Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most akkor a pokolra jut aki...

Most akkor a pokolra jut aki öngyilkos lesz vagy nem?

Figyelt kérdés

Ágoston az V. században úgy érvelt, hogy az öngyilkosság a hatodik parancsolat megszegése, amely így szól: “Ne ölj!” (2 Mózes 20,13). Késõbb Aquinói Szent Tamás - aki katolikus lévén abban hitt, hogy a bûnöket a másvilágra való eltávozás elõtt kell megbánni -, azt tanította, hogy az öngyilkosság a legvégzetesebb bûn, mert az ember nem tudja megbánni. A probléma ezzel a nézettel az, hogy az üdvösség örök biztonsága tanának sajnálatos félreértésérõl tanúskodik, amit pedig a Biblia egyértelmûen tanít. Isten kegyelme által menekülünk meg, nem tettek révén (Efézus 2,8-9) és semmi sem választhat el minket Krisztus szeretetétõl (Róma 8,37-39).

Más bibliaversek is szólnak arról, hogy a hívõk üdvössége biztosított:

“Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sõt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.”

#öngyilkossáág
2022. nov. 22. 19:14
 1/8 A kérdező kommentje:
olvasgatam és arra a következtetésre jutottam,hogy az is bekerulhet a mennyországba aki öngyilkos lesz,
2022. nov. 22. 19:19
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Minek teszed fel a kérdést, ha meg is válaszolod?

Egyébként amit írtál, azt jelenti, hogy én lehetek sorozatgyilkos, lehetek bármilyen gazember, úgy is üdvözülök. De ez hatalmas tévedés és a legveszélyesebb nézetet vallod. Mármint fizikailag, emberekre veszélyes nézet, pont a leírtak miatt.

Nem véletlenül írja Jakab apostol, hogy az ördögök is hisznek, mégis elkárhoznak, hiszen tetteikben gonoszok.

2022. nov. 22. 19:20
 3/8 A kérdező kommentje:
kopj le
2022. nov. 22. 19:24
 4/8 A kérdező kommentje:
nem tetszik a hangvételed én kulturáltan kérdeztem
2022. nov. 22. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Sose láttam nálad kulturáltabb embert, lásd 3-as hozzászólásod.
2022. nov. 22. 19:29
 6/8 hosszúhajú ***** válasza:
16%
Soha el nem tudnám képzelni egy jóságos istenről hogy egy olyan szenvedő lelket aki nem tanulhatta meg hogy hogyan kezelje a lelki vagy fizikai fájdalmat és kétségbe esésében szabadulni akar tőle, azt isten még pokolba is vetné halála után. Isten képes az együttérzésre és kegyelmet bármikor képes adni, hogy ne kegyelmezne egy összetört léleknek...?
2022. nov. 22. 19:43
 7/8 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%
Ha semmi sem választhatja el az embert krisztus szeretetétől akkor mindenki keresztény lenne.
2022. nov. 22. 19:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Majd Isten eldönteni, de javaslom, hogy ne gondolkodj önpusztításon!

Egyébként most emiatt a kérdés miatt egész este DSBM-et hallgattam, viszont egyik rosszabb, mint a másik, ezért bosszúból linkelem neked jelenleg a két kedvenc számomat, ami legalább hallgatható:

https://www.youtube.com/watch?v=QuazEP01ppw&t=1736s

https://www.youtube.com/watch?v=QuazEP01ppw&t=7701s

2022. nov. 22. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!