Öngyilkosság meggyónása. Feloldozhat így a pap?
Figyelt kérdés
Ha öngyilkos akarok lenni de szeretném meggyónni akkor elmegyek és beülök a gyóntatófülkébe. Tudom hogy csak elkövetett bűnöket lehet.
De mi van akkor ha úgy ülök be a fülkébe hogy már bevettem egy közepesen lassan ható mérget, túladagoltam valami gyógyszert, vagy elvágom a combartériát vagy a nyaki ütőeret gyónás közben -tegyük fel a pap nem érzi meg a vérszagot? Akkor gyakorlatilag már elkövettem az öngyilkosságot, mert perceim vannak hátra(ennyi idő alatt a mentő sem ér ki). Ennek tudatában feloldozhat a pap az elkövetett bűnöm alól?
2022. dec. 19. 14:20
31/31 IstenGyermeke1 válasza:
Minden cselekedetnek következménye van. Ha kioltod a saját életedet (szándékosan) Isten bármennyire is szeretne nem fog üdvözíteni. Már maga az 5. parancsolat (nem v'ok református ezért nem 6.-nak írom) is figyelmeztet minket "Ne ölj!". A szándékos gyilkosság az égbekiáltó bűnök közé számít melyeknek súlyossága (a Szentírás szavai szerint) "magától Istentől kér büntetést".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!