Bálványimádás ezt csinálni? Bűn követtem el, baj hogyha áldoztam?
Felírtam egy papírra a bűneim, kísértéseim, gyengeségeim, negatív tulajdonságaim, majd három részbe hajtottam, meggyújtottam, néztem, ahogy a füstje az égbe, Istenhez száll, és közben imádkoztam Istenhez, hogy segítsen nekem, hogy le tudjam győzni a Sötétséget, a Sátánt. Kértem Istent, hogy segítsen, hogy a lelkem, a tudatom ne szennyezzék be kísértések, illúziók, és világos tudattal, tiszta lélekkel tudjam az üdvösség útját járni.
Bűn, hogy így elégettem ezeket? Ez bálványimádás volt?
Ha igen, akkor ez beletartozik a káromlásba (ezt gyóntam meg)? Vagy ez már bálványimádás volt?
Mi a francért kommentelsz be keresztény topicba? Milyen vllású vagy te? Mert keresztény biztosan nem. "Tűz elemet" bah!.. "Nem létezik olyan, hogy bűn" eretnekség és hülyeség felsőfoka. De abban igazad van h amit elhiszel nem biztos h igaz (ezt rád értettem). Mint mondtam, amit a kérdező csinált én nem tarom bűnnek. De válaszold meg a kérdésemet, mi a francot keresel te keresztény topicban?!
IstenGyermeke1
1. Ez nem keresztény topic.
2. A kérdezőnek válaszoltam.
3. Nincsenek- é a templomokban 'faragott képek', amiket imádnak, amikhez könyörögnek? Ez esetleg nem tiltott a tízparancsolat alapján?
4. Nem gyújtanak-é a templomokban gyertyát?
A tények makacs dolgok, de persze a favágó sem hallja a fa sikolyát...
3. Rohadtul nem a képeknek könyörgünk. Azok Isten házának díszei.
4. A gyertya jelkép és nem, mint elem tewkintünk rá. Krisztus világosságát jelképezik.
Egyébként, én ha látom a kérdés kiírásából, hogy nem a saját vallásomnak szól, megtisztelem őket azzal, hogy nem kommenentele be, és destruktív módon rontom a levegőt. A rengeteg buddhista cikket is mind békén hagyom. Kérlek tisteld meg a többi embert azzal, hogy mmelőtt vmit leírsz, gondold meg h a témába illő-e, és egyáltalán vki épülésére válik-e. Ezekkel a szavakkal befejeztem az offolást.
Eretnek = olyan ember aki tagadja az Egyház dogmáit (a KEK definíciója alapján)
Egyáltalán nincs benne semmi olyan, ami azt jelentené h megégetnivaló (az a középkor és már a 21. század van, nem értem miért jönnek sokan, még mindig ezzel. Több, mint 500 év nem egyenlő a 0-val 😉)
IstenGyermeke1
Szép keresztényi, felebaráti szeretettől áthatott megnyilvánulásodat őszintén köszönöm. Javíts ki, ha tévedek, de sem a kategóriában, sem a kérdésben nem szerepel az, hogy kizárólak keresztény vallásúak válaszoljanak/ válaszolhatnak. Átérzem a dühödet, ám sajnos el kell keserítselek: nem hat rám.
Kedves kérdező! Jó példát láthattál most arra, hogy mivé válhat az ember (vak)hit által- tudás nélkül.
Elnést bárkitől, akit felébresztettem a szendergésből! Legyen néktek akaratotok szerint!
Üdv !
SZerintem nem bálványimádás, nem is bűn de igazából felesleges. Úgy gondolom, hogy Istennek nincs szüksége semmi rituális dolgora. Sem ilyenre sem másra. Bőven elegendő ha szóban, vagy akár a gondolatodban megbánod a bűneid. De a megbánás legyen őszinte. A "főnököt" úgysem lehet becsapni :)
#28.
Az ókori zsidóknál is nagyon szigorúan meghatározott rituálék, liturgiák, szertartások voltak, először a frigyládával, majd anélkül is. Külön szertartás volt arra, hogy a pap egyáltalán beléphessen a frigyládához.
A németeket sem a nácik tettei alapján ítéljük meg (ők több embert öltek meg származási alapon, amiről senki sem tehet!!!). Kérdem én, mi ez a "kivételezés" az egyházzal kapcsolatban?!
Deista barom! Mi a francot gondoltál, amikor beírtál ide? Mit gondoltál? Mi vezérelt? Mitől lesz neked jobb, ha egy cikket teleoffolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!