Most akkor a pokolra jut aki öngyilkos lesz vagy nem?
Ágoston az V. században úgy érvelt, hogy az öngyilkosság a hatodik parancsolat megszegése, amely így szól: “Ne ölj!” (2 Mózes 20,13). Késõbb Aquinói Szent Tamás - aki katolikus lévén abban hitt, hogy a bûnöket a másvilágra való eltávozás elõtt kell megbánni -, azt tanította, hogy az öngyilkosság a legvégzetesebb bûn, mert az ember nem tudja megbánni. A probléma ezzel a nézettel az, hogy az üdvösség örök biztonsága tanának sajnálatos félreértésérõl tanúskodik, amit pedig a Biblia egyértelmûen tanít. Isten kegyelme által menekülünk meg, nem tettek révén (Efézus 2,8-9) és semmi sem választhat el minket Krisztus szeretetétõl (Róma 8,37-39).
Más bibliaversek is szólnak arról, hogy a hívõk üdvössége biztosított:
“Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sõt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.”
Minek teszed fel a kérdést, ha meg is válaszolod?
Egyébként amit írtál, azt jelenti, hogy én lehetek sorozatgyilkos, lehetek bármilyen gazember, úgy is üdvözülök. De ez hatalmas tévedés és a legveszélyesebb nézetet vallod. Mármint fizikailag, emberekre veszélyes nézet, pont a leírtak miatt.
Nem véletlenül írja Jakab apostol, hogy az ördögök is hisznek, mégis elkárhoznak, hiszen tetteikben gonoszok.
Majd Isten eldönteni, de javaslom, hogy ne gondolkodj önpusztításon!
Egyébként most emiatt a kérdés miatt egész este DSBM-et hallgattam, viszont egyik rosszabb, mint a másik, ezért bosszúból linkelem neked jelenleg a két kedvenc számomat, ami legalább hallgatható:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!