Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Öngyilkosság meggyónása....

Öngyilkosság meggyónása. Feloldozhat így a pap?

Figyelt kérdés

Ha öngyilkos akarok lenni de szeretném meggyónni akkor elmegyek és beülök a gyóntatófülkébe. Tudom hogy csak elkövetett bűnöket lehet.

De mi van akkor ha úgy ülök be a fülkébe hogy már bevettem egy közepesen lassan ható mérget, túladagoltam valami gyógyszert, vagy elvágom a combartériát vagy a nyaki ütőeret gyónás közben -tegyük fel a pap nem érzi meg a vérszagot? Akkor gyakorlatilag már elkövettem az öngyilkosságot, mert perceim vannak hátra(ennyi idő alatt a mentő sem ér ki). Ennek tudatában feloldozhat a pap az elkövetett bűnöm alól?

2022. dec. 19. 14:20
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
20 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
87%

Jajj nemááár! Tudod milyen szar az odaszáradt vért felvakarni???? Ráadásul a gyóntatószékek padlója fából van. Ha oda befolyik, akkor szét kell szedni az egészet hogy rendesen ki lehessen fertőtleníteni.

A pap természetesen fel tud oldozni. Ahogy egy gyilkost is feloldoz - és még a gyónási titkot is megtartja.

De szerencséd is van, mert mindjárt az utolsó kenetet is megkaphatod egyben. :D

Ne csinálj baromságot! Menj el a paphoz gyónni, de ne ott legyél öngyilkos! Inkább sehol sem! Mondd el neki a problémáidat és találjatok közösem megoldást! Gyónáskor nem csak a bűneidet kell felsorolni, lehet másról is beszélni, a problémáidról, gondjaidról is és kérhetsz tanácsot is a paptól.

2022. dec. 19. 14:48
 2/31 anonim ***** válasza:
39%
Várj. Feladom rád az utolsó keretet. Az Atya a fiú és a szentlélek nevébe. Ámen. Mostmár mehetsz
2022. dec. 19. 14:54
 3/31 anonim ***** válasza:
94%
A gyónás része a bűn megbánása. A leírtakban azonban nincs megbánás.
2022. dec. 19. 14:55
 4/31 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem tud az öngyilkosságodról, a többi meggyónt bűn alól természetesen feloldozhat. De azzal nem sokra mégy.
2022. dec. 19. 14:56
 5/31 anonim ***** válasza:
53%
Tegyük fel, feloldoz a pap, és? Utána úgyis meghalsz.
2022. dec. 19. 15:22
 6/31 A kérdező kommentje:

1:erre nem gondoltam de hagynék a zsebemben kp-t és egy cetlit hogy adomány a gyóntatófülke felújításához. Ha közvetlen gyónás után ér a halál akkor nincs szükség utolsó kenetre mert már meggyóntam és más bűn nem terheli a lelkemet.

3:az öngyilkosságnál a halál beállta előtt megbánást éreznék tehát szívből bánnám a bűnömet.

4:a gyónás végére hagynám az öngyilkosság bevallását és kérem hogy oldozzon fel. Feloldozna így?

5:a lelkemnem könnyebb lesz a másvilágon nem kell az elme hülyesége miatt szenvednie a pokolban.

2022. dec. 19. 15:47
 7/31 anonim ***** válasza:
91%

"az öngyilkosságnál a halál beállta előtt megbánást éreznék tehát szívből bánnám a bűnömet."

Ha ezt így előre eltervezed az nem lesz őszinte. Gyónhatod 100x is, nem fog semmit sem jelenteni.

2022. dec. 19. 15:59
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
4: nem valószínű. Erősen kétséges lenne az őszinte megbánás, mikor azzal a nyilvánvaló szándékkal mentél oda, hogy elkövesd.
2022. dec. 19. 16:01
 9/31 NTBS ***** válasza:
100%
Nem, mert nincs megbánás.
2022. dec. 19. 16:07
 10/31 A kérdező kommentje:

Természetesen csak elméleti szinten kérdeztem.

De pl ha valaki tudja magáról hogy halálos beteg az orvosok is lemondtak róla és élete utolsó hónapjait nem szenvedéssel és hamis ígéretek hallgatásával akarja tölteni, hanem egyből továbblépne de vallása alapján az öngyilkosság elítélendő mégis rákényszerül mert a halál ténye eldőlt már csak az idejét várja akkor a lélekben már előre megszületik a megbánás és azt követően minden napon megbánja amit elkövetni készül de gy érzi jobb így, mint később az elmúlástól megtébolyodva olyanokat is mondana amiket nomális esetben nem tenne.

A gyóntatófülkében való érfelvágás csak példa volt.

2022. dec. 19. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!