. 16:12
18/19 anonim válasza:
17
Attól tartok én is.
Vicc :D
2023. jan. 22. 17:12
19/19 anonim válasza:
15
"Nem látom akadályát, miért ne lehetne nősülni 19 évesen."
En pl. azt az akadalyt latom, hogy a kutatasok szerint a hazassag kudarca / válás annal valoszinubb, minel fiatalabb korban hazasodik valaki.
Azzal meg plane nem ertek egyet, hogy ha valaki talal egy vallasost, akkor a lenyeg megvan, a tobbiben meg "majd osszecsiszolodnak". En is istenhivo vagyok, de azert ne vetitsunk ilyeneket.
(A kerdes egyebkent valoban kamu, jol ismerjuk a kerdezot, meg regebbrol. Csak szorakozik, sajat bevallasa szerint.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!