Vallási kérdés gyerekkel, hogy kezelted volna?
A gyerekek beszélgetnek, az egyik örül magának valamiért, felkiált, hogy "Isten vagyok!". Mire vallásos ismerős elborzadva mereszti a szemét a gyerekedre: "Jézus!" Nézel rá, hogy mi történt "Ez Istenkáromlás volt". Mondod, hogy dehát te meg Jézust mondtál, mire mondja, hogy azt lehet, hozzá fohászkodott, hogy megbocsásson a gyereknek. Mire te mondod: "Mi(te és a gyerek) nem vagyunk vallásosak" mire ő: "de én az vagyok!"
Helyre raktad volna a gyereked az ismerős miatt, hogy ne mondjon ilyen xy néni jelenlétében, mert sérti őt, vagy nem zavartatod magad és mondod, hogy csak egy szófordulat volt. Egyébként én is szoktam ilyeneket mondani, meg hogy Istencsászár, ráadásul szerintem külön vicces volt az elején, hogy még az ismerős is Jézust mondott Isten után, szóval még a nevetés is elkapott, utána fogtam fel, hogy ez komolyan jön az ismerősből.
Vallásos ember jelenlétében "ateistán" viselkedni tiszteletlenség? Erre kell(ene nevelni a gyereket, hogy tartsa tiszteletben más hitét és jelenlétükben viselkedjen annak megfelelően(nem sértve azt szavakkal?) Nem direkt sértette egyébként, ez tök normális kifejezés, mint a király. Végül csendben maradtunk és nem szóltunk egymáshoz egy ideig, egyszerűen nem tudtam mit mondani.
Baromsàg..ha te elfogadod hogy ô hívô… akkor ô is fogadja el, hogy ti ateistàk vagytok..
Màsrèszt, ha azt mindja a gyerek “ kiràly vagyok” akkor komolyan veszi?
Ez egy valláskárosult.
Ha egészséges gyereket szeretnél, akkor tartsd távol tőle.
Hány éves gyerek?
Szerintem egy kicsit butaság, ha a gyerek olyat mond, hogy "Isten vagyok", ha nem is tudja mit jelent az a szó (ha jol ertem, hiszen ateista).
De egy vallasos erzekenységét nem kell tiszteletben tartani ilyen helyzetben. A vallasosnak meg kell ertenie, hogy nem mindenki az, es nem nevelheti a más gyerekét a sajat hite szerint, meg nem kérheti számon egy ateista felnotton, hogy nem tartja be az o hite doktrínáit.
Viszont abban igaza van, hogy a "Jézus", egy fohasz. Nem Isten nevenek kiejtese istenkaromlas (oszerinte), hanem hogy magara azt mondja valaki, hogy o Isten.
Szerintem jol tetted, hogy csendben maradtatok, az a legjobb megoldas.
Teljesen képben van mindenféle vallással, könyve is van, "a világ vallásai" a címe, szoktunk ilyesmiről beszélni, főleg mivel van zsidó osztálytársa, van, aki keresztény(azon belül is van katolikus meg evangélikus hittan a suliban) és téma volt, hogy meg van-e keresztelve(nincs). Nem vagyunk ateisták, csak nem állunk közel egyik valláshoz sem, nem követjük egyik szabályait sem, tehát ateistának sem tartja magát.
Talán azért érzem át nehezebben, mert nem azt mondta, hogy "k. Isten", mint ahogy anyázni szoktak, hogy "k. anyád", hanem pozitív jelzőként használta magára. Igen, az ismerős is egoizmus mondott, de tök sima kifejezés, mint a király. Akkor sem arra gondol senki, hogy mindenki uralkodója, hanem arra, hogy "jó". 8 éves egyébként. Nem szokott feljönni semmiféle térítős szöveg az ismerős részéről, eddig teljesen képes volt elvonatkoztatni ettől. Ami ellenszenves, hogy tudom, hogy szegregáció párti, annak ellenére, hogy náluk gondok vannak, de érdekes módon azt mindig attól eltekint és hogy azt adta be a gyerekének, hogy a gyerekek csak férfi-nő házasságából születnek, és nem tudom mit mondtak neki rólunk(nem voltam férjnél), de mivel vallásos, biztos nem hízelgőt, bár az enyém már szerintem felvilágosította az övét, az enyém valamennyire képben van.. Egyébként tök rendben van az ember, jókat nevetünk, a gyerekeink barátok, nem kell mindenben egyet értenünk, de itt úgy éreztem, hogy túl sok volt neki az egész.
3
Azt kell megérteni, higy n ez annyira abszurd egy ateistának, mintha azt mondanád, hogy a fogtündér létezik..
Az anyukádat tudja mindenki, hogy létezik vagy létezett…..ès èn szégyellem magam, hogy az anyukádhoz hasonlîtod Isten létezését.
"kedves" nyolcas:
Olvasd el, ez a hármas hasonlata, amire reagáltam. Ő is hozzád hasonlóan vallásos, mégis rendben van neki, ő hozta példának, amire reagáltam.
"Ugyanúgy ne engedd a gyerekednek, főleg előttem ne, hogy szídja az anyámat azért mert nem az ő anyja és esetleg te mégcsak nem is szereted, mert attól hogy te nem szereted nekem még az anyám. Valahogy így állj hozzá a dologhoz."
Arra reagáltam, hogy a gyerekem nem szidta Istent, mint az anyás hasonlatban, egyszerűen a "jó" szinonimájaként használta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!