Létezik olyan tudomány, hogy valláskritika?
Mármint létezik olyan tudományág, ami különböző segédtudományok (pl.: fizika, biológia, matematika, történettudomány, régészet, filozófia, vagy akár a teológia eszközeit maga ellen fordítva) próbálja meg a különböző vallások igaz voltát kétségbe vonni, a különböző vallások igazainak valószínűségének megkérdőjelezni, vagy akár egyenesen elvetni. Különböző kritikai módszereket alkalmaz egyetemesen a különböző vallásokkal szemben.
Létezik ilyen általánosan elismert tudomány? Kik voltak ezen tudományág legnagyobb művelői?
Én Isten prófétája vagyok. Isten nagyon hasonlít rám.
A rasztafarianizmus megtanít arra, hogy ismerd fel a prófétát magadban. Én az Úr szólok mindenkihez!
#13 "Legszívesebben kiiktatnék a társadalomból minden olyan embert, aki megkérdőjelezi Jézus történetiségét. Idióta mind."
Szerintem ezek után már nem kell bemutatkoznod.
#18.
Teljesen igazad van, elnézést, bocsánat. Fáradt vagyok, és ilyenkor szoktam az interneten néha dühömben, minden ok nélkül sértegetni másokat, vagy néha csak egyszerűen hülyeségeket irkálok. Az is tipikus, hogy utálkozni kezdek érvelés helyett gyakorlatilag bárkivel szemben. Kérek mindenkit, hogy a hívők gyülekezetét, ahogy semelyik másik közösséget se rajtam keresztül ítéljen meg bárki, mert én csak egy szerencsétlen hülye vagyok, és nem akarok senkinek sem ártani közvetetten sem.
19. vagyok.
Ha fáradt vagyok, sokszor ok nélkül is dühös vagyok a családommal, barátaimmal, ismerőseimmel, vagy akár vadidegen emberekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!