Mi a különbség a szeretet és az imádat között?
Szeretet: tudom, hogy hülye vagy de szeretlek.
Imádat: tudom, hogy hazudsz, de akkor is szeretlek.
Imádkozni nem szoktam a barátaimhoz, akiket szeretek.
Az imádom kifejezést nem úgy szoktuk érteni, hogy szó szerint imádkozunk valakihez, csupán azt értjük alatta, hogy nagyon szeretjük.
Talán ott a megoldás, hogy bibliai értelemben ezek egyike sem érzelem.
A felebarát szeretete nem lelki megnyilvánulás, hanem hasznos, értelmes, egyenes cselekedet és beszéd a másik érdekében, őt előtérbe helyezve. Ezek megvalósításához nem szükséges kedvelni a másikat - sőt, a velünk ellenségeskedővel, az ellenszenvesekkel is ugyanígy kell bánni - nem jön szóba semmilyen érzés.
Az Isten imádata egészen más kategória, hiszen Őneki az ember semmit nem képes adni, tenni, nem tudunk hozzájárulni a Mindenható létezéséhez semmivel. Az imádás az Ő felségének, hatalmának elismerése, magasztalása. Amúgy szeretni is szükséges Istent, ami megint egy másik dolog, és szintén nem érzelem, hanem az Ő parancsolatainak a megtartása, engedelmesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!