Kinek mi a véleménye erről az írásról?
(Még válasznak írtam egy másik kérdésnél:)
,,
Nem vagyok ateista, se vallásos.
Amit a kereszténység, vagy bármelyik másik vallás vázol le elénk, annak ugyanannyi esélye van, hogy igaz legyen, mint mondjuk annak az elméletnek, hogy a világot Petőfi Sándor fejű csecsemők irányítják. Az utóbbi mégis minden ember számára nevetségesnek hangzik.
A világon több ezer vallás van.
A világ születésének a lehetséges kimeneteleinek a száma pedig a jelenlegi tudásunk alapján végtelen, ezért egy adott vallás mellett elkötelezni magad nem a legbölcsebb dolog.
Minden lehetséges kimenetelnek 0,00(végtelen nulla)001 esélye van. Vagyis annak a valószínűsége, hogy a keresztényeknek, az iszlám vallásúaknak vagy esetleg az ateistáknak (még ha nem is egy vallás) van igazuk, mind egyenlő esély van rá.
Nem véletlenül hívják vallásnak, csak hinni lehet ezekben a dolgokban.
Én viszont úgy gondolom, hogy fölösleges hinni bármiben, és a lefőbb célnak annak kellene lenni, hogy jöjjünk rá inkább a biztos megfejtésre a világ létezése kapcsán.
És akkor még csak a materiális világról beszéltünk, simán lehet, hogy nem csak ez létezik. A tudásunk olyan kis távolságig terjed még, hogy nincs értelme elkötelezni magunk egy vallás mellett, hanem inkább keressük a megoldást. Ha kell akkor az idők végezetéig.
Én addigis felcsapom a reneszánszt és azt mondom csináljunk minden úgy, ahogy az a mi világunknak a legmegfelelőbb.
Ne pazaroljuk a pénzt templomokra, ne pazarojuk az időnket imádkozásra. És érdemes fontolóra venni azt is amit az elején írtam, vagyis lehet, hogy pont akkor ,,kerülsz a pokolba" ha imádkozol. :)
"
Kérdező!
Engedelmeddel, kicsit kijavítanám az írásodat:
"Szigorúan véve, nem vagyok ateista, se vallásos. Agnosztikus vagyok.
Amit a kereszténység, vagy bármelyik másik vallás vázol elénk, annak ugyanúgy kevés esélye van, hogy igaz legyen, mint mondjuk annak az elméletnek, hogy a világot Petőfi Sándor fejű csecsemők irányítják. Az utóbbi mégis minden ember számára nevetségesnek hangzik.
A világon több ezer vallás van.
A világ születésének a lehetséges kimeneteleinek a száma pedig a jelenlegi tudásunk alapján igen sokféle lehet, ezért egy adott vallás mellett elkötelezni magad nem a legbölcsebb dolog.
Minden lehetséges kimenetel nulla valószínűségű* esemény. Vagyis annak a valószínűsége, hogy a keresztényeknek, az iszlám vallásúaknak vagy esetleg az ateistáknak (még ha nem is egy vallás) van igazuk, mind rendkívül kicsi esély.
Nem véletlenül hívják vallásnak, csak hinni lehet ezekben a dolgokban.
Én viszont úgy gondolom, hogy fölösleges hinni bármiben, és a legfőbb célnak annak kellene lenni, hogy jöjjünk rá inkább a biztos megfejtésre a világ létezése kapcsán.
És akkor még csak a materiális világról beszéltünk, simán lehet, hogy nem csak ez létezik. A tudásunk olyan kis távolságig terjed még, hogy nincs értelme elkötelezni magunk egy vallás mellett, hanem inkább keressük a megoldást. Ha kell akkor az idők végezetéig."
*nézz utána, mit jelent ez!
Kérdező!
Ha megértetted a különbségeket a te írásod és a javítás között, akkor érdemes folytatni a beszélgetést, mert egyébként a gondolataid tényleg nem rosszak.
Végtelen 0 az nulla. Es mivel végtelen, nem írhatsz utána több számot.
Ezt most fogadd el így bemondásra, 15 évesen, aztán majd alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!