Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn akaratlanul böjtöt szegni?

Bűn akaratlanul böjtöt szegni?

Figyelt kérdés

Nem jutott eszembe, hogy lemondtam róla és böjt van, ezért véletlen megittam egy félpohár tejet. Ha tudtam volna, akkor nyilván nem teszem meg. Nem tudtam és nem akartam böjtöt szegni.

Nem akartam, és utána rettenetesen megbántam, valamint az örömvasárnap számlájára írtam.

Bűnnek számít?

2022. dec. 7. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:
32%

"Bűn akaratlanul ...ni?"

Bűnt csak tudva és akarva lehet elkövetni.

2022. dec. 7. 17:39
 2/9 anonim ***** válasza:

"az örömvasárnap számlájára írtam"

Az csak jövő vasárnap lesz.

Egyébként még a nagyböjti időszakban is az a helyzet, hogy a vasárnapokra nem vonatkozik a böjt.

2022. dec. 7. 17:41
 3/9 anonim ***** válasza:

"jövő vasárnap"

Illetve most vasárnap lesz, úgy értem. :)

2022. dec. 7. 17:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem bűn. Máskor legyél figyelmesebb!
2022. dec. 7. 18:58
 5/9 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam kiüríteni, rengeteget ittam.
2022. dec. 7. 19:40
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
Mindegy, hogy mennyit ittál, nem attól függ, hogy bűn-e. Ha nem tudtad és nem akartál böjtöt szegni, nem bűn, nyugi már.
2022. dec. 7. 19:43
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
Biztos, hogy érted a böjt lényegét? Nem az a lényeg, hogy valamit megvonsz magadtól. Az a fontos, hogy a saját szükségleteidet háttérbe szorítod, és mások segítését helyezed előtérbe.
2022. dec. 8. 11:08
 8/9 anonim ***** válasza:

A böjtnek továbbra sem az a lényege, hogy mennyit vonsz meg magadtól, hanem az, hogy mennyire foglalkozol a vallásoddal.

Mit csináltál te ezzel kapcsolatban a böjt alatt? Mennyit fejlődtél közben a hitben?

Ha semmit, akkor fölösleges volt az egész böjt. Akkor legközelebb próbáld értelmesebben.

Fél pohár tejen problémázni... 6 éves vagy? Teljesen értelmetlen dolog volt.

Isten nem azt várja el ilyenkor tőled, hogy ne egyél, vagy ne igyál, és még azt sem, hogy gondolatban ezzel foglalkozz.

Ne zabálj be, mert akkor nem tudsz elmélyedni semmiféle gondolatban. A többi meg nem igazán számít.

2022. dec. 8. 23:04
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

Valóban, a böjtnek a lényege, hogy ne az evésre, ivásra figyelj, hanem jobban tudj Istenre és az Ő dolgaira figyelni.

És ez tényleg egy önkéntes dolog.

Ha bármit is csináltál, minden esetre ne kárhoztasd magad!

Istennek nem akarata ez.

2022. dec. 9. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!