Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tovább, már fél lábbal...

Hogyan tovább, már fél lábbal Isten országában élek itt a Földön?

Figyelt kérdés

Ha tudna valaki segíteni, vagy ha hasonló cipőben jár és tudja a további utat, segítsen, kérem:

Olyan 1.5 éve kezdődött. A Földön nem érdekel semmilyen anyagi dolog, teljesen leküzdöttem a bűnöket, pl. sikerült leküzdeni az irigységet (az irigység a földi javak iránt érzett kívánalom) bárminemű rosszakaratot, a hazugságot és sorolhatnám. Teljesen Isten akaratának rendelem alá magam (Dávid zsoltára), majdnem minden percet vele töltök. És ami a bibliában van, szó szerint bekövetkezik velem: spontán sírok és utána hihetetlen öröm és földön túli boldogság és szeretet uralkodik el rajtam (nem mint Kozsónál) Öszintén már várom a következő sírást. (Boldogok akik szomorúak...) Szerintem szó szerint kell a Bibliát értelmezni: pl. gyűlölni kell mindenkit, saját magadat is. Ezt is sikerült elérnem, hogy Istent imádjam és ne szeressek senkit. És ez is igazzá vált, mert Istenen keresztül vezetett oda, hogy most már mindenkit tudok szeretni. Vagyis nem az embereket kell szeretned, hanem az emberekben mélyen lakozó Istent, melyet ők még nem találtak meg és élik a mindennapi "vak" életüket.

Egy biztos, szentek életét olvastam és valami hasonlót írnak, de a további folytatást nem tudom. Csak azt értem ami velem is megtörtént, a további "rejtjelezett". Már társas kapcsolatot is képtelen vagyok kezdeni, mert olyan lány aki a földi dolgokat hajszolja távol áll tőlem. Megváltoztatni senkit sem lehet. Nem vagyok tagja hitközösségnek, egyedül járom az utam. Talán ezt olvassa valaki...

Vagy csak Isten segíthet... Nem véletlen, hogy ezt nem akarom senkinek elmondani, még a papok is azt mondják, hogy nem szabad a Bibliát szó szerint venni, de szerintem igen.

Elvileg az olvasatban azt írják a szerzetesek, hogy a következő fokozat egy próbatétel, mely által az Úr magára hagy egy időre és elveszettnek, magadra hagyottnak érzed magad.

2010. szept. 25. 15:57
1 2 3 4 5 6
 41/55 Salx Narval ***** válasza:
Hát nézd amiket írtál, abból nem ez jött le.Ha viszont így van, akkor mi a gond? Keress egy hited szerinti gyülekezetet és másokkal együtt keressétek az Urat.Sok szerencsét neked.
2010. szept. 27. 11:54
 42/55 anonim ***** válasza:
52%

Már csak egy kérdésem lenne a kérdezőhöz: szerinted mi van a bibliában?

1. keress a hited szerinti (szimpatikus) gyülekezetet, vagy

2. Keresd az igazságot Istenről, valamint keresd az igazságot általában a hitben és ne hagyd magad félrevezetni?

Megköszönöm neked, ha válaszolsz.

2010. szept. 27. 15:48
 43/55 anonim ***** válasza:
...
2010. szept. 27. 19:10
 44/55 anonim ***** válasza:

Halgass a szívedre és válaszd az arany középutat.

Szeresd Istent teljes szíveddel ,ez jó .

De Itt élsz tehát enni ,lakni ,dolgozni kell.

Hajrá!!

2010. szept. 27. 23:56
 45/55 A kérdező kommentje:

tegnap 15:48-nak, ha már kérdőre vont.

Igazából nem tudom a választ.

1.-re: Közösségbe tartozni azért kell, mert erősebb lesz a hited az Úrban. De szerintem nem ez a végső cél, hanem hogy mások hitét erősítsd, próbálj nekik segíteni. Sokszor hirdetem, másokat próbálok erősíteni, hogy megvilágosodjanak, de nagyon nehéz. Úgy érzem, hogy a vallásos emberek nem mernek beszélni a hitükről hitetleneknek, egyfajta magánéleti dolognak gondolják. Ezért is járnak hitgyülekezetbe, mert ott hasonló emberek vannak és problémáik mosoly nélkül meghallgattatnak. Szemben amikor én egy hitetlent próbálok "befolyásolni" mosolyog rajtam és bolondnak néz. A biblia szerint talán nem ezt kell tennünk? A hitgyülekezetben már bárányok vannak, nem pedig elveszett bárányok.

(MT. 25)

Mert épen úgy van ez, mint az az ember, a ki útra Akarván kelni, Eléhívatá az õ Szolgáit, és a mije volt, átadá nékik.

És ada az egyiknek öt Tálentomot, a Másiknak kettõt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek az õ erejéhez képest; és azonnal útra kele.

Elmenvén pedig a ki az öt Tálentomot kapta vala, kereskedék azokkal, és szerze Más öt Tálentomot.

Azonképen a kié a kettõ vala, az is Más kettõt nyere.

A ki pedig az egyet kapta vala, elmenvén, Elásá azt a földbe, és elrejté az õ Urának pénzét.

Sok idõ Múlva pedig megjöve ama Szolgáknak ura, és Számot vete velök.

És elõjövén a ki az öt Tálentomot kapta vala, hoza Más öt Tálentomot Mondván: Uram, öt Tálentomot Adtál vala nékem; ímé Más öt Tálentomot nyertem azokon.

Az õ ura pedig monda néki: Jól vagyon Jó és hû Szolgám, kevesen Voltál hû, sokra Bízlak Ezután; menj be a te uradnak örömébe.

Elõjövén pedig az is, a ki a két Tálentomot kapta vala, monda: Uram, két Tálentomot Adtál volt nékem; ímé Más két Tálentomot nyertem azokon.

Monda néki az õ ura: Jól vagyon Jó és hû Szolgám, kevesen Voltál hû, sokra Bízlak Ezután; menj be a te uradnak örömébe.

Elõjövén pedig az is, a ki az egy Tálentomot kapta vala, monda: Uram, tudtam, hogy te kegyetlen ember vagy, a ki ott is aratsz, a hol nem vetettél, és ott is takarsz, a hol nem vetettél;

Azért félvén, elmentem és Elástam a te Tálentomodat a földbe; ímé megvan a mi a tied.

Az õ ura pedig felelvén, monda néki: Gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, a hol nem vetettem, és ott is takarok, a hol nem vetettem;

El kellett volna Tehát helyezned az én pénzemet a Pénzváltóknál; és én, megjövén, nyereséggel kaptam volna meg a magamét.

Vegyétek el azért tõle a Tálentomot, és Adjátok annak, a kinek Tíz Tálentoma van.

Mert mindenkinek, a kinek van, adatik, és Megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, Attól az is elvétetik, a mije van.

És a haszontalan Szolgát vessétek a külsõ sötétségre; ott lészen Sírás és Fogcsikorgatás.

2- re: "Tagadd meg magad, vedd fel a keresztedet, és kövess engem." "Először tagadd meg önmagad, majd vedd fel a keresztedet, és aztán kövess engem". Mit jelent Krisztust követni? Azt jelenti, utánozni Krisztust, törekedni mindenben hasonlóvá lenni Hozzá, törekedni úgy élni, ahogyan meghagyta nekünk, úgy cselekedni, ahogyan Ő cselekedett. Krisztust követni - ez annyit jelent, az emberek között lenni, felmutatni az embereknek Isten arcát. Ez azt jelenti, olyannak lenni, hogy rajtunk keresztül Isten fénye másokat is megvilágosítson. Krisztust követni, ez annyit jelent, Krisztussal együtt átélni mindazt, amit Ő átélt: az utolsó napokat, amikor népe elfordult Tőle, a kigúnyolást, az ütlegeket, a leköpést, és végül a kereszthalált, és a kereszten átélt kínokat, az Istentől való elhagyatottság kínjait, amikor az Úr így kiáltott: "Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?"

Az igazságot Istenről nehéz kutatni, Biblia olvasásakor kapsz útbaigazítást a példabeszédeken keresztül. A Biblia szerint emberekre nem hallgathatsz csak az Úr szavára, tehát nem hagyom magam félrevezetni. Viszont a rossz útra térni könnyű.

Igazságot keresni nem kell, sok pédabeszéd első olvasatra igazságtalannak tűnik. S mivel "igazságos a mi Istenünk", ezt teljes szívvel tudod és tudnod kell.

EGY NAGY GONDOM VAN, AMIT NAGYON NEHÉZ TELJESÍTENEM: Szét kell osztani vagyonom a rászorulók között (ami igen kevés), amihez nagyobb erő és hit kell. Ha szétosztom én is éhen halok. És a szüleim sem néznék jó szemmel.

Amikor odalép hozzám egy hajléktalan, hogy engedjem be a lakásomra megpihenni magam mellé s melegedni, miért mondok nemet. És ez olyan nagy fájdalom. S mit szólna hozzá a barátnőm, kinek mondom: "Mától ez a hajléktalan itt lakik velünk!"

2010. szept. 28. 16:58
 46/55 Salx Narval ***** válasza:
Nem olyan nehéz Istenről beszélgetni, csak meg kell kérdezni, hogy az illető személyt érdekli e, a mondandód.Ne akard meggyőzni azokat, akik másként gondolkodnak és nem érdekli őket Isten.Sokan vannak, akik kétségek között élnek, ők szívesen meghallgatnak és mosolyogni sem fognak rajtad.Nem hiszem, hogy Jézus azt várná el tőled, hogy tartsd el a hajléktalanokat, vagy mindenedet odaadva, te is hajléktalan legyél.Kérdezd csak meg egy papot, vagy pásztort, hogy náluk hány csöves lakik.Még a templomból, vagy imaházból is kihajtják őket, mondván, hogy az önkormányzatok dolga az elhelyezésük, etetésük.Persze azért pozitív példák is vannak.Adj annyit, amennyire lehetőséged van.Nem kell mindjárt hazavinni az összes csövest, akivel találkozol.A legtöbbnek volna lehetősége arra, hogy hajléktalanszállóra menjen, csak, hogy ott nem lehet berúgni,ordibálni és mosakodni is kell.Nem állítom, hogy mindegyik ilyen, de akad jó pár ezekből is.Végül is nem olyan rossz elképzelés, hogy minden hívő vigyen haza egy-egy hajléktalant és tartsa el.Na erről győzd meg, az igaz és önzetlen híveket. Kezdheted a papokkal,pásztorokkal, hitoktatókkal.Ha sikerül, simán szenté fognak avatni.Egy kicsit ironikusra sikeredett ez a pár sor.:D Arra próbáltam utalni vele, hogy a lehetőségeid szerint segíts és ne a magad, vagy a családod kárára.Ne a magad javait oszd szét,hanem végezz önkéntes munkát,jó pár segélyalapítvány szívesen venné a segítségedet.Akár magán úton is kezdeményezhetsz egy kis csapattal, hasonló jó szándékú dolgokat. Kívánom neked, hogy boldog legyél, mert jószívű embernek ismertelek meg.Ha van Isten, biztos meghallgat téged és segít a helyes döntésben .Én ajánlottam a korsó sört.
2010. szept. 29. 04:40
 47/55 anonim ***** válasza:

"1. keress a hited szerinti (szimpatikus) gyülekezetet, vagy

2. Keresd az igazságot Istenről, valamint keresd az igazságot általában a hitben és ne hagyd magad félrevezetni? "

Nem, én nem arra gondoltam, amit írtál.

1. Az isteni igazság nem alkalmazkodik az emberek számtalan spekulációjához, amit róla kiagyaltak! Vagyis logikusan nekünk kell alkalmazkodni hozzá.

Így nem teheted meg, hogy a neked szimpatikus egyházat választod, mert sokkal komolyabb vizsgálódások kellenek a megismeréshez.

2. Végül is erről szól a Biblia. Ne légy hiszékeny. Ne fogadj el egy véleményt, csak mert forgalomban van.

2010. szept. 29. 18:16
 48/55 anonim ***** válasza:

Szia

én 17 éves vagyok, és még csak áprilisban tértem meg.

Olvastad Jézus főpapi imáját János evangéliumában? Azt imádkozza: "nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." Érdekelnie kell a világi dolgoknak, a pénznek, a házasságnak stb., mert ezeket Isten adta. A pénz is Istentől van. De fontos az, hogy ne ő legyen az úr az szívedben, hanem csakis Jézus.

Én nem tudom, hogy sikerült-e valóban leküzdened a bűnöket, én még bűntelen emberrel nem találkoztam soha. Biztos van, aki eljut erre a szintre, de kevesen.

A hívő ember szerintem érzelmileg ennyire nem instabil. Talán a legelején, amikor Istennel jár, vannak ilyen átmenetek, de ez egy idő múlva elmúlik, és felváltja a mélyen gyökerező, stabil hit. Nem szabad az érzelmeidre hallgatnod, ezt tanuld meg, mert becsapnak! Tapasztalatból mondom...

És szeretni KELL! EZ AZ ÚR PARANCSA, ÉS NEM LEHET FIGYELMEN KÍVÜL HAGYNI! MINDENKIT! Nem mondom, hogy nekem sikerült. De ez egy folyamat, és az Úr megtanít rá. És egyetértek egy előző hozzászólóval: nem a bennük lévő Istent. Hitetlenben nincs meg Isten.

És mindenképp szükséged van gyülekezetre. Nagyon. Ott meg tudod beszélni az ilyenket. Aki keres, az talál.

2010. okt. 1. 10:01
 49/55 anonim ***** válasza:

"Ne bölcselkedjünk azon felül", mint ami írva van!

Senki nem írta és nem is logikus, hogy a pénz Istentől van. Az ember a lázadásával nagyon sok mindent talált ki és vezetett be, melyek nem tették boldogabbá az életét, sőt.

A pénz egyszükséges rossz, melynek bőven meglenne a kiváló alternatívája.

Csak gondolj a következő okos gondolatra: "ha kivágtál minden fát és megmérgeztél minden folyót, rájössz majd, hogy a pénz nem ehető"

A másik a bűntelenség. Senki sem az! Ki kell, hogy ábrándítsalak, maga a Biblia jelenti ki, hogy földi ember el nem érheti. Isten ajándéka, az örök élet, sem érdem, hanem ajándék - mivel nem érheted el saját erődből. Jézus tökéletes volt, de mi nem. Tökéletlenből pedig nem származhat bűntelen. Bocs!

2010. okt. 1. 11:03
 50/55 anonim ***** válasza:

Kedves 11:03!

félreértettél, vagy lehet, hogy nem fejeztem ki magam jól: nem úgy értem, hogy a pénzt Isten találta ki! hanem úgy, hogy mint Jóbnál is,, ő adta, és ő veszi el. Neki köszönheted, ha van, és ha nincs vagyonod.

Remélem, így már érthetőbb, hogy mit szerettem volna mondani:)

2010. okt. 3. 09:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!