Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a tolarencia és a nem...

Bűn a tolarencia és a nem keresztényekkel való barátkozás?

Figyelt kérdés
Valaki mondta nekem, hogyha elfogadom a nem hívő embereket, akkor az bűn. Mit mond erről a Biblia? Nekem ez butaságnak hangzik, de azért megkérdezem.

2022. nov. 8. 11:38
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
77%

„Amikor Jézus továbbment onnan, meglátott egy embert a vámszedő helyen ülni, akit Máténak hívtak, és így szólt hozzá: Kövess engem! Az felkelt, és követte őt. És történt, amikor Jézus asztalnál ült a házban, hogy sok vámszedő és bűnös jött, és odatelepedett Jézushoz és az ő tanítványaihoz. Meglátták ezt a farizeusok, és szóltak tanítványainak: Miért eszik a ti mesteretek vámszedőkkel és bűnösökkel együtt? Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: „Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot.” Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket.”

‭‭Máté‬ ‭9‬:‭9‬-‭13‬ ‭RÚF

Jézus kettő fő dolgot emelt ki a 10 parancsolatból amikor kérdezték:

„Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elhallgattatta, összegyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.” Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.”

‭‭Máté‬ ‭22‬:‭34‬-‭40‬ ‭RÚF‬‬

A 10 parancsolat ebben a kettő parancsolatban, amit Jézus mondott teljesül.

2022. nov. 8. 12:14
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
nem
2022. nov. 8. 12:35
 3/22 anonim ***** válasza:
59%

Nem. De Jézust is megrótták a farizeusok, hogy szóba áll a bűnösökkel, sőt még eszik is velük.

Nyitottnak kell maradni a többi ember felé, akkor is, ha ők nem vallásosak. Jézus nem egy elitista szektát alapított, ahol a tagok felsőbbrendűségi tudatukban nem állnak szóba senkivel, csak egymással, akik "beavatottak".

2022. nov. 8. 12:40
 4/22 anonim ***** válasza:
90%

Csak a vámszedős példával az a gond, hogy ott Jézus beszélt velük, ő hasonlította magát az orvoshoz, a bűnösöket meg a betegekhez.

Az egyszerű mezei hívő azért nem tekinthet így magára.

2022. nov. 8. 12:47
 5/22 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Épp hogy a felebaráti szeretet a lényege Jézus tanításainak, ergo a kereszténységnek.
2022. nov. 8. 12:58
 6/22 anonim ***** válasza:
53%
Az intolerancia a bűn.
2022. nov. 8. 13:02
 7/22 anonim ***** válasza:
83%
Ha van olyan isten, amelyik szerint bűn a másik ember feltétel nélküli szeretete, akkor én büszkén lázadok ez ellen az isten ellen, mert ez az isten erkölcsileg alattam van.
2022. nov. 8. 13:10
 8/22 anonim ***** válasza:
66%

Keresztényként kérdezed?

Remélem, tudod folytatni: "Szeresd felebarátod..."

2022. nov. 8. 13:13
 9/22 anonim ***** válasza:
84%
Ha isten feltétel nélkül szeret, nyílván az a helyes.
2022. nov. 8. 13:17
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mit értett elfogadás alatt?
2022. nov. 8. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!