Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek mi a véleménye erről az...

Kinek mi a véleménye erről az írásról?

Figyelt kérdés

(Még válasznak írtam egy másik kérdésnél:)

,,

Nem vagyok ateista, se vallásos.

Amit a kereszténység, vagy bármelyik másik vallás vázol le elénk, annak ugyanannyi esélye van, hogy igaz legyen, mint mondjuk annak az elméletnek, hogy a világot Petőfi Sándor fejű csecsemők irányítják. Az utóbbi mégis minden ember számára nevetségesnek hangzik.

A világon több ezer vallás van.

A világ születésének a lehetséges kimeneteleinek a száma pedig a jelenlegi tudásunk alapján végtelen, ezért egy adott vallás mellett elkötelezni magad nem a legbölcsebb dolog.

Minden lehetséges kimenetelnek 0,00(végtelen nulla)001 esélye van. Vagyis annak a valószínűsége, hogy a keresztényeknek, az iszlám vallásúaknak vagy esetleg az ateistáknak (még ha nem is egy vallás) van igazuk, mind egyenlő esély van rá.

Nem véletlenül hívják vallásnak, csak hinni lehet ezekben a dolgokban.

Én viszont úgy gondolom, hogy fölösleges hinni bármiben, és a lefőbb célnak annak kellene lenni, hogy jöjjünk rá inkább a biztos megfejtésre a világ létezése kapcsán.

És akkor még csak a materiális világról beszéltünk, simán lehet, hogy nem csak ez létezik. A tudásunk olyan kis távolságig terjed még, hogy nincs értelme elkötelezni magunk egy vallás mellett, hanem inkább keressük a megoldást. Ha kell akkor az idők végezetéig.

Én addigis felcsapom a reneszánszt és azt mondom csináljunk minden úgy, ahogy az a mi világunknak a legmegfelelőbb.

Ne pazaroljuk a pénzt templomokra, ne pazarojuk az időnket imádkozásra. És érdemes fontolóra venni azt is amit az elején írtam, vagyis lehet, hogy pont akkor ,,kerülsz a pokolba" ha imádkozol. :)

"

2022. okt. 9. 17:35
1 2 3 4 5
 1/42 KZitus ***** válasza:
22%

Szia

Amit írtál valóban a TE elképzelésed, sajnos nem ismered Isten véleményét a kérdésedről. Az emberiség történelme alatt rengetegen megfogalmazták már véleményüket a témáról. De kevesen vizsgálták meg mi a Teremtő nézete a minket érintő leírásáról, ami a Bibliában van összegyűjtve.

Úgy tűnik a te véleményed is az életed folyamán hallott, olvasott dolgokra épül, de nem arra amit Isten íratott le számodra is. Szeretném a figyelmedbe ajánlani az eszmefuttatásodról mit mond a Teremtőd az Ésaiás 55:8, 9 próféciájában, ahol ezt olvassuk: „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim — igy szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én gondolataim a ti gondolataitoknál” (Ökumenikus fordítás). Jehova tehát sokkal jobb dolgokat szándékozik adni a teremtményeinek.

Ezt is leíratta számunkra: »Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.« Jeremiás 33:3

2022. okt. 9. 18:16
 2/42 anonim ***** válasza:
83%

Bizonyos szempontból egyetértek veled.

Nem hiszek isten nem létezésében, sem a létezésében.

Hogy miért? Mert semmire sincs bizonyíték, pont ahogy levezetted.

Hogy emiatt a hit fölösleges dolog lenne? Nem gondolom! Mindenkinek lehet elképzelése a világról, és az emberek zömének szüksége van arra, hogy kapaszkodhasson, hihessen valamiben. Valakinek ez isten, valakinek a tudomány, valakinek saját maga, mindegy.

Én abban hiszek, hogy nem kell megfejtenem a világ értelmét, ha egyszer megtudhatom, majd megtudom.

Hálistennek (haha :D ) van egy vezérvonala az életemnek, és a belső megérzésem súgja, hogy nekem ezen az úton kell járnom. Ha van értelme az életnek, ha nincs. Nem érdekel. Ami most van, azt érzem, hogy ezeket kell tennem. Talán ebben az érzésben hiszek.

2022. okt. 9. 19:41
 3/42 anonim ***** válasza:
0%

"Nem vagyok ateista, se vallásos."

Ez csak egy módon lehetséges: ha istenhívő vagy (vallás nélkül).

Szerintem fogalmazd meg kicsit pontosabban.

A többi, amit írtál, nagyjából stimmel.

2022. okt. 9. 21:21
 4/42 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem hülyeség, de van biztos egy olyan egyszerű közönség, akiknek ezek a bugyuta lózungok bejönnek.
2022. okt. 9. 21:57
 5/42 A kérdező kommentje:

Miért gondolod, hogy hülyeség?

2022. okt. 9. 22:48
 6/42 anonim ***** válasza:
70%

Hát mert tényszerűen hülyeség majdnem minden mondata.

Hülyeségeket ír vallások kapcsán, ostobaság amit tudományosabb szempontból próbál tolni. Ráadásul egy ilyen sík hülye ne akarja nekem megmondani, hogy mit csináljak, lásd vége.

Nagyjából azt a szintet üti meg, mint néhány ittas, "nagyívű gondolatokat" megfogalmazó pesti csöves. Esetleg ilyentől van az idézet?

2022. okt. 9. 23:26
 7/42 A kérdező kommentje:

-,,Miért gondolod, hogy hülyeség?"

-,,Hát mert tényszerűen hülyeség majdnem minden mondata."

Ez most komoly?

Kérlek magyarázd el, hogy miért tartod hülyeségnek!

2022. okt. 10. 01:05
 8/42 anonim ***** válasza:
55%

6

maga a kerdezo irta ezt le

feltett egy kerdest, hogy "Miert vallasosak az emberek?", es oda irta a valaszok koze (21)

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

a sajat meggyozodeset akarja megvitatni

erdemes elolvasni azert, mivel inditott

2022. okt. 10. 04:42
 9/42 anonim ***** válasza:
87%

Nem értek vele egyet személy szerint így, de ez a világnézeted, és abszolút tiszteletben tartom.

Csak inkább ne legyenek benne ilyen mindenkire vonatkozó programpontok, hogy

"Ne pazaroljuk a pénzt templomokra, ne pazarojuk az időnket imádkozásra."

Plusz írtam az eredetire is:

Egyben tévedsz: a vallásos hitnek nem az a funkciója, hogy "megmagyarázza a világot", és elébemenjen egy légbőlkapott magyarázattal annak, amire még nem tudjuk a választ.

2022. okt. 10. 04:57
 10/42 anonim ***** válasza:
84%

Az írásod gyakorlatilag mindegyik állítása tévedés. Nem hit kérdésen alapuló, hanem tárgyszerű ismeretek hiányán.

Érvelési logikád is sántít.

2022. okt. 10. 08:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!