Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikustól kérdezem! Mi a...

Katolikustól kérdezem! Mi a véleményetek, ki a bálványimádó? És mit gondoltok az aranyborjú jelenetről?

Figyelt kérdés

Illetve, miért kell Jézus helyett Mária közbenjáró? :.(

Egy az Isten, egy a közbenjáró, Jézus a Messiás.

Erre nagyon kíváncsi megint és még mindig.

2021. jún. 26. 23:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
30%
Bocsánata helyesírásért, esti álmosság és kiégés.
2021. jún. 26. 23:55
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

"akkor elképzelhetem én is feketén, vagy kínai felépitéssel bármi nemű Isten káromlás nélkül?"

El. Vannak, akik meg is teszik. Az égvilágon semmi jelentősége.

2021. jún. 26. 23:56
 13/25 A kérdező kommentje:

Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,

6.

A ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében.

Ha Isten a közbenjáró, akkor hogyan tehet csodát Mária, ha Máriát is kell kérni, mert ő "megérti"? Jézus nem érti meg?

Szerencsére én nem vagyok hülye a legtöbbször, a Szent Lélek minden megnyilvánulása Isten. Belső forróság és szúrás érzet, fehér galamb megjelenése.

Egyébként a közeli ismerősöm szerint Mária segített nekik és csodát is művelt, akkor az jó dolog? Akkor én is hihetem, hogy egy "csapat" csinálta a csodát? Jézus, Isten, Mária csodákat csinált... Nem értem ezt a kettő dolgot. Miért kell Jézus és Mária? Ki a gyenge?

2021. jún. 26. 23:56
 14/25 Blackice75 ***** válasza:
10%

Szép estét kedves kérdező!

Nem vagyok katolikus nem is leszek az soha de egyéb vallású sem, Izraelita(nem zsidó) vagyok!

De remélem ennek ellenére elfogafod a válaszamot a kérdésedre.

A világon létező összes vallás , egyház, hitrendszer,felekezet, szekta, mind Sátán szorgalmának eredményei!

Nem kivétel ez alól a kereszténység összes ágazata, es az iszlám sem, sőt az izraeli ortodox júdaizmus sem!

A katolikus egyház a nagy babiloni parázna és a többi az ő leányai!!!

Ezért nevezi magát anyaszentegyháznak és hívja a világ összes többi vallasát az ő leányának.

Babilon leányai mindeannyian a fő anyával az élen , a római katolikus egyházzal egyetemben!

Vallásosoktól soha nem fogsz 100%-lék igaz választ magyarázatot kapni a kérdésdre.

Az aranyborjú Baált vagyis bafomet-et, tehát Sátánt jelképezte!

Baal héberül azt jelenti hogy Úr!!

Ezen a néven imádjak a keresztények tudatlanul istenüket, mert meg vannak vezetve!

Ezt az Atya szavával alá is lehet támasztani az Írásból(biblia):

Jer 23:26 Meddig lesz ez a hazugságot prófétáló próféták szívében, akik az ő szívük csalárdságát prófétálják?

Jer 23:27 Akik el akarják az én népemmel felejtetni az én nevemet az ő álmaikkal, amelyeket egymásnak beszélnek, miképpen az ő atyáik elfeledkeztek az én nevemről a Baálért?

Ez már megtörtént, az Atya neve sikeresen elfeledtetve a Baálért=Úr!

5574 szer jelrnik meg az Úr az Károli féle fordításban, tehát ennyiszer lett onnan kiiktatva az Atya neve a Baálért!

Baált két szarvval a fején is szokták ábrázolni!

Sátánnak ez a szimboluma a bika vagy kecske fej, amit az ötágú csillag is jelképez a pentagram!

De az idők végén majd az Atya visszálítja a saját nevét, erre igéretet is tett:

Hós 2:15 És azon a napon, [ezt] mondja az Úr, így fogsz engem hívni: Én férjem, és nem hívsz engem többé [így]: Baálom.

Hós 2:16 És kiveszítem az ő szájából a Baálok neveit, hogy azoknak neve se említtessék többé.

(Baáloknak, H1168)

H1168 ‫בַּעַל‬ (baʿal)

Baál = ’úr’, ’tulajdonos’

1) névelővel: Baál, föníciai főisten a föníciaiak vagy a kánaániak legfőbb férfi istensége

2) Rúben leszármazottja

3) Saul nagybátyja

4) város Simeon törzsi területén

Etimológia: tulajdonnév (nomen proprium) a H1167 köznévi jelentéséből (vö. G896 Βααλ).

Ejtsd: baal.

(Óhéber BDB)

H1168 ‫בַּעַל‬ (baʿal)

Baál = „úr, gazda, tulajdonos”

1) névelővel: Baál, föníciai főisten a föníciaiak vagy a kánaániak legfőbb férfi istensége

2) Rúben leszármazottja

3) Saul nagybátyja

4) város Simeon törzsi területén

Etimológia: a H1167-ből; vö. G896 Βααλ

(Óhéber Gesenius)

--------------------

[link]

2021. jún. 26. 23:57
 15/25 anonim ***** válasza:
80%

"Szerencsére én nem vagyok hülye"

Én pedig ebben nem vagyok biztos. Ha teljesen hülye nem is vagy, de megszállott az egészen biztos.

Amúgy a Bibliát idéztem neked, ahol Mózes magát nevezte közbenjárónak.

2021. jún. 26. 23:59
 16/25 A kérdező kommentje:
Szia. Semmi baj. Van aki szerint csak ők maguk az igazi vallás, a többiek mind a sátáné. Lásd a Jehova tanúi. De nem utálok senkit sem, nyugalom. Sőt, Mózes az egyik kedvencem Jézus után :) Sínai hegy, Egyiptom és a többi kaland. Akkor nincs megváltás, mert minden vallás és reformáció kamu? :O de nyugi, szeretek istenekről beszélni. A jehovák pedig nagyon furcsák... Ők is azt gondolják, hogy mindenki félre van vezetve...
2021. jún. 27. 00:00
 17/25 A kérdező kommentje:

Szerencsére én nem vagyok hülye a legtöbbször!!! Ezt írtam...

Ahogy Jézus is mondta egyeseknek, vak vagy?

2021. jún. 27. 00:01
 18/25 anonim ***** válasza:
38%
Jézus biztos nem mondott ilyet, de azt Ő is látja, hogy neked elment az eszed. Remélem hamarosan tiltják ezt az accountodat is.
2021. jún. 27. 00:03
 19/25 A kérdező kommentje:

Bolondok és vakok: mert melyik nagyobb, az arany-é, vagy a templom, a mely szentté teszi az aranyat?

Akkor ezt hogy magyarázod ki? Jézus> bolondok és vakok!

És ha ilyet kívánsz, akkor ez nem keresztényi, hogy ilyen rosszat kívánsz. Meg kell hagyni, a legtöbb Tanú jobban viselkedik...

2021. jún. 27. 00:06
 20/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
55%
bizony mondom nektek vakoke a Mennyek orszaga
2021. jún. 27. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!