Kinek mi a véleménye erről az írásról?
(Még válasznak írtam egy másik kérdésnél:)
,,
Nem vagyok ateista, se vallásos.
Amit a kereszténység, vagy bármelyik másik vallás vázol le elénk, annak ugyanannyi esélye van, hogy igaz legyen, mint mondjuk annak az elméletnek, hogy a világot Petőfi Sándor fejű csecsemők irányítják. Az utóbbi mégis minden ember számára nevetségesnek hangzik.
A világon több ezer vallás van.
A világ születésének a lehetséges kimeneteleinek a száma pedig a jelenlegi tudásunk alapján végtelen, ezért egy adott vallás mellett elkötelezni magad nem a legbölcsebb dolog.
Minden lehetséges kimenetelnek 0,00(végtelen nulla)001 esélye van. Vagyis annak a valószínűsége, hogy a keresztényeknek, az iszlám vallásúaknak vagy esetleg az ateistáknak (még ha nem is egy vallás) van igazuk, mind egyenlő esély van rá.
Nem véletlenül hívják vallásnak, csak hinni lehet ezekben a dolgokban.
Én viszont úgy gondolom, hogy fölösleges hinni bármiben, és a lefőbb célnak annak kellene lenni, hogy jöjjünk rá inkább a biztos megfejtésre a világ létezése kapcsán.
És akkor még csak a materiális világról beszéltünk, simán lehet, hogy nem csak ez létezik. A tudásunk olyan kis távolságig terjed még, hogy nincs értelme elkötelezni magunk egy vallás mellett, hanem inkább keressük a megoldást. Ha kell akkor az idők végezetéig.
Én addigis felcsapom a reneszánszt és azt mondom csináljunk minden úgy, ahogy az a mi világunknak a legmegfelelőbb.
Ne pazaroljuk a pénzt templomokra, ne pazarojuk az időnket imádkozásra. És érdemes fontolóra venni azt is amit az elején írtam, vagyis lehet, hogy pont akkor ,,kerülsz a pokolba" ha imádkozol. :)
"
De amúgy ha gondolod lefordíthatod a matematika nyelvére. Engem is érdekel, hogy miért nincs igazam.
Segítség a matekhoz:
-végtelen kimenetel van
-minden kimenetelnek az esélye egyenlő
Ezt ábrázoltam és úgy, hogy 0,0(végtelen nulla)01%, ami simán lehet, hogy nem korrekten van leírva, de mégis úgy gondolom, hogy meg lehet érteni.
Írd le a te számításod!
"Miből keletkezett a világunk?"
Nem tudjuk.
Erre feltevések vannak, elméletek még nincsenek.
Azt viszont tudjuk, hogy az ősrobbanásban és azóta mi történt, a tudomány ebben különbözik a vallásoktól, amelyek jó esetben is pár 100 évet látnak vissza a keletkezésüktől.
"Segítség a matekhoz:
-végtelen kimenetel van
-minden kimenetelnek az esélye egyenlő"
Kis segítség neked tudományos szemszögből...
Egyrészt nincs végtelen kimenetel, másrészt nem minden kimenetel esélye egyenlő.
"Ezt ábrázoltam és úgy, hogy 0,0(végtelen nulla)01%, ami simán lehet, hogy nem korrekten van leírva, de mégis úgy gondolom, hogy meg lehet érteni."
Persze, bármit meg lehet érteni, de olyan ne akarjon számolgatni (és másokat kioktatni), aki számolni se tud.
+1
Ha már ennyire ragaszkodsz borzasztóan buta elméletedhez, a végtelen létezésének is végtelen kicsi az esélye. Legalább következetes lennél, de az se vagy.
Ráadásul amit megpróbálsz leírni, azt hatványként szokták, nem azzal a fura írásmóddal, amivel te próbálod.
A kérdező teljesen képzetlen, és ennek megfelelően gondolkodik.
Ez nem lenne baj, csak egyet kellene betartania hozzá: ismerni és elfogadni a tudományos eredményeket, legalább a saját szintjén.
Innen már lehetne tovább lépni, mert egyébként a gondolatai nem túl rosszak. De így, tudás nélkül, a nihilizmus felé megy.
Az elmélet szó jelentését érdemes tisztázni, mert nem tudod mit jelent:
Ajánlom, hogy olvasd el az amit írtam a kérdésemmel együtt.
Lehet, hogy az ősrobbanás elmélet (most tételezzük azt, hogy igaz) egy bizonyos pontig megmagyarázza a történteket, de mivel arra már nem ad választ, hogy mi történt azelőtt a bizonyos pont előtt, ezért nincs sokkal több esélye arra, hogy igaz legyen amít állít, annál mint amit bármelyik más vallás állít.
"ezért nincs sokkal több esélye arra, hogy igaz legyen amít állít"
DE, pontosan: amit állít, az mind igaz. EZÉRT tudományos elmélet.
Olyat meg nem állít, hogy saját maga előttről is mondana valamit.
Amúgy igaz, hogy most a vallás kategóriában vagyunk, de itt sem jó dolog azt hirdetni magadról, hogy valamihez nem értesz, ezért szerintem fogadd el a "tudományos elmélet" kifejezést, és ne használd más jelentésben. A saját érdekedben.
Amúgy a vallások is csak egy bizonyos pontig mennek vissza. A kereszténység konkrétan addig, amikor a Föld már megvolt, ez kb. 4 milliárd év.
Lehet, hogy nem képes felfogni az agyad, de van végtelen kimenetel. És mivel egyik kimenetel sincs tudományosan bebizonyítva ezért de, minden kimenetel egyenlő.
Nagyon kicsinyesnek tartom azt, hogy egy ilyen vitában a szaros számolásra térsz ki mert nem tudtál másba kapaszkodni. Többször is leírtam, hogy a szám mondanivalója a lényeg, amit te márpedig értesz, akár helyesen van leírva, akár nem. 15 évesen bocsánat, de előfordul, hogy nem a megfelelőbb a fogalmazásmódom. Legalább olyan rossz szinten van, mint amilyen magas szinten a te arroganciád. Egy cseszett normális vitát szeretnék, de itt vered magad minden kérdésben.
De ha visszatérünk a számra. Amivel már a tököm tele van, mert nem ez a kérdés lényege, de te nagyon szereted a számokat. Akkor legalább írd le úgy ahogy szerinted helyes lenne.
És ehhez nem kell elhinned az, hogy a kimenetelek száma végtelen, se azt, hogy egyenlő esélyük van. Csak számold ki, menni fog!
"mivel egyik kimenetel sincs tudományosan bebizonyítva ezért de, minden kimenetel egyenlő"
Ez egy téves gondolat.
Ilyenkor azt kell mondanod, hogy nem lehet megbecsülni a valószínűségeket.
"Lehet, hogy az ősrobbanás elmélet (most tételezzük azt, hogy igaz) egy bizonyos pontig megmagyarázza a történteket, de mivel arra már nem ad választ, hogy mi történt azelőtt a bizonyos pont előtt, ezért nincs sokkal több esélye arra, hogy igaz legyen amít állít, annál mint amit bármelyik más vallás állít."
Na itt már kezdem fogni a fejem... Te lehetséges, hogy létezel, azonban nem tudjuk megmagyarázni létezésed ősokát, szóval létezésed valószínűsége pont annyi, mintha nem léteznél. Tessék.
"Lehet, hogy nem képes felfogni az agyad, de van végtelen kimenetel."
Eddigiek alapján itt egyedül a te agyaddal van baj, amire már mások is rávilágítottak, volt aki finomabban, én kevésbé finoman.
Értsd meg, hogy továbbra sincs végtelen kimenetel. De újra leírom, ha ragaszkodunk ostoba elméletedhez, akkor pont annyi esélye van a végtelen kimenetelnek, mint az egy vagy két lehetséges kimenetelnek.
"Nagyon kicsinyesnek tartom azt, hogy egy ilyen vitában a szaros számolásra térsz ki mert nem tudtál másba kapaszkodni."
Ha az érved alapja a matematikai valószínűség, akkor az irodalomra és Arany versekre felesleges kitérni.
"15 évesen bocsánat, de előfordul, hogy nem a megfelelőbb a fogalmazásmódom."
Ha még csak ezzel lenne gond... De nem gondolod, hogy 15 évesen nincs kellő tudásod mindennek átlátására, megértésére? Na látod, ez az igazi arrogancia. Amikor egy 15 éves tanulatlan gyerek túl okosnak képzeli magát és nem hagyja, hogy a tanultabbak kijavítsák, hanem arrogánsan ragaszkodik buta elméleteihez.
"Akkor legalább írd le úgy ahogy szerinted helyes lenne."
Nem lehet szerintem leírni helyesen, mert matematikailag hülyeség, tudományosan értelmezhetetlen, nem állja meg a helyét. Lehet valami elvont matematikai rendszerben megfogalmazható rá valami leírás, mint amikor párhuzamos egyeneseket vizsgálnak nemeuklideszi geometriában... De mi értelme lenne, ha a valósághoz semmi köze?
"Csak számold ki, menni fog!"
Tehát nem fog menni. Logikai ellentmondásokat, paradox dolgokat nem lehet kiszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!