Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezetes testvérek!...

Hit Gyülekezetes testvérek! Mi a problémátok a karizmatikus katolikusokkal?

Figyelt kérdés
Hallottam egy tanításotokban, hogy azzal nagyon vigyázni kell. De pontosan mivel van a gond az ő karizmatikus nézeteikben?

2022. dec. 8. 23:43
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
36%

Igen, én agymosott vagyok. Az Úr az agyamat is átmosta a vérével. :)

Szerintem nem mondtál semmilyen "arcpirító" tényt, sőt semmilyen tényt. Minden indulatod abból fakad, hogy utálod a Fideszt (amit én megértek), és mindenkit utálsz, aki szerinted fideszbérenc. Sajnos a mind a jobboldali, mind a baloldali média olyan szinten hozzájárult a társadalmunk polarizálásához, hogy már minden és mindenki gyanús. Olyan indulatokat gerjesztenek az emberekben, ami ilyen stílusban nyilvánul meg, amit te is ideprodukáltál.

Sándor nem boltolt le semmit a Fidesszel, nem befolyásolja senkinek sem a politikai véleményét, csak egyszerűen kinyilvánítja a sajátját. Ez miért baj? Nem szabad? Vissza a kommunizmusba vagy mi? Érdekes módon, ha egyszer egy évben tesz egy elismerő megjegyzést a kormányról, azonnal ellepi a médiát, viszont amikor kritikával illeti őket, arról hallgat az egész média. Nesze neked, objektivitás...

Ami a Gyülekezet pénzét illeti, olyannyira cégbirodalmakba van öntve, hogy országszerte számos általános iskolát, gimnáziumot tartunk fenn, egyetemet tartunk fenn, óvodát, szeretetszolgálatot, börtönmissziót, és még millió dolgot.

Az ATV továbbra is az egyetlen olyan televízió ebben az országban, ahol nincs részrehajlás, hanem mind a jobboldal, mind a baloldal megszólalhat, meghívják Szijjártót és Márki-Zayt is. Tudom, hogy Magyarországon szokatlan, ha valaki mindkét oldalnak biztosítja a lehetőséget, egyszerűen nem tudják elhinni, hogy van olyan média, ami nem kiszolgáló csicska tv. Éppen ezért vádolja mind a két oldal.

2022. dec. 28. 15:50
 22/54 anonim ***** válasza:
76%

"Sándor nem boltolt le semmit a Fidesszel"

Dehogynem, korábban teljesen fidesz ellenes volt, SZDSZ fiók-felekezete. Még választások előtt imakommandók is voltak a jobboldali pártok ellen, amin én baloldaliként is teljesen megrökönyödtem. Felfoghatatlan, nonszensz dolognak tartottam. Aztán szépen a fidesz elvette a szekták egyházi státuszát, a hitgyüli is nagyon sok pénztől elesett. Ekkor jött a fordulat, Németh Sándor elkezdett dörgölőzni a hatalomhoz, visszakapták a státuszt, sőt annyira, hogy jelenleg a keresztény felekezetek közül a hitgyüli kapja a legtöbb 1 főre eső állami támogatást.

"nem befolyásolja senkinek sem a politikai véleményét"

Konkrétan megmondta, hogy kire kell szavazni, sőt még választások előtt cédulát is gyűjtött a fidesznek, lehetett róla akkor olvasni sokat.

"csak egyszerűen kinyilvánítja a sajátját. Ez miért baj? Nem szabad?"

Magánemberként akár lehetne, bár felekezeti vezetőként ebben is óvatosnak kellene lennie. Viszont ő felekezeti vezetőként teszi. Persze vannak katolikus papok, református papok, sajnos püspökök is, akik hasonlóan kinyilvánítják véleményüket, de ők nem felekezeti vezetők. Ha megnézel egy választásokra írt püspöki körlevelet, abban nem szerepelnek pártok, burkoltan se mondják, hogy a fideszre szavazz, csak a szavazás fontosságára hívják fel a figyelmet, hogy lelkiismeretünk szerint válasszunk. Hatalmas különbség!

Ebbe pedig álságos dolog a kommunizmust belekeverni, semmi köze hozzá.

"országszerte számos általános iskolát, gimnáziumot tartunk fenn, egyetemet tartunk fenn, óvodát, szeretetszolgálatot, börtönmissziót, és még millió dolgot"

Ennek nagy részét állami pénzekből, mivel a Vatikáni szerződést a kormányok a többi felekezetre is értelmezik, így minden felekezet ennek értelmében kap járandóságot ezekre a célokra. Tehát ezeket a feladatokat nem a gyülekezet pénzéből teszitek, hanem a magyar adófizetők pénzéből. Amúgy ironikus, hogy pont az általatok legjobban gyűlölt felekezet (katolikus) és a magyar állam között kötött szerződés alapján kaptok milliárdokat.

Amúgy egyetemetek nincs, még főiskolának se nagyon lehetne nevezni azt a gyatra intézményt.

"Az ATV továbbra is az egyetlen olyan televízió ebben az országban, ahol nincs részrehajlás"

Ez valamilyen szinten tényleg így van, mióta Németh Sándor lepaktált a fidesszel, az ATV korábbi ellenzéki arculata semlegesbe váltott.

2022. dec. 28. 17:04
 23/54 anonim ***** válasza:
81%

21-es a te Sándorod azt a pártot élteti amelyiktől több pénzt kap:

[link]

Mivel most a fideszmaffia van hatalmon hát hozzájuk dörgölőzik.

A számos iskola, gimnázium, egyetem amit a hitgyüli szekta működtet, furcsa mód egytől egyig mind annyi állami és eu-s támogatásokat kapnak amelyet egy másik történelmi egyház vagy állam által fenntartott intézmény sem. A városunkban üzemelő hitgyüli iskola homokzatára már nem tudják hova szegeljék ki az aktuálisan megitélt eu-s és állami támogatásokól szóló táblákat annyi van belőle. Mindezt úgy, hogy közben persze a te Sándorod a gyülekezettől is elvárja a hozzájárulást ezen intézmények fenntartására és persze csak a szektátokhoz tartozók gyermekei járnak oda. Az ATV azt a modelt követi múködése terén amit már felvázoltam a korábi hozzászólásomban, full baloldali, közelben sem nevezhető kiegyensúlyozottnak és mindezt a fidesz adófizetőktől eltolvajlott pénzén és a tőletek ellopott szektapénzen vásárolta meg magának a te Sándorod. Ez pedig azért történhetett meg mert egyrészt a fidesznek távlati céljai vannak ezzel a csatornával és meg akarja tartatni a csatorna baloldali nézőit. Másrészt a te Sándorod egy fideszpropaganda csatorna üzemeltetésével közelben sem kaszálna annyit, mivel már telitve van velük a piac. Sokkal kifizetődőbb neki egy baloldali csatornát üzemeltetni.

Ja és a végére néhány kedves pillanat a szektavezéretek szeánszaiból:

https://www.youtube.com/watch?v=BIaPrM6_pJc

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

2022. dec. 28. 17:16
 24/54 A kérdező kommentje:

21-es

A te egyházad nagyon össze van gabalyodva a politikával! Túlságosan.

Ami pedig nagy veszélyeket rejt magában. Ezzel vigyázni kell nagyon.

Vannak H.Gy.-es kollégáim. Ebédszünetekben gyakran mesélnek nekünk az éppen őket foglalkoztató témákról... :) Ismerjük őket. Ti H.Gy.-esek rohadtul bele vagytok süllyedve a politikába! :D Ezt pedig ne romantizáld, mert egy baromi nehéz ügy, és ezt te is tudod...

Ez az, ami sok embert zavar veletek kapcsolatban. Elvesztettétek a kontrollt sajnos.

2022. dec. 28. 17:51
 25/54 anonim ***** válasza:
10%

"Dehogynem, korábban teljesen fidesz ellenes volt, SZDSZ fiók-felekezete."

Az a baj veletek, hogy mindent a politika szemüvegén keresztül néztek. Senkinek nem lehet valakiről pozitív véleménye, csak ha "fiókszervezet", senkinek nem lehet negatív véleménye a másikról, csak ha az ellenfelének a fiókszervezete. Mindenkibe és mindenbe belelátjátok a bizonyítatlan, minden hitelességet hiányoló konteókat, amiket 99%-ban média ültet belétek. Mi nem a politikán keresztül nézzük a dolgokat, hanem Isten Igéjén keresztül. Így állunk hozzá minden kérdéshez, mert ettől leszünk igei emberek. Veletek ellentétben mi nem Orbán Viktorhoz viszonyítunk mindent, hanem a Bibliához.

"Még választások előtt imakommandók is voltak a jobboldali pártok ellen"

Egészen elképesztő, hogy ekkora marhaságokat képesek vagytok elhinni.

"Konkrétan megmondta, hogy kire kell szavazni"

Soha nem mondott ilyet.

"sőt még választások előtt cédulát is gyűjtött a fidesznek, lehetett róla akkor olvasni sokat"

Mondtam, hogy a médiából szeditek ezt a sok sületlenséget.

"Viszont ő felekezeti vezetőként teszi."

És akkor mi van? Neki már nem is lehet véleménye? Egészen elképesztő, hogy már kényszeredetten diktatúrában gondolkodtok.

"Persze vannak katolikus papok, református papok, sajnos püspökök is, akik hasonlóan kinyilvánítják véleményüket, de ők nem felekezeti vezetők."

Hát akkor micsodák? 😂😂

"Ebbe pedig álságos dolog a kommunizmust belekeverni, semmi köze hozzá."

Az, hogy valakit vegzáljunk a véleménye miatt, bizony a kommunista diktatúra sajátja.

"Amúgy ironikus, hogy pont az általatok legjobban gyűlölt felekezet"

Nem gyűlölünk senkit.

"Amúgy egyetemetek nincs, még főiskolának se nagyon lehetne nevezni azt a gyatra intézményt."

Fogalmad sincs az intézményről, lapozzunk.

"Ez valamilyen szinten tényleg így van, mióta Németh Sándor lepaktált a fidesszel, az ATV korábbi ellenzéki arculata semlegesbe váltott."

Egyrészt nem paktált le senkivel, ez csak a ti fantáziátok. Másrészt örülnötök kellene, hogy végre van egy olyan tv, ami semleges, nem pedig csicska.

"annyi állami és eu-s támogatásokat kapnak amelyet egy másik történelmi egyház vagy állam által fenntartott intézmény sem"

Marhaság. Szomszéd városban nemrég 3 milliárdot kapott egyetlen egyházi (nem hites) gimnázium felújításra. Melyik hites intézmény kapott 3 milliárdot?

"és persze csak a szektátokhoz tartozók gyermekei járnak oda."

Ez sem igaz, járnak oda világiak is, sőt világi tanárból is sok van az iskoláinkban. Mi nem diktatúra vagyunk.

"full baloldali, közelben sem nevezhető kiegyensúlyozottnak"

Ezt a vitát beszéljétek meg az előtted szólóval 😂

Lehet, hogy a te kollégáid bele vannak süllyedve a politikába, az én hites imserőseim, barátaim nincsenek. Tudod, még az ujjaink sem egyformák.

2022. dec. 28. 19:17
 26/54 A kérdező kommentje:

Kedves 24-es, az én kérdésem nem ezekről szólt. De ha már muszály, akkor reagálok.

Ezek szerint a Hit Gyülekezetében nem egyforma a hívők nézete?

Ha nem, akkor meséld már el nekünk, hogy hány ellenzéki H.Gy.-es testvéred van?

2022. dec. 28. 19:24
 27/54 A kérdező kommentje:

24-es, rosszallok minden olyan kommentet, ami nem jogos bírálattal illet titeket!

De, attól még az előző hozzászólók, kellemetlen kérdéseit nem kellene ilyen elegánsan kikerülnöd. Ezt nem illik. Miért nem állsz Bele a Kérdésekbe?... :S

2022. dec. 28. 19:30
 28/54 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező,

Arról beszéltél, hogy a te hites kollégáid gyakran beszélnek a politikáról, mert ez érdekli őket. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen az emberek világnézete. Az érdeklődési terület és a világnézet két különböző fogalom, nem kell őket összekeverni.

Halvány lila gőzöm nincs, hogy hány hites ellenzéki van, nem szoktunk politikáról beszélgetni.

2022. dec. 28. 19:33
 29/54 anonim ***** válasza:
0%
Mibe nem álltam bele?
2022. dec. 28. 19:33
 30/54 A kérdező kommentje:
A karizmatikus katolikusok pedig igenis rendes keresztény emberek. Még egyiküket sem hallottam politizáni. Náluk a Biblia van a középpontban a közösségeikben. Nem az, hogy melyik fidesz-es politikus miket magyarázott.
2022. dec. 28. 19:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!