Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bálványimádás ezt csinálni?...

Bálványimádás ezt csinálni? Bűn követtem el, baj hogyha áldoztam?

Figyelt kérdés

Felírtam egy papírra a bűneim, kísértéseim, gyengeségeim, negatív tulajdonságaim, majd három részbe hajtottam, meggyújtottam, néztem, ahogy a füstje az égbe, Istenhez száll, és közben imádkoztam Istenhez, hogy segítsen nekem, hogy le tudjam győzni a Sötétséget, a Sátánt. Kértem Istent, hogy segítsen, hogy a lelkem, a tudatom ne szennyezzék be kísértések, illúziók, és világos tudattal, tiszta lélekkel tudjam az üdvösség útját járni.

Bűn, hogy így elégettem ezeket? Ez bálványimádás volt?

Ha igen, akkor ez beletartozik a káromlásba (ezt gyóntam meg)? Vagy ez már bálványimádás volt?

2022. okt. 23. 20:08
1 2 3 4
 11/32 munyamunya ***** válasza:
41%
Ennek semmi köze a bálványimádathoz. Ez szimpla varázslás/ezotéria volt. Ami szintén tiltott az Isten népe számára.
2022. okt. 24. 08:16
 12/32 A kérdező kommentje:

#11.

Akkor ez is bűn?

2022. okt. 24. 13:58
 13/32 A kérdező kommentje:
De én nem varázsolni akartam, hanem szimbólumként használtam. Nem kértem Baálok, Astarték, meg hasonlók segítségét, hanem Istenhez fordultam.
2022. okt. 24. 13:59
 14/32 munyamunya ***** válasza:

Kérdező,

az Isten imádásának meg vannak a "hivatalos" módjai, és a papírégetés nem tartozik közéjük. Még hogyha a legnagyobb jószándékkal tesz is ilyet valaki, sajnos ez akkor is téves istentisztelet, vagy rosszabb esetben mágia, akkor is, ha a te fejedben az Örökkévalóhoz akartál ezzel közeledni. Semmilyen emberi kigondolás, jelképezés, akarás nem fér bele a "szellemben és igazságban" való imádatba.

2022. okt. 24. 14:58
 15/32 NTBS ***** válasza:
Ez nem bálványimádás. És szerintem nem bűn.
2022. okt. 24. 15:02
 16/32 A kérdező kommentje:

#14.

Nem a füstöt imádtam, és nem a papírt, hanem Istent, akihez a füsttel együtt a kísértés és a könyörgés is felszállt.

2022. okt. 24. 15:25
 17/32 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom van olyan technika trauma oldására, amiben minden negatív felír az illető egy papírra, majd jelképesen elégeti, ezzel lezárva a traumatikus korszakot.
2022. okt. 24. 15:30
 18/32 munyamunya ***** válasza:

Kérdező,

Oké, akkor te nem Istenre támaszkodtál, hanem egy pszichológiai technikára. Nincs ezzel gond, csak ne keverjük bele az Örökkévalót.

2022. okt. 24. 19:55
 19/32 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Nem bűn.
2022. nov. 9. 21:46
 20/32 anonim ***** válasza:

A bűn az, hogy elhitted másnak, hogy Te bűnös vagy- viccelek, a Teremtő 'előtt' nem létezik olyan, hogy bűn, ezt emberek találták ki. A bálványimádás meg az, amit a keresztények csinálnak a templomokban.

Te nem követtél el bűnt, és nem imádtál semmit, pusztán kértél. Az, hogy a kérésedhez a tűz elemet használtad teljesen legit: a legtöbb vallás használja a tüzet mágiái során.

Attól még, hogy sokan elHISZnek valamit, még nem lesz igaz.

2023. febr. 3. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!