Katolikustól kérdezem! Mi a véleményetek, ki a bálványimádó? És mit gondoltok az aranyborjú jelenetről?
Illetve, miért kell Jézus helyett Mária közbenjáró? :.(
Egy az Isten, egy a közbenjáró, Jézus a Messiás.
Erre nagyon kíváncsi megint és még mindig.
Mitől lesz egy Jézus kép hamis?
Amúgy egy hamis Jézus kép minek számítana? Egy hamis Jézus képnek.
Egyetlen korabeli ábrázolás se maradt fenn Jézusról, honnan tudod, hogy nézett ki?
"Illetve, miért kell Jézus helyett Mária közbenjáró? :.("
Mindenki lehet közbenjáró. Ha én imádkozom érted, hogy a Szentlélek világosítsa meg bűnös és sötét elméd, akkor én is közbenjáró vagyok. A Biblia is említ más közbenjárókat, például Mózest, néhány esetben angyalt is. Persze ezt az antikatolikus szektások tagadják, de világosan benne van:
"Én voltam abban az időben a közbenjáró, s a közvetítő az Úr között és közöttetek, hogy tolmácsoljam nektek az ő igéit, mert ti féltetek a tűztől, s nem mentetek fel a hegyre"
Sőt a Szentlélek is közben jár értünk az Újszövetség szerint. Érdekes, hogy sokan képesek ezt is tagadni :(
Jézus közbenjárása egészen más, pótolhatatlan és egyedi, mert Ő a megváltás által járt értünk közben.
7es. Logika, ma elmész afrikába 1 törzshöz, mennyi az esélye hogy fehér embert látsz? Na ugyanez volt régen a Rómmai birodalomban, csak ott a kereskedők tettek meg nagyobb távokat de nem keveredtek. Magyarul nem lehetett Europai felmenőe Jézusnak.
6es akkor elképzelhetem én is feketén, vagy kínai felépitéssel bármi nemű Isten káromlás nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!