Tényleg rosszul kezeltem a helyzetet? Mit kellett volna csinálnom a részeg pasassal, aki üvöltözött a gyerekkel az utcán?
Hétvégén vártuk a buszt a párom kislányával. Jött egy negyven körüli, totál részeg pasas a kisfiával, a kisfiú motorozott, a nevelt lányom meg hirtelen odaállt a kisfiú elé. Rögtön rászóltam, hogy ezt nem szabad, de a pasas ordenáré stílusban elkezdett ordítani a kislánnyal. Hogy milyen neveletlen, és hogy hogy csinálhat ilyet, és én is kapjam be, mert mekkora plázaku.rva vagyok, és miért nem nevelem meg ezt a büdös kölyköt. Legalább öt percig üvöltözött velünk.
Még én is megijedtem, és persze a kislány is nagyon félt, láttam rajta. Azonnal bocsánatot kértem, de a pasas tovább ordított. Nem akartam leállni vitatkozni vele, mert annyira agresszív volt, hogy féltem, hogy megüt vagy engem, vagy a gyereket. Ezért hátat fordítottam neki, közé és a kislány közé álltam, a gyereket magamhoz húztam, betakartam a kabátommal, hogy tompítsam az ordítás hangerejét, és megöleltem, hogy kicsit meg tudjam vigasztalni. (Ha egy kicsivel is normálisabb hangnemben beszél a pasas, akkor odaküldtem volna a kiscsajt a fiához, hogy kérjen tőle bocsánatot, de így nem mertem.) Aztán amikor végre megérkezett a busz, felszálltunk, alig vártam hogy elhúzhassak onnan.
Utána természetesen megnyugtattam a gyereket, mondtam neki, hogy nem az ő hibája volt, az a bácsi nagyon gonosz, és részeg is volt, nem is rá haragudott, csak mindenképpen kiabálni akart valakivel. És hogy ne foglalkozzon vele, megígérem, hogy többet nem fog vele találkozni.
Amikor elmeséltük a kislány anyukájának, anyuka teljesen kiakadt, hogy miért nem védtem meg a gyereket, ha ő lett volna ott, biztos kikaparta volna a pasas szemét.
Tényleg bele kellett volna mennem a vitába? Nem akartam még jobban felingerelni ezt az idiótát, komolyan féltem, hogy meg fog ütni, ha leállok balhézni, meg a gyereket sem akartam még jobban megijeszteni. Rosszul csináltam?
Dehogy, isten ments egy ilyen állattal leállni vitatkozni.
Én mondjuk biztos elmentem volna onnan, és inkább akkor mentem volna csak vissza a buszmegállóba, mikor a fazon már elment.
Szörnyű, hogy ilyen barom állatok vannak, és még gyerekük is van. Szegény kisfiú :((((!
Köszi a válaszokat. :)
Én is úgy gondolom, hogy ez volt a helyes reakció, csak az anyuka kicsit elbizonytalanított. Mert szerinte így nem tanulja meg a gyerek, hogy ki kell állnia magáért. Szerintem viszont a gyerek biztonsága előbbrevaló.
#4,
igen, nekem is eszembe jutott, hogy elmegyek onnan, de amikor óvatosan tettem 3 lépést, a pasas jött utánunk, szóval jobbnak láttam inkább ott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!