Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tanácsolsz?

Mit tanácsolsz?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok. református keresztény család vagyunk. gyerek korom óta járunk, szüleimmel és hugommal hit közösségbe. a szexről beszélgettünk mondtam a pásztornak az irodájában beszélgettünk kettesben hogy 19 éves vagyok és vágyom szexre és azt mondta ez természetes, hiszen így lettünk teremtve. de a szext házasságon belül szabad csak. előtte nem mert bűn. és én mondtam a pásztornak; 19 éves vagyok, nem bántok senkit, nem ártok senkinek, dolgozom, mellete tanulok, ha tudok segítek embereken szeretetből Isten dicsőségére minden nap imádkozom, nem dohányzom, nem járok világi helyekre. és mondtam neki pásztor én még nem vagyok családos ember ha van barátnőm és szexelumk szerintem nem bűn mert független vagyok. és azt felelte a pásztor: De igen bűn, mert minden ami házasságon kívül van paraznasagnak súlyos bűnnek nevezi a biblia és Isten el ítéli azokat akik házasságon

kívül szexelnek. pokol az ítélete a halál után... nem tudom mit tegyek. én már annyira szeretnék szexelni... szerintem Isten nem.haragudna meg mert tudja hogy nem bantok senkit szeretetben elek élni meg kell... szerintetek milyen élet aki így el? házassági várni lehet akkor leszek 39eves mit tegyek?

2023. jan. 21. 19:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
46%

Szexelj. De védekezz.

Isten nem létezik, nem fog megbántódni, ha nem követed a Bibliát. Az csak egy mese felnőtteknek.

2023. jan. 21. 19:18
 2/19 anonim ***** válasza:
44%

Mondd, hogy ez valami szar kamu?

Én is keresztény vagyok, de soha nem jutott eszembe, hogy elkárhoznék, mert házasságon kívül szexelek. Mondd meg a pásztorotoknak, hogy a hitet nem kell összekeverni az elvakultsággal. A Bibliában bűn volt... de a Biblia nem ma íródott, és azóta az erkölcsi normák változtak. Azért egy vallási vezetőnek fel kéne ismerni, mi bűn, meg mi nem.

2023. jan. 21. 19:19
 3/19 anonim válasza:
25%

Mit gondolsz a szüleid vártak házasságig?

Vagy komolyan van bárki aki várt a házságig? Ha igen minden tiszteltem az övé.

De végképp ha átgondolom összeházasodom, nem működik a szex az elég cumi. Szóval én azt javaslom csináld, a jó isten megbocsájt.

Üdv, egy nem keresztény.

2023. jan. 21. 19:20
 4/19 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem csináld nyugodtan. Isten csak egy mese meg ez az egész vallásosdi baromság. Ha nem szeretnél vallásos lenni akkor ne legyél az vallás szabadság van(18 év alatt is) Felnőtt ember vagy azt csinálsz amit akarsz. Csak védekezz:)
2023. jan. 21. 19:29
 5/19 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, a legnagyobb jóindulattal mondom neked: hagyd ott a fenébe azt a bigott hitgyülit és éld úgy az életed ahogy Te szeretnéd. Keress barátnőt, szexeljetek, éljetek és a legfontosabb, hogy élvezd az életet.

Ez a kényszeres megfelelés egy kitalált figurának nonszensz. Te sem szeretnéd ezt, anyádék rád erőltették, te meg csinálod kötelességből. Felnőtt ember vagy, ne más határozza meg az életedet.

2023. jan. 21. 19:29
 6/19 anonim ***** válasza:
14%
Házasodj akkor meg. Ha meg szakítanátok, legfeljebb elváltok. Nem nagy költsége van egy két tanús esküvőnek.
2023. jan. 21. 19:32
 7/19 anonim ***** válasza:
52%

"Mondd meg a pásztorotoknak, hogy a hitet nem kell összekeverni az elvakultsággal."

Ezt aztán mondhatod a pásztornak, csak még nagyobb bűntudatot táplálna beléd.

Ne kérd ki a véleményét. Élj úgy, ahogy szeretnél. A vallást is csak akkor gyakorold, ha te magad szeretnéd, ne pedig akkor, ha csak elvárják mások, mert ezt nevelték beléd.

2023. jan. 21. 19:38
 8/19 anonim ***** válasza:
74%

Kamu.

Reformátusoknál lelkész van, nem pásztor.

És engedik a szexet a házasság elött.

Apósom lelkész. Nem vártunk a házasságig a férjemmnel. Semmi gond nem volt belöle.

2023. jan. 21. 20:01
 9/19 anonim ***** válasza:
50%

Szerinted nem bűn. De Isten máshogy látja a dolgokat. Nem véletlenül találta ki a házasságot. Nem akarok most oldalakat írni, ha akarsz kesehetsz tanításokat a témában, és választ kaphatsz a miértekre is.

Csak egy kérdés. Szeretnél szexelni. Oké. És ha becsúszik egy baba? Kész vagy rá, hogy felneveld 19-20 évesen? Vállalod a felelősséget is?

Ha valóban szeretsz valakit, kérd meg a kezét, vedd el feleségül. Utána a tiéd lehet. De addig nem.

Tudom, nem ezt akartad hallani. Ha érdekel, küldök neked pár tanítást a témában.

2023. jan. 21. 23:34
 10/19 anonim ***** válasza:
67%

A fogamzásgátlást is tiltják? :D Akkor készülj fel vagy 15 gyerekre.

Vagy válassz feleségnek egy 38 éves nőt, ott már valószínűleg nem lesz több két gyereknél.

2023. jan. 21. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!