Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Öngyilkosság meggyónása....

Öngyilkosság meggyónása. Feloldozhat így a pap?

Figyelt kérdés

Ha öngyilkos akarok lenni de szeretném meggyónni akkor elmegyek és beülök a gyóntatófülkébe. Tudom hogy csak elkövetett bűnöket lehet.

De mi van akkor ha úgy ülök be a fülkébe hogy már bevettem egy közepesen lassan ható mérget, túladagoltam valami gyógyszert, vagy elvágom a combartériát vagy a nyaki ütőeret gyónás közben -tegyük fel a pap nem érzi meg a vérszagot? Akkor gyakorlatilag már elkövettem az öngyilkosságot, mert perceim vannak hátra(ennyi idő alatt a mentő sem ér ki). Ennek tudatában feloldozhat a pap az elkövetett bűnöm alól?

2022. dec. 19. 14:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

17

Ezzel továbbra is ott van a megbánós probléma. Arról nem is beszélve, hogy attól még, hogy nem ő maga öli meg magát még öngyilkosság. Így értelmetlen is megölni bárkit is.

Van jobb és biztosabb módszer is.

2022. dec. 20. 16:45
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha komolyan gondolod, hogy megbántad, de már nincs visszaút, akkor igen.
2022. dec. 20. 16:53
 23/31 A kérdező kommentje:

21:ha például -tényleg példa mert nyílván nem tudnék elmenni- téríteni mennék a szentinelézekhez de azok megölnek akkor az öngyilkosság vagy mártírhalál lenne egy nemesebb célért?

22:tehát ha ott ülök a gyóntatófülkében kivérezve vagy megmérgezve érzem hogy közelít az utolsó szívdobbanás ideje, és rájövök hogy lehettem ilyen bolond, és komolyan megbánom amit tettem, és be is vallom az atyának a tettem, és megbánom akkor feloldozhat az öngyilkosság bűne alól?

2022. dec. 20. 17:08
 24/31 anonim ***** válasza:

"öngyilkosság vagy mártírhalál lenne "

Tudtad, hogy megfogsz halni? Azért mentél oda, hogy meghaljál?

Akkor igen. Ha a vallásodat akarod követni és szent meggyőződésből mennél oda akkor lehetne talán mártírhalál. De persze itt sem árt az ha azért teszed mert nincs jobb lehetőség.

" megbánom akkor feloldozhat az öngyilkosság bűne alól?"

ELVILEG igen. DE ez csak spekuláció mert az, hogy Ő mit gondol az a lényeg és az lehet más. Arról nem is beszélve, hogy az eltervezett megbánás mennyire őszinte. Mert az is fontos, hogy őszinte legyen. Tehát a siker esélye nagyon csekély.

Mennyivel jobb volt régen. Feláldoztál volna 3 kecskét Istennek a bűn miatt és közben magadat is feláldoztad volna neki. Nem kellett ez a megbánósdi, sokkal könnyebb lehetett. Csak szegény kecskék.

2022. dec. 20. 17:23
 25/31 A kérdező kommentje:

Így ha próbálok Istennek tetsző életet élni úgy is tehetetlen vagyok ezekszerint mert a világ kivet magából bármiféle életellenes gondolatot gondolok vagy cselekszek. Ha elvisz valami baj ami normális átvilágítással szűrhető lett volna, és az orvos felületes volt az akkor is az én saram mert nem tettem megm indent azért hogy élehessek, és például nem mentem el másik orvoshoz?

Hogy vezethetem fel ezt egy papnak gyónás közben hogy ne zavarjon ki a templomból a gondolataim miatt, és mert ilyen formán adtam a közösség tudtára távozásomat?

Régen minden jobb volt tényleg sajnos manapság a népek mind mammon szolgái. Jobb, és könnyebb a kecskékkel de elveszett a tudás hogyan kell felépíteni az áldozati oltárt amit Ábrahám épített a fiának az égőáldozathoz hogy áldozatom Istennek tetsző legyen.

2022. dec. 21. 14:27
 26/31 anonim ***** válasza:

" és az orvos felületes volt az akkor is az én saram mert nem tettem megm indent azért hogy élehessek, és például nem mentem el másik orvoshoz?"

Szándék nem mindegy. Ha te tudod, hogy van még valami bajod és azért nem mész el másik orvoshoz, hogy meghaljál akkor a te hibád.

Ha csak biztál az orvosban de nem akarsz meghalni akkor nem a te hibád.

A lényeg az hogy azért teszed-e amit teszel mert meg akarsz halni vagy nem.

2022. dec. 21. 15:55
 27/31 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%
nem, mert azért mész, hogy ne legyen bűnöd, de önkezeddel akarsz végetvetni az életednek? Hol itt a bűnbánat. a gyónásban fogadod, hogy "a bűnt és a bűnre vezető alakalmakat kerülöm", és mi az öngyilkosság, ha nem súlyos bűn. Az élet Isten ajándéka és csak Őveheti el.
2023. jan. 9. 17:04
 28/31 anonim ***** válasza:
33%

"Az élet Isten ajándéka és csak Őveheti el."

Az ajándék nem így működik.

2023. jan. 9. 18:28
 29/31 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Hanem?

2023. jan. 10. 18:58
 30/31 anonim ***** válasza:

Hányszor kapták szülinapodra, névnapodra, karácsonyra, ... olyan ajándékot amit nem dobhattál ki mert megbüntettek miatta? Ami felett nem rendelkezhettél szabadon mint úgy általában a tulajdonod felet, mintha nem is tulajdonod lenne?

Olyan ajándékot amit nem kértél de ami kötelezettségekkel járt és komoly büntetést vonhatott maga után ha nem jól jártál el, de még vissza sem utasíthattad?

2023. jan. 10. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!