Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a tolarencia és a nem...

Bűn a tolarencia és a nem keresztényekkel való barátkozás?

Figyelt kérdés
Valaki mondta nekem, hogyha elfogadom a nem hívő embereket, akkor az bűn. Mit mond erről a Biblia? Nekem ez butaságnak hangzik, de azért megkérdezem.

2022. nov. 8. 11:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
32%
Mindenkit szeret, feltétel nélkül, elég világos.
2022. nov. 8. 13:31
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, főleg #1 nek.
2022. nov. 8. 13:45
 13/22 anonim ***** válasza:
1%

Megint az egyoldalú, szirupos, összeborulós kereszténykép.

Én is idézhetek:

Mt- 10.34: 34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. 37Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám.

Lk. 9,5 "Ha pedig valaki nem fogad be titeket, meg sem hallgatja szavaitokat: menjetek ki abból a házból vagy városból, még a port is verjétek le lábatokról"

stb.

2022. nov. 8. 13:49
 14/22 anonim ***** válasza:
16%

Még hogy jó, hogy ateistaként azt szerethetek szabadon, akit akarok.

Amúgy xar lehet úgy élni, hogy egy könyv előírásait görcsösen figyelve agyalsz azon, mi a bűn és mi nem az, és nincs egy fejlett lelkiismereted, amely enélkül érzékeli, mikor követsz el bűnt és mikor vagy jó másokhoz.

Még szerencse, hogy a meghaladott kereszténység várhatóan még ebben az évszázadban kileheli a lelkét.

2022. nov. 8. 13:55
 15/22 anonim ***** válasza:
79%

Mit értesz tolerancia alatt? Senkit sem szabad bántani, gyűlölni, csak mert más vallású vagy nem vallásos, sem azért mert más a bőrszíne, más nyelvet beszél, más a szexusa. Ha ezt érted tolerancia alatt, azt nem hogy szabad, hanem ajánlott.

De ha köp mindarra amiben te hiszel, és ő nem adja meg neked a kölcsönös tiszteletet, azt nem vagy köteles eltűrni.

2022. nov. 8. 14:00
 16/22 anonim válasza:
82%
#13 első válaszoló vagyok, igen lehet, de ha a kontextuson kívül kiemel az ember igeszakaszokat a Bibliából, akkor az könnyen úgy tűnhet, mintha ellentmondásokba esne. Ezért fontos, hogy amikor a Bibliát olvassa az ember megértse a kontextust az igeversnek és nem csak egy-egy idézetet kivéve nézze azt.
2022. nov. 8. 14:24
 17/22 anonim ***** válasza:
#14 Azt a fejlett lelkiismeretet kitől kaptad? Az #1 leírja ott van gyógyításra szükség ahol beteg van. Gyógyíts hát ne megvesd a beteget.
2022. nov. 8. 16:08
 18/22 anonim ***** válasza:
28%
#15 Ha megütik a bal orcádat, fordítsd szépen oda a jobb orcádat is.
2022. nov. 8. 16:11
 19/22 anonim ***** válasza:
48%
#12 nincs mit.
2022. nov. 8. 16:13
 20/22 anonim ***** válasza:
8%

Hát nem tudom, a megkövezés amorális tettekért nekem nem kiált ez toleranciát vagy szeretet.

Arról ne is beszéljünk, hogy öljünk meg egy törzset és a szüz kislányokat nyugodtan hagyjuk életben és osszuk szét egymás között...

2022. nov. 9. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!